ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (2 – 4 – 2012)

Ο τηλεμαραθώνιος και οι μάγκες Δραμινοί!
Μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή συμμετοχή είχε ο τηλεοπτικός τηλεμαραθώνιος για την οικονομική ενίσχυση του Γυμναστικού Συλλόγου Δόξας Δράμας για την ολοκλήρωση των εργασιών του θρυλικού γηπέδου. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκλονιστική και το οικονομικό ποσό που συγκεντρώθηκε αποτελεί μία σημαντική στήριξη των Δραμινών στον καλύτερο  πρεσβευτή της πόλης τους. Σε μία δύσκολη εποχή οι Δραμινοί δήλωσαν  «παρών» στη μεγαλύτερη πρόκληση του συλλόγου και ακολούθησαν το παράδειγμα που έδωσαν πριν από λίγες ημέρες ο εφοπλιστής Μιχάλης Μπουδούρογλου (100.000 ευρώ) και ο επιχειρηματίας Κώστας Αποστολίδης (70.000 ευρώ). Προς τιμή τους το διοικητικό συμβούλιο του Γυμναστικού ανακοίνωσε ότι η θύρα 6 θα ονομαστεί Χρήστος Μπουδούρογλου (πατέρας του εφοπλιστή) και οι αίθουσες κάτω από τη θύρα 5 Ray cap. Ο τηλεμαραθώνιος διάρκειας επτά ωρών (17:00 – 24:00) μεταδόθηκε ζωντανά μέσω των τοπικών καναλιών Star και Άλφα από το αμφιθέατρο της Νομαρχίας Δράμας με τη βοήθεια τις online σύνδεσης που παρείχε το πρώτο κανάλι. Έτσι, δόθηκε η ευκαιρία και στους Δραμινούς που ζουν μακριά από την πόλη τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό να κινητοποιηθούν επάξια και να συμμετέχουν με τις οικονομικές προσφορές τους. Τον τηλεμαραθώνιο παρουσίασαν οι τοπικοί δημοσιογράφοι Χρήστος Καραγιαννίδης, Γιάννης Κιοσίδης, Λάζαρος Παπαλαζάρου, Γιάννης Παντελίδης, Σάκης Πετρόπουλος και Δημήτρης Τσιάρας. Μεταξύ άλλων τίμησαν με την παρουσία τους παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Δόξας όπως ήταν οι Ζήσης Γουδεσίδης, Πέτρος Μπανάσας, Τάσος Λευκόπουλος, Ζέλικο Λέκοβιτς, Κώστας Βασιλακάκης, Βασίλης Ταβλαρίδης, Γιώργιος Μάλλιος, Νίκος Γεωργιάδης, Ζουμπούλης Λαζαρίδης, Γρηγόρης Χαραλαμπίδης, Τάσος Στράντζαλης, Γιώργος Γεωργιάδης, Βαγγέλης Καρασσάβας, Χρήστος Κιοσσές, Νίκος Αθανασιάδης, Ηλίας Χατζηελευθερίου, Βασίλης Μουρατίδης, Ανέστης Τσελεμπής, Τάσος Μερτζανάκης και σημαντικές προσωπικότητες της πόλης όπως ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης (2.000 ευρώ), ο αντιπεριφερειάρχης  Γιάννης Ξανθόπουλος (1.000 ευρώ), ο πρώην δήμαρχος και νυν βουλευτής της Ν.Δ. Θωμάς Μαργαρίτης (5.000 ευρώ) και ο πρώην γιατρός της ομάδας Στάθης Οικονόμου, ενώ υπήρξαν τηλεφωνικές παρεμβάσεις του τέως υφυπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Αηδόνη (5.000 ευρώ) και του τέως υπουργού και βουλευτή της Ν.Δ. Μαργαρίτη Τζήμα (δεν θέλησε να ανακοινώσει το ποσό).


Σάμιος: «Η αγάπη των Δραμινών ήταν συγκινητική»
Από τις πρώτες τηλεφωνικές παρεμβάσεις ήταν του μεγαλομετόχου και προέδρου της ΠΑΕ Αθανάσιο Σάμιο, ο οποίος μάλλον τα είχε χαμένα από την στήριξη των Δραμινών στο γήπεδο της αγαπημένης τους ομάδας. «Συγχαρητήρια για το έργο σας», ήταν τα πρώτα λόγια τους και συνέχισε: «Η αγάπη των Δραμινών ήταν πολύ συγκινητική και θέλω να σας ευχαριστώ ως απλός φίλαθλος. Καταβάλουν προσπάθεια που σε δύσκολες στιγμές έρχεται να διατρανώσει την αγάπη τους προς την ομάδα. Αξίζουν πραγματικά μπράβο σε όλους».

Χίλια διακόσια ευρώ από τους «Μαυραετούς»
Παρών στη μεγάλη αυτή στιγμή έδωσε και ο μεγαλύτερος σύνδεσμος της ομάδας οι «Μαυραετοί» που με τηλεφωνική του παρέμβαση, ο Σάκης Γεωργιάδης ανακοίνωσε την προσφορά τους, αλλά άφησε και αιχμές για το γεγονός ότι προηγήθηκε η συνομιλία του μεγαλομέτοχου και προέδρου της ΠΑΕ Αθανάσιου Σάμιου που έμεινε στις ευχαριστίες. «Τηλεφωνούμε εκ μέρους του συνδέσμου οι Μαυραετοί και είμαστε αυτοί που πραγματικά ονειρευόμαστε, έχουμε όραμα για τη Δόξα μας και όπως πολύ καλά ξέρετε όλοι σας που ποτέ δεν κοροϊδέψαμε κανέναν και ποτέ δεν πρόκειται να το πράξουμε στο μέλλον. Επειδή ονειρευόμαστε και θέλουμε να υλοποιούμε τα όνειρα μας με πράξεις και όχι με δηλώσεις κι μεγάλα λόγια, αλλά ούτε και με ψέματα προσφέρουμε το ποσό των 1.200 ευρώ που αντιστοιχεί στο υπόλοιπο ταμείο του συνδέσμου μας. Επίσης είμαστε διατεθειμένοι όπως και όταν μας ζητηθεί να προσφέρουμε όλοι μας να προσφέρουμε εργασία για την ολοκλήρωση των έργων», τόνισε ο Γεωργιάδης και άφησε αιχμές στον μεγαλομέτοχο και πρόεδρο της ΠΑΕ Αθανάσιο Σάμιο που είχε μιλήσει νωρίτερα: «Παράλληλα, θα θέλαμε να δώσουμε μία συμβουλή σήμερα αυτή τη μεγάλη ημέρα των μαυραετών να μην σπαταλάμε τον πολύτιμο χρόνο της εκπομπής σε τηλεφωνικές παρεμβάσεις ατόμων όπως του κυρίου που μίλησε πριν από λίγο που δεν είναι διατεθειμένος να προσφέρει ούτε ένα ευρώ για την πραγματοποίηση των ονείρων μας».

Το παράδειγμα το έδωσαν οι συνταξιούχοι!
Η προσφορά που συγκίνησε τους πάντες στη Δράμα την εξιστόρησε ο β’ αντιπρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Γιώργος Χατζηλαζαρίδης, ο οποίος εξήγησε ότι σήμερα το πρωί πήγε να πουλήσει κουπόνια ενίσχυσης και ένας συνταξιούχος του παρέδωσε όλη τη σύνταξή του που ήταν αξίας 365, 76 ευρώ! Δεν ήταν ο μόνος ηλικιωμένος που έδωσε ένα ποσό από το υστέρημα τους και ξεχώρισε ένας 80χρονος που πρόσφερε 80 ευρώ!  Με τηλεφωνική παρέμβαση του προέδρου του συνδέσμου «Ήδωνες»  πρόσφεραν ένα ποσό της τάξης των 300 ευρώ, ενώ λίγη ώρα αργότερα το τηλεφωνικό κέντρο μία κλήση από την 5η Μοίρα Καταδρομών που οι φαντάροι προσέφεραν 50 ευρώ. Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε και τους γονείς του τμήματος της ακαδημίας των παιδιών γεννηθέντων 2001 (οι μαύροι) που προσέφεραν 220 ευρώ. Υπήρξε παρέμβαση με μήνυμα από τον πρόεδρο του ΚΑΟΔ Αριστείδης Ιωαννίδης που ανακοίνωσε ότι θα καταθέσουν ένα ποσό στον Ερασιτέχνη.

Αντιπροσωπεία της Δόξας με προσφορές
Στην τελευταία μιάμιση ώρα από την αίθουσα πέρασαν και αντιπροσωπεία παικτών της Δόξας που αποτελούνταν από τους Δημήτρη Γελαδάρη, Χρήστο Ρούτση, Αλέξη Κουμπρόγλου, Λίμα Σάντος και τον Άγγελο Βέρτζο. Συνοδευόμενοι από τον γενικό διευθυντή της ΠΑΕ Αντώνη Κασδοβασίλη, ο οποίος ανακοίνωσε ότι οι παίκτες μάζεψαν ένα ποσό, αλλά δεν θέλουν να ανακοινωθεί γιατί συνεχίζουν την προσπάθεια τους, ενώ προσέφεραν και μία φανέλα με τις υπογραφές τους. Ο Κασδοβασίλης από την πλευρά του προσέφερε μία δική του φανέλα από την εποχή που αγωνιζόταν και μία μπάλα που έχει γράψει τη δική της ιστορία. Με αυτή είχε πετύχει δύο γκολ επί του Πιερικούκαι από τότε έχει να κερδίσει η Δόξα στην Κατερίνη. Λίγη πριν από το τέλος του τηλεμαραθωνίου ο γενικός αρχηγός πρόσφερε και τη φανέλα που του χάρισε ο Τόνι Γκονζάλες με την υπογραφή του.

Ξεκίνησε η εκσκαφή της βορειοανατολικής βάσης
Στην τέταρτη εβδομάδα των εργασιών μπήκαν τα τρία συνεργεία που εργάζονται στο γήπεδο της Δόξας με στόχο να το παραδώσουν πριν από το Πάσχα. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ολοκληρώθηκαν οι διαμορφώσεις των χώρων και των δαπέδων κάτω από τη θύρα 5 και ξεκίνησαν από σήμερα οι απαραίτητες υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εργασίες, με ορίζοντα ολοκλήρωσης μια βδομάδα. Την ίδια ώρα προχωρούν οι εργασίες διαμόρφωσης των χώρων του υποσταθμού της Δ.Ε.Η., στο υπόγειο της νεόδμητης θύρας 6, ενώ τοποθετήθηκαν και τα αγκύρια της βάσης έδρασης των πυλώνων ηλεκτροφωτισμού στη δυτική πλευρά του γηπέδου. Απομένει πλέον η σκυροδέτησή τους και «έπεσε» το απαραίτητο μπετόν καθαριότητας στη βάση της εκσκαφής του νότιοανατολικού πυλώνα, για να ακολουθήσει η τοποθέτηση του σιδηρού οπλισμού. Από το πρωί ξεκίνησε η εκσκαφή της βορειοανατολικής βάσης έδρασης γιατί υπήρξαν κάποια προβλήματα και μετά από διαβουλέσεις θα γίνει εξωτερικά του γηπέδου και όχι εσωτερικά που υπήρχε μία σκέψη λόγω του προβλήματος που αντιμετώπισαν με τα αποδυτήρια.

Συνάντηση κορυφής κοιτάζοντας το μέλλον
Μέσα στη διάρκεια της εβδομάδας αναμένεται να υπάρξει συνάντηση ανάμεσα στη διοίκηση της Δόξα Δράμας και τον Μάκη Κατσαβάκη, όπως επιβεβαίωσε ο 59χρονος στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα στην Ξάνθη. Μάλιστα ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της ΠΑΕ Αθανάσιος Σάμιος έλεγε σε στενούς του συνεργάτες ότι αυτό θα γινόταν σήμερα, αλλά τελικά δεν έχει οριστεί ακόμη το ραντεβού, κάτι που αναμένεται να συμβεί αύριο. Δύο είναι τα ζητούμενα που θα παίξουν ρόλο στην επέκταση της συνεργασίας ή όχι και αυτό αφορά τις έξι συνεχόμενες ήττες και φυσικά το οικονομικό. Εφόσον οι δύο πλευρές συμφωνήσουν, τότε θα ξεκινήσει ο προγραμματισμός της επόμενης σεζόν στους Δραμινούς για τη Football League. Στόχος της ομάδας, σύμφωνα με τονΠειραιώτη εφοπλιστή, είναι η άμεση επιστροφή στα… σαλόνια της Σούπερ λίγκας ποντάροντας πρώτον στην οικονομική σταθερότητα και δεύτερον στη βοήθεια του κόσμου, αφού η Δόξα θα επιστρέψει στη φυσική της έδρα μετά την ολοκλήρωση των έργων ανακατασκευής στο γήπεδό της.

«Χρόνια πολλά» στον… ψευταρά!
Μπορεί επίσημα οι φίλοι της Δόξας να μην πήραν εισιτήρια, αλλά κατάφεραν να προμηθευτούν προσκλήσεις και εισιτήρια και μετά από διαβουλεύσεις που εγιναν πριν από την έναρξη του αγώνα με τον διευθύνων σύμβουλο Νίκο Επιτρόπου δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα. Ανήμερα της Πρωταπριλιάς πήραν θέση στη δεξιά πλευρά των επισήμων και όλο το παιχνίδι ασχολήθηκαν μόνο με τον μεγαλομέτοχο και πρόεδρο της ΠΑΕ Αθανάσιο Σάμιο με το σύνθηνα να είναι εναρμονισμένο με την Πρωταπριλιά. «Χρόνια πολλά, χρόνια πολλά Θανάση ψευταρά» ακούστηκε και δεν ήταν το μόνο γιατί τα άλλα κόπηκαν από τη λογοκρισία. Ήταν ο πυρήνας των εξήντα φίλων που δεν κατάφεραν να περάσουν τα πανό που είχαν συνθήματα κατά του Πειραιώτη εφοπλιστή, ενώ διάσπαρτοι ήταν κοντά στους διακόσιους φίλους της Δόξας που ταξίδεψαν στη Ξάνθη. Μάλιστα κανένας φίλος της θρακικής ομάδας δεν τους ενόχλησε και δεν υπήρξε ούτε μία αντιπεράθεση με τους φίλους των γηπεδούχων και αυτό σχολιάστηκε πολύ θετικά από τους φίλους των μαυραετών.

Θέλει τρία γκολ η Δόξα για να μην σπάσει το ρεκόρ
«Κόλλησε» τις τελευταίες έξι αγωνιστικές η Δόξα Δράμας που μετράει ισάριθμες ήττες. Και δεν αναφερόμαστε στον υποβιβασμό, ο οποίος σφραγίστηκε και μαθηματικά στην Ξάνθη, αλλά στην επιθετική επίδοση. Οι «μαυραετοί» έχουν μείνει στα 9 γκολ (μετά από 27 παιχνίδια) και κινδυνεύουν να σπάσουν το αρνητικό ρεκόρ σκοραρίσματος στην Α’ εθνική, το οποίο κατέχει από το 2002-03 η Παναχαϊκή με 11 τέρματα. Θέλει τρία γκολ στους τρεις τελευταίους αγώνες για να μην σπάσει το αρνητικό ρεκόρ σκοραρίσματος.

Κρύβανε τις μπάλες στους κάδους των σκουπιδιών!
Το άγχος για τη νίκη στην Ξάνθη και ο πανικός που υπήρχε ήταν εμφανής στους παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη, αλλά και στους ανθρώπους της ομάδας. Μάλιστα τα ball boy που υπήρχαν περιμετρικά του γηπέδου είχαν εντολή να κρύβουν τις μπάλες στους κάδους για τα σκουπίδια και κάποια στιγμή ο υπεύθυνος της ασφάλειας της Δόξας έβγαλε τη φωτογραφική μηχανή για να αποθανατίσει τη στιγμή και δέχτηκε τις όχι κόσμιες διαμαρτυρίες των φίλων της Ξάνθης που ήταν από πίσω του.

Πήρε την απάντηση από τον Κατσαβάκη
Κάποια στιγμή ο Μάκης Κατσαβάκης σε μία απόφαση του διαιτητή αντέδρασε και χτύπησε το πάνω μέρος του πάγκου της Δόξας Δράμας για να δεχθεί  λεκτική επίθεση από… μόνιμο θαμώνα που αρέσκεται να κάθεται πίσω από τους φιλοξενούμενους. Μίλησε πολύ άσχημα στον τεχνικός της Δόξας Δράμας που δεν άντεξε τον κάθε βλάκα να τον βρίζει και του απάντησε σε ανάλογο ύφος για να τον βάλει στη θέση του.

Μαρκόφσκι: «Σας έχω μέσα στην καρδιά μου»
Το παιχνίδι τελείωσε και η Ξάνθη έχει κερδίσει κάνοντας το αποφασιστικό βήμα για τη σωτηρία. Ο Μάρκο Μαρκόφσκι αποθεώνεται από τους φίλους της Δόξας Δράμας και κατευθύνεται στο μέρος του για να τους δώσει το χέρι του. «Σας έχω μέσα στην καρδιά μου», ήταν τα λόγια του Σέρβου επιθετικού που γνωρίζει ότι την αγάπη που πήρε από τους Δραμινούς δεν πρόκειται να τη βρει πουθενά αλλού. Ήταν ο άνθρωπος γκολ για τους μαυραετούς που τόσο πολύ έλλειψε από τη φετινή Δόξα και δεν ήταν μόνος αυτός, αλλά γενικότερα η περσινή ΟΜΑΔΑ. Βέβαια, δεν ξέχασαν και τον Δήμο Μπαξεβανίδη, ο οποίος δεν ήταν τόσο εκδηλωτικός και είναι δικαιολογημένος γιατί μπορεί να παρεξηγηθεί από κάποιους. Όλοι όμως γνωρίζουν ότι είναι μαυραετός κι αυτός…

Θέλει να επιστρέψει ο Κάπελ στην Ολλανδία;
Σύμφωνα με μαρτυρία συνεργάτη εκτός Δράμας του μεγαλομετόχου και προέδρου της Δόξας Αθανάσιου Σάμιου μιλώντας σε φίλους του αποκάλυψε ότι ο Λεάντρο Κάπελ θα αποτελέσει παρελθόν μετά το τέλος του πρωταθλήματος. Ο Ολλανδός επιθετικός φέρεται να θέλει να αποχωρήσει για να επιστρέψει στην πατρίδα του, αλλά αν είναι αλήθεια θα φανεί μέσα στο επόμενο διάστημα…

Παραμένει στη Δράμα, αλλά αποτελεί ξένο σώμα
Το τελευταίο διάστημα ο Βάντερσον Κόστα δεν συμμετέχει ούτε στις προπονήσεις της Δόξας Δράμας. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός υπέπεσε σε πειθαρχικά παραπτώματα και ο Μάκης Κατσαβάκης μετά την αντίδραση του στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναιτωλικό τον έθεσε στο περιθώριο. Παρά το γεγονός ότι δεν προπονείται παραμείνει στη Δράμα και πριν από λίγες ημέρες βρέθηκε σε γνωστή καφετέρια της πόλης, αλλά αποχώρησε σε κατάσταση ευθυμίας τρακάροντας με την πόρτα!

Αυτοί ανέβασαν τη Δόξα στη Σούπερ λίγκα
Για το χρονικό διάστημα που θα παραμείνει η Δόξα Δράμας στη Σούπερ λίγκα το dramagoal θα διατηρήσει στο καθημερινό ρεπορτάζ τη φωτογραφία με τη «συμμορία των 12». Χάρη σε αυτά τα παιδιά, αλλά και τον Μιχάλη Γρηγορίου με τους συνεργάτες του (Τσίτος, Κάντας και Γεωργιάδης) οι μαυραετοί έπειτα από 17 χρόνια επέστρεψαν στη φυσική τους θέση. Τα παλικάρια αυτά άφησαν στην άκρη την πικρία τους και κατέβηκαν στα πλέι οφ για να κατακτήσουν την τρίτη θέση που αποδείχθηκε προνομιούχα. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάει κανείς… Ούτε φυσικά και τους Στεργιαννό, Κάπελ και Αμανατίδη που ήρθαν να συμπληρώσουν τη συμμορία, όπως επίσης όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν καθ’ όλη την περσινή χρονιά για να τερματίσει στην έκτη θέση η Δόξα Δράμας.