.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΔΟΞΑ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 1-1 8 ΑΠΡ 2012


LIVE !!! ΔΟΞΑ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 1-1

PDFΕκτύπωσηE-mail
DSC 0638 modifiedΑξιοπρέπεια VS άγχος: Σημειώσατε Χ !!!
Ήταν μια αναμέτρηση από αυτές που οι φίλαθλοι ή τις ξεχνούν πολύ γρήγορα, ή απλά δεν θέλουν να τις θυμούνται για πολύ καιρό. Από εκεί και πέρα αυτό που έμεινε για την Δόξα από την αναμέτρηση της με τον Εργοτέλη ήταν η ισοπαλία και ο ένας βαθμός και μια δόση τόνωσης της αγωνιστικής της αξιοπρέπειας . Από την άλλη πλευρά η κρητική ομάδα παρέταξε μπροστά της για σημαία ένα τεράστιο άγχος που στάθηκε ο σημαντικότερος λόγος να μην φύγει από το Καυτανζόγλειο με ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα που το είχε απόλυτη ανάγκη για να διώξει από πάνω της το φάσμα ενός πιθανού υποβιβασμού.



Απέναντι σε μια ομάδα που έχει συμβιβαστεί απόλυτα με την πτώση στην επόμενη κατηγορία και δεν είχε πια να χάσει τίποτα απολύτως, ο Εργοτέλης δεν έπεισε. Πρώτα απ’ όλα προβλημάτισε με την συνολική του εικόνα, καθώς ήταν μια ομάδα που δεν έδειξε να ξέρει τι ήθελε από ένα τόσο σημαντικό για την ίδια, παιχνίδι, όπου κυριολεκτικά έπαιζε το …κεφάλι της. Δεν έπεισε για το πάθος και την αποφασιστικότητα της και δικαίως οι δραμινοί φίλαθλοι τα είχαν με την …τύχη τους, βλέποντας τέτοιες ομάδες να είναι στην διεκδίκηση της παραμονής την ώρα που η Δόξα είναι φαρδιά πλατιά απλωμένη στο κατώφλι του υποβιβασμού!
Ένα παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερα πλάνα στρατηγικής, αφού στην ροή του κάθε προσπάθεια να αναγνωριστούν αγωνιστικές σκοπιμότητες είχε πολύ μεγάλη δυσκολία για όποιον το επιχειρούσε. Και είναι κάτι το αναμενόμενο να συμβεί, όταν συγκρούονται δύο ομάδες με τόσο διαφορετικά κίνητρα. Η Δόξα χωρίς στόχο έπαιζε αποκλειστικά για την αξιοπρέπεια της ενώ από την άλλη ο Εργοτέλης έκανε την τελική προσπάθεια να κρατηθεί στην μεγάλη κατηγορία, που ήταν ολοφάνερο ότι του δημιουργούσε απίστευτο άγχος.
Τελικά οι δύο πλευρές μοιράσανε τους βαθμούς και σίγουρα ο χαμένος της υπόθεσης είναι η κρητική ομάδα, που ενώ έχασε κραυγαλέες ευκαιρίες να πάρει στο τέλος την νίκη, όντας το φαβορί των προγνωστικών της αναμέτρησης, τελικά άφησε πίσω της δύο υπέρ πολύτιμους βαθμούς.
Χαμηλό σχήμα
Η Δόξα με βασικές ελλείψεις σε παίκτες κορμού, επέλεξε ένα χαμηλό σχήμα όπου στόχος ήταν να χτυπήσει τον αντίπαλο με αντεπιθέσεις. Πρεσάρισε αρχικά ψηλά ώστε να κρατήσει μακριά από την άμυνα της τους αντίπαλους παίκτες. Δέχθηκε ένα μάλλον αστείο γκολ αλλά όταν βρήκε την ευκαιρία ισοφάρισε με μια κόντρα του Σοϊλέδη που πέτυχε ένα όμορφο γκολ με το δεξί του πόδι!
Από την πλευρά του ο Εργοτέλης παρά τις πολύ περισσότερες –άκαρπες- τελικές προσπάθειες που έκανε, είχε ένα βασικό μειονέκτημα, κυρίως στην διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, καθώς είχε χάσει την μάχη του κέντρου. Η απουσία ενός τόσο δημιουργικού παίκτη όπως είναι ο Λεάλ ήταν εμφανέστατη.
Στο δεύτερο η είσοδος του Μπέτο έφερε την υπεροχή στο κέντρο αναγκάζοντας τους παίκτες της Δόξας να οπισθοχωρήσουν. Ο Κατσαβάκης έβγαλε τους Κάπελ και Σοϊλέδη που δεν είχαν δυνάμεις και έβαλε μπροστά τον Κυβελίδη και τον Κουμπρόγλου για να κρατήσουν την μπάλα και να δώσουν ανάσες στους πίσω, μαρκάροντας μπροστά.
Από ένα σημείο και μετά, κάπου μετά το πρώτο τέταρτο, καταργήθηκε το κέντρο με την μπάλα να αλλάζει συνέχεια μεγάλη περιοχή αφού και οι δύο ομάδες ήταν σε τακτική μακρινών γεμισμάτων χωρίς ορθολογική ανάπτυξη. Στο διάστημα αυτό η Δόξα στάθηκε καλά και κυρίως ψύχραιμα και κατάφερε να κρατήσει το αποτέλεσμα. Σε αντίθεση με τον Εργοτέλη που πλήρωσε το τεράστιο άγχος που δημιουργήθηκε στους παίκτες του, που χωρίς τύχη απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα της Δόξας δεν πήρε τίποτα περισσότερο από μια προσπάθεια που κορυφώθηκε στα τελευταία λεπτά.
DSC 0639 modifiedΣτρατηγική …εκπλήξεων!!!
Με τέσσερεις αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι, ξεκίνησε σήμερα η Δόξα. Κάτω από τα δοκάρια θέση πήρε τελικά ο Κώστας Δαύκος με τον Ντίνο Σέρεμετ να κάθεται και πάλι στον πάγκο με ότι –ως γνωστόν- συνεπάγεται αυτό. Από εκεί και πέρα στην αμυντική τετράδα μπήκαν αριστερά ο Σικαλιάς με τον Ψυχογιό δεξιά και στην μέση ο Γκαρακλίδης με τον Λίμα που άφησε την μεσαία γραμμή για να χρησιμοποιηθεί πίσω, αν και στον πάγκο παραμένει για άλλη μια φορά ο έμπειρος Μπριλάκης που ούτε σήμερα  είδε φανέλα βασικού. Στα αμυντικά χαφ ο Ρούτσης μαζί με τον Αμπουμπακαρί. Δεξιά ο Κάπελ και αριστερά ο Σοϊλέδης που αν και με λίγες προπονήσεις μπήκε από την αρχή στο παιχνίδι. Μπροστά άλλη μια έκπληξη από τον Κατσαβάκη αφού την θέση του Κυβελίδη π ο Ουέλιγκτον παρότι δεν είναι φορ περιοχής έχοντας πίσω του τον Παπαδόπουλο.
-Στον πάγκο θα κάνανε … παρέα τον Σερραίο τεχνικό οι Σέρεμετ, Μπριλάκης, Γελαδάρης, Κατσικογιάννης, Κουμπρόγλου, Τσιμπλίδης και Κυβελίδης. Εκτός εικοσάδας έμειναν τελικά δύο αμυντικοί Αγζίδης και Στεργιανός,
 Για τον Εργοτέλη, ο Καραγεωργίου ξεκίνησε με τον Πίρσον κάτω από τα δοκάρια και αμυντική τετράδα τους Τζανακάκη, Σαρρή, Χίμπλιγκερ και Σασιασβίλι. Στο κέντρο ήταν ο Τζούνιορ με τον Ολίσε και τον Χαντί, και μπροστά στα πλάγια ο Φραγκουλάκης με τον Κουτσιανικούλη έχοντας στην κορυφή τον Κατσικοκέρη.
Το LIVE της αναμέτρησης…
Καλησπέρα από το Καυτανζόγλειο στάδιο όπου το παιχνίδι για την 28η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ μεταξύ τις Δόξας και του Εργοτέλη έχει ξεκινήσει
Στο 5' καταγράφεται η πρώτη καλή ευκαιρία στον αγώνα από την ομάδα του Εργοτέλη με ένα καλό αλλά αδύναμο σουτ μέσα από την περιοχή του Σαρρή αλλά ο Δαύκος μπλόκαρε εύκολα
DSC 0654 modifiedΤεράστια ευκαιρία στο 14' για την Δόξα μετά από εξαιρετική κάθετη μεταβίβαση στο κέντρο από τον Αμπουμπακάρι για τον ταχύτατο Κάπελ, ο τελευταίος μπήκε μέσα στην περιοχή από τα αριστερά και έκανε το πλασέ αλλά ο Πίρσον κράτησε το μηδέν για την ομάδα της Κρήτης
Στο αμέσως επόμενο λεπτό (15') απάντησε ο Εργοτέλης στις χαμένες ευκαιρίες με τον Κατσικοκέρη όταν μέσα και δεξιά στην περιοχή της Δόξας έπιασε το διαγώνιο σουτ αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.
Στο 19' O Φραγκουλάκης επιχείρησε σουτ εκτός περιοχής, ο Δαύκος όμως έπεσε και απομάκρυνε αρχικά και ο Λίμα σε δεύτερο χρόνο .
0-1!!!
Γκολ στο 23' για τον Εργοτέλη με τον Χαντί που από τα αριστερά δέχθηκε την πάσα από τον Φραγκουλάκη και έξω από την περιοχή είδε τον Δαύκο εκτός θέσης και με ένα καταπληκτικό ψηλοκρεμαστό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Δόξας
DSC 0682 modifiedDSC 0683 modifiedΤίποτα το ιδιαίτερο μετά το τέρμα του Εργοτέλη καθώς έχει πέσει ο ρυθμός, Ο Εργοτέλης έχει πετύχει το γκολ που ήθελε και η Δόξα προσπαθεί να απειλήσει και να αποκομίσει ότι μπορεί από την αναμέτρηση.
Στο 32' και ενώ η μπάλα ήταν στον αέρα λίγο έξω από την περιοχή της Δόξας, Κατσικοκέρης και Γκαρακλίδης μονομάχησαν για την κατοχή με τον αμυντικό της Δόξας να κερδίζει την μονομαχία και να διώχνει σε κόρνερ, κόβοντας τον Κατσικοκέρη που είναι η αιχμή του δόρατος σήμερα για την ομάδα του Εργοτέλη
1-1!!!!!
ΓΚΟΛ!!! για την Δόξα στο 39' που απαντάει στο τέρμα που δέχθηκε στο 23' με τον Άρη Σοϊλέδη να εκμεταλλεύεται το τραγικό λάθος του Σασιασβίλι που απέτυχε να διώξει και από μέσα δεξιά στην περιοχή έκανε το διαγώνιο σουτ, όπου ο Πίρσον βρήκε την μπάλα αλλά δεν μπόρεσε να αποκρούσει και έτσι η Δόξα φέρνει το παιχνίδι στα ίσια!
DSC 0742 modifiedDSC 0744 modifiedDSC 0746 modifiedDSC 0748 modifiedDSC 0753 modifiedDSC 0764 modifiedΣτο 42' Ο Κατσικοκέρης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε στον Λίμα και πέρασε κόρνερ .
Ο Εργοτέλης στα τελευταία πέντε λεπτά ανέβασε την απόδοση του κατακόρυφα και έκλεισε την Δόξα στα καρέ της. Ευτυχώς όμως δεν κατάφερε να σκοράρει δημιουργώντας όμως καλές προϋποθέσεις για γκολ.
Το ημίχρονο τελειώνει με το σκορ στο 1-1 !
Σέντρα για το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές για τη Δόξα , ενώ ο Εργοτέλης έκανε την πρώτη αλλαγή με τον Μπέτο να παίρνει την θέση του Ολίσε
Στο 58' πρώτη υποψία ευκαιρίας για την ομάδα του Εργοτέλη μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Δόξας . Ο Χαντί λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και ενώ πιεζόταν έκανε ένα πολύ αδύναμο σουτ που πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Δαύκου
Έχουμε κλείσει μια ώρα σε αγωνιστικά λεπτά και ο Εργοτέλης πιέζει πάρα πολύ ψηλά αλλά είναι φλύαρος και δεν βρίσκει διαδρόμους για την εστία της Δόξας .
Από μια αλλαγή για τις δύο ομάδες . Για την Δόξα ο Κυβελίδης πήρε την θέση του Κάπελ και για τον Εργοτέλη ο Μπούντιμιρ πήρε την θέση του Κατσικοκέρη
Στο 69' μετά από καλό σουτ του Σασιασβίλι αφού δέχθηκε την πάσα με το στήθος από τον Μπούντιμιρ εντός περιοχής και δεξιά , η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων
Στο 72' εκτέλεση φάουλ από τον Φραγκουλάκη, η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ
Στο 74' ο Εργοτέλης και ενώ τα χρονικά περιθώρια στενεύουν πλέον πιέζει όλο και περισσότερο. Ο Κουτσιανικούλης πραγματοποιεί μια επικίνδυνη σέντρα σουτ από τα δεξιά , ο Δαύκος δεν μπερδεύεται από την περίεργη πορεία της μπάλας και   μπλοκάρει.
Στο 80' μακρινό σουτ του Σοϊλέδη, ο Πίρσον, που νωρίτερα στη φάση είχε βγει από την εστία του, μπλόκαρε δίχως δυσκολία
Στο 84' καλή ευκαιρία για τον Εργοτέλη με ένα σουτ του Χαντί πάνω στην κίνηση και με τον Δαύκο να μπλοκάρει την μπάλα.
Τα τελευταία λεπτά το παιχνίδι έχει γρήγορο ρυθμό με τις δύο ομάδες να κάνουν και να χάνουν ευκαιρίες εκατέρωθεν .
Στο 86' η Δόξα κάνει την δεύτερη αλλαγή με τον Κουμπρόγλου να παίρνει την θέση του σκόρερ Σοϊλέδη που έδειξε δικαιολογημένα σημεία κόπωσης, λόγω του πρόσφατου τραυματισμού του.
Στο 90' δοκάρι για τον Εργοτέλη μετά απο γέμισμα στην περιοχή, ο Σικαλιάς κέρδισε την εναέρια μονομαχία αλλά η μπάλα πήγε προς τα πίσω και χτύπησε το οριζόντιο δοκάρι του Δαύκου
Στο 91' συνεχίζει την πίεση ο Εργοτέλης και στην ακριβώς επόμενη φάση μέσα και αριστερά στην μεγάλη περιοχή του Δαύκου, ο Φραγκουλάκης πιάνει ένα πολύ δυνατό σουτ αλλά η μπάλα πήγε στα πλαϊνά δίχτυα.
Στο 92' έκλεισε τις αλλαγές της η Δόξα με τον Γελαδάρη να παίρνει την θέση του Αμπουμπακαρί
Άλλη μια ευκαιρία που θα είναι και η τελευταία για τον Εργοτέλη στο 93' . Μετά από ένα γέμισμα στην περιοχή ο Φραγκουλάκης έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Δαύκος απέκρουσε σταθερά.
ΣκορΤέλος του παιχνιδιού με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες με το σκορ 1-1
διαιτητέςΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντίτσος (Πρέβεζας)/ Ποντίκης (Πρέβεζας)-Ελευθερίου (Αθήνας).
ΚΙΤΡΙΝΕΣ : Ολίσε (34') Αμπουμπακάρι (44') Γκαρακλίδης (51') Κουτσιανικούλης( 66') Παπαδόπουλος (84’)
ΔΟΞΑ : Δαύκος, Γκαρακλίδης, Ρούτσης, Καπέλ(64'Κυβελίδης ) , Λίμα, Σικαλιάς, Παπαδόπουλος, Ψυχογιός, Αμπουμπακαρί (92' Γελαδάρης), Ουέλινγκτον, Σοϊλέδης (86' Κουμπρόγλου).
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ : Πίρσον, Σασιασβίλι, Χίμπλινγκερ, Τζανακάκης, Τζούνιορ, Χαντι (89' Καρέλης), Σαρρής, Κατσικοκέρης (61' Μπούντιμιρ), Κουτσιανικούλης, Ολίσε (46' Μπέτο) ,Φραγκουλάκης.
ΚατσαβακηςΚατσαβάκης: «Θα προσπαθήσουμε για ότι καλύτερο»
«Έγινε μια καλή προσπάθεια παρόλο που βρεθήκαμε με ένα παιδαριώδες λάθος πίσω στο σκορ. Όμως ευτυχήσαμε να ισοφαρίσουμε με τον Σοϊλέδη και με σφιχτό πρέσινγκ να μειώσουμε τους κινδύνους, ωστόσο δεν είχαμε ηρεμία να βγάλουμε φάσεις και να απειλήσουμε», τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής των «μαυραετών» μετά την ισοπαλία του «Καυτανζογλείου», συμπληρώνοντας: «Είχαμε πρόβλημα στα στημένα, ο Εργοτέλης ήταν επικίνδυνος στο ψηλό παιχνίδι και μας απείλησε. Θα προσπαθήσουμε στα υπόλοιπα δύο παιχνίδια για ότι καλύτερο από βαθμολογικής άποψης».
ΚαραγεωργίουΚαραγεωργίου: «Πολύ δύσκολη στιγμή για τον σύλλογο»
«Δεν καταφέραμε να πάρουμε τρεις βαθμούς που θα ήταν υπέρ πολύτιμοι για εμάς. Δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας και η τελική μας ενέργεια δεν ήταν αυτή που έπρεπε», τόνισε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός των Κρητικών, για να συμπληρώσει: «Συγχαρητήρια στους παίκτες της Δόξας, οι οποίοι προσπαθούν σε όλα τα παιχνίδια. Σήμερα καρποφόρησε αυτή η προσπάθειά τους, κάτι που εμάς βέβαια μας δυσαρεστεί. Ελπίζουμε να πάρουμε το τρίποντο στο επόμενο παιχνίδι. Σαν αξία είμαστε καλύτεροι, αλλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο συμβαίνουν πράγματα που δεν ελέγχονται καμιά φορά και δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Χρειαζόμαστε τη νίκη στο επόμενο παιχνίδι για να βρούμε τους βαθμούς για τη σωτηρία. Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για το σύλλογό μας. Δεν παίξαμε καταπληκτικά, ωστόσο κάναμε 15-20 ενέργειες, αλλά το γκολ δε μπήκε».
Μικρά…
*Παρά τον καλό καιρό ούτε και σήμερα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα οι φίλαθλοι της Δόξας. Κάποιοι κάτοικοι Θεσσαλονίκης, λιγοστοί από την Δράμα και τα εισιτήρια ξάνα στο αριθμό 42 με εισπράξεις 325 ευρώ!!!
Φίλαθλοι Εργοτέλη*Έτσι οι περίπου 60 φίλαθλοι των φιλοξενουμένων που έδωσαν το παρών τους, ήταν αυτοί που έκαναν αρκετές φορές αισθητή την παρουσία τους στο γήπεδο. Ωστόσο στο κομμάτι αυτό αποθεώθηκε για άλλη μια φορά ο αθλητικός πολιτισμός των οπαδών τόσο της Δόξας όσο και του Εργοτέλη καθώς δεν συνέβη το παραμικρό, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε τίποτα –ούτε αστυνομία- να χωρίζει τις δύο πλευρές που ασχολήθηκαν αποκλειστικά με το παιχνίδι.
Κόσμος Δόξας*Οι λιγοστοί οπαδοί της Δόξας ζεστάθηκαν μετά το γκολ του Σοϊλέδη και ήταν σαφώς πιο εκδηλωτικοί. Χειροκρότησαν τόσο τον σκόρερ κατά την αλλαγή του από τον Κουμπρόγλου, όσο και την υπόλοιπη ομάδα μετά το τέλος της αναμέτρησης.
*Παρά το γκολ του Λέκοβιτς η ομάδα των Κ-17 έχασε εκτός έδρας από τον Παναιτωλικό με 2-1 ενώ πιο άτυχη η ομάδα των Κ-20 έχασε στην Δράμα από τον Εργοτέλη με 3-0.
*Παράλληλα με το αγωνιστικό, για τον κόσμο της Δόξας στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος παραμένει μέχρι την ολοκλήρωση του το θέμα του γηπέδου. Έτσι και σήμερα τα κουπόνια κυκλοφόρησαν και πάλι στις κερκίδες του Καυτανζογλείου και τα έσοδα θα μπουν αύριο στο τραπεζικό λογαριασμό των έργων.
Παίκτες Δόξας*Χωρίς συμμετοχή στον πάγκο έμειναν μέχρι το τέλος για την Δόξα οι Σέρεμετ , Τσιμπλίδης , Μπριλάκης και Κατσικογιάννης και για τον Εργοτέλη οι Αθανασίου , Κυριακίδης , Ρέντζας και Κανδηλάκης .
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΑΡΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΤΑΣΧΟΥΝΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: