.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

«Μπορεί να μην συμφωνώ με ό,τι υποστηρίζεις. Μα θα υπερασπίσω μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να διατυπώνεις ελεύθερα τις απόψεις σου.» ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ


Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης

Μετά από 60 λεπτά ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με αντικείμενο τη συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές. Υπηρεσιακός πρωθυπουργός ορίστηκε ο Παναγιώτης Πικραμμένος. Στη σύσκεψη δεν μετείχε ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει τον αποκλεισμό του από τη συνάντηση της Τρίτης.
«Αυστηρά υπηρεσιακή κυβέρνηση η οποία δεν πρέπει να προχωρήσει σε καμία ενέργεια που θα δεσμεύει τον λαό», δήλωσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα αμέσως μετά τη σύσκεψη των αρχηγών και σημείωσε ότι το ΚΚΕ δεν έκανε καμία πρόταση.
Προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο, ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι για τη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού θα προτείνει έναν από τους προέδρους των τριών ανώτατων δικαστηρίων.  Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει την αντικατάσταση των υπουργών Αμυνας και Εξωτερικών. Συγκεκριμένα, για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών θα προτείνει τον καθηγητή Παναγιώτη Ήφαιστο και για τη θέση του υπουργού Άμυνας τον στρατηγό Δημήτρη Γράψα.  Τέλος, αναφερόμενος στα οικονομικά υπουργεία, ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι πρέπει να τοποθετηθούν επικεφαλής οι γενικού γραμματείς.
Στην συνάντηση αποφασίστηκε το πρόσωπο του υπηρεσιακού πρωθυπουργού και των μελών της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες  υπηρεσιακός πρωθυπουργός ορίζεται ο κ. Πικραμμένος.
Εάν οι πολιτικοί αρχηγοί δεν συμφωνήσουν στο πρόσωπο του υπηρεσιακού πρωθυπουργού, τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε έναν από τους τρεις Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, δηλαδή είτε την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου είτε κάποιο εκ των Προέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Οι επικεφαλής των τριών Ανώτατων Δικαστηρίων είναι οι Ρένα Ασημακοπούλου (Αρειος Πάγος), Παναγιώτης Πικραμμένος (Συμβούλιο της Επικρατείας) και Ιωάννης Καραβοκύρης (Ελεγκτικό Συνέδριο).
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα από τα ονόματα που θα πέσει στο τραπέζι θα είναι του κ. Λουκά Παπαδήμου αν και ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σε μία υπηρεσιακή κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος έχει ήδη ζητήσει να παραιτηθούν όλοι οι υπουργοί που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ ενώ η ΝΔ φαίνεται ότι έχει θέσει το ζήτημα παραμονής του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας ενόψει και της κρίσιμης Συνόδου του ΝΑΤΟ στις 20 - 21 Μαΐου, όπου δεν αποκλείεται να τεθεί επί τάπητος το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

ΠΗΓΗ: http://www.sigmalive.com/news/greece/490180



Δεν συμμετέχει η Χρυσή Αυγή στη σύσκεψη για την υπηρεσιακή
Αρνούμαι να νομιμοποιήσω τον εμπαιγμό, λέει ο Ν. Μιχαλολιάκος
Δεν συμμετέχει η Χρυσή Αυγή στη σύσκεψη για την υπηρεσιακή
Ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνάντησή του την Κυριακή με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ( Πηγή: ΑΠΕ)
εκτύπωση  

Αρνείται να παραστεί στη σύσκεψη για τον ορισμό της υπηρεσιακής κυβέρνησης ο Ν. Μιχαλολιάκος, με δήλωσή του στα μέσα ενημέρωσης, λόγω του αποκλεισμού του από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για τη δημιουργία σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής είπε συγκεκριμένα για την απόρριψη της πρόσκλησης που του έγινε:

«Σχετικά με την πρόσκληση, την οποία έλαβα για σύσκεψη με σκοπό τον ορισμό της υπηρεσιακής κυβερνήσεως δηλώνω ότι αρνούμαι να συναινέσω στον εμπαιγμό και την πολιτική ομηρία 440.000 Ελλήνων.

»Μόλις χθες, η προεδρία της δημοκρατίας αποφάσισε να με αποκλείσει από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον κ. Παπούλια. Με τον τρόπο αυτό καταδίκασε σε πολιτική εξορία σχεδόν μισό εκατομμύριο Έλληνες που στήριξαν το κόμμα "Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή".

»Αποκλείστηκα από μία συνάντηση ουσίας, κατά την οποία θα ετίθετο προς συζήτηση η ολοκληρωμένη μας πρόταση για διέξοδο από την κρίση. Μου ζητήθηκε να παραστώ σε μία συνάντηση με σκοπό τον διορισμό υπηρεσιακού πρωθυπουργού που θα φέρει εις πέρας ζητήματα μόνο διαδικαστικά.

»Σήμερα, που ελήφθη πλέον η τελική απόφαση και η χώρα σύρεται σε νέες εκλογές - εξαιτίας της αλαζονείας των κομματικών αρχηγών, που θέτουν τα μικροπολιτικά οφέλη υπεράνω του εθνικού συμφέροντος - αρνούμαι να νομιμοποιήσω τον εμπαιγμό, την περιθωριοποίηση και την περιφρόνηση των 440.992 ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής
».






Δεν υπάρχουν σχόλια: