.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΔΟΞΑ 1-0 5 ΦΕΒ 2012

LIVE !!! ΑΣΤΕΡΑΣ -ΔΟΞΑ 1-0 ΤΕΛΙΚΟ!!!


Κυριακή, 05 Φεβρουάριος 2012 14:54







Είχε φρεσκάδα, μπορούσε, αλλά δεν είχε τύχη!!!



Ήταν μια παρτίδα σκάκι ανάμεσα σε Τσιώλη και Κατσαβάκη που την κέρδισε ο πρώτος γιατί ήταν αυτός που είδε το λαμπερό χαμόγελο της τύχης όταν η αναμέτρηση ήταν πάνω στο νήμα και όλοι περίμεναν προς τα πού θα γύρει η πλάστιγγα.



Και μέσα σε ένα τρίλεπτο πάρθηκε η απόφαση με το χρυσό γκολ του Περόνε που λίγα λεπτά πριν ο τεχνικός του αστέρα είχε περάσει σαν αλλαγή. Ωστόσο στην προηγούμενη και στην επόμενη φάση η Δόξα οι «μαυραετοί» σπατάλησαν δύο κλασικές ευκαιρίες για να πετύχουν αυτοί το γκολ και να κάνουν το …μπαμ μέσα στην Τρίπολη. Ήταν μια αναμέτρηση ανάμεσα στους γηπεδούχους που έκαναν την χειρότερη φετινή τους εντός έδρας εμφάνιση και μια Δόξα που εξέπληξε ευχάριστα με την αγωνιστική της φρεσκάδα πιστοποιώντας ότι πληρώνει ακριβό τίμημα με τα απανωτά παιχνίδια.



Δυστυχώς για άλλη μια αγωνιστική το αποτέλεσμα ήταν η ήττα και μάλιστα σε ένα παιχνίδι όπου θα μπορούσε να περιμένει περισσότερα καθώς υπήρχε και το προηγούμενο της πρώτης νίκης.



Βάντρσον στην κορυφή!!!



Επιστροφή στο σχήμα με τον Βραζιλιάνο στην κορυφή της επιθετικής διάταξης της Δόξας με Ουέλιγκτον από πίσω και Σοϊλεδη με Αραβίδη στα δύο άκρα. Λίμα με Παπαδόπουλο στα αμυντικά χαφ ενώ την αμυντική διάταξη μπροστά από τον Σέρεμετ απαρτίζουν οι Τριποτσέρης και Βέρτζος στη μέση με Γελαδάρη Σικαλιά στις άκρες.



Στο δόκανο της Δόξας ο Αστέρας



Η Δόξα μπήκε στην αναμέτρηση με αρχικό σχήμα την ενδεκάδα που είχε μετά γκολ στο παιχνίδι με τον ΠΑΟ. Ένα σχήμα πολύ αποτελεσματικό με το οποίο στην διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ο Κατσαβάκης επέβαλλε το δικό του πλάνο. Πολλά τρεξίματα και μετά το εικοσάλεπτο δημιούργησε τις προϋποθέσεις για κάτι το θετικό. Πίεσε τον Αστέρα ψηλά και το 4-2-3-1 όταν η Δόξα έβγαινε μπροστά μετατρέπονταν σε 4-3-3 με τον Παπαδόπουλο να προωθείται και τον Λίμα να μένει σαν ασφάλεια μπροστά από την αμυντική τετράδα. Ο Σολάκης χαμένος ανάμεσα σε Τριποτσέρη και Βέρτζο ενώ ο Μπρέσκα χωρίς περιθώρια χώρων δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Με τον άξονα σε αδράνεια ο Αστέρας πήγαινε σε παιχνίδι από τα πλάγια όπου η Δόξα έκανε προσαρμοσμένη άμυνα και καθώς οι παίκτες του Αστέρα δεν είχαν διαγώνιες πάσες ήταν ουσιαστικά ακίνδυνοι. Ο Τσιώλης έκανε αυτό που έκανε πολλοί συνάδερφοι του. Θεώρησε εύκολη υπόθεση την Δόξα παρά την ήττα του στο Καυτανζόγλειο γιατί προχώρησε σε πολλές αλλαγές προσώπων και στην συνέχεια πάλευε μέσα στο παιχνίδι να διορθώσει την κατάσταση αφού η ομάδα του έκανε το χειρότερο εντός έδρας πρώτο ημίχρονο.



Οι φάσεις



Στο 14’ ο Αστέρας προσπάθησε να απειλήσει όταν μετά από κακή απόκρουση του Βέρτζου η μπάλα έφυγε προς τα πίσω και ο Μπρέσκα μπήκε σφήνα στην φάση αλλά η κεφαλιά του ήταν εύκολη υπόθεση για τον Σέρεμετ



Στο 23’ η Δόξα έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν ο Παπαδόπουλος ξεκινώντας από θέση οφσάιντ βγήκε απέναντι στον Χακόμπο αλλά άργησε πολύ να πλασάρει δίνοντας την ευκαιρία στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να αντιδράσει και τον Πιπίνη να διώξει σε κόρνερ, ενώ στο επόμενο λεπτό σουτ του Τριποτσέρη έφυγε άουτ.



Στο 26’ απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ από το Τσαμπούρη έξω από την περιοχή η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Για να απαντήσει στην συνέχεια ο Γελαδάρης με σουτ που έφυγε ψηλά.



Στο 37’ ο Αστέρας που έχει σοβαρό πρόβλημα στον άξονα κάνει την πρώτη οργανωμένη του προσπάθεια αλλά στο τελείωμα ο Σολάκης δεν μπορεί να ξεπεράσει το εμπόδιο του Βέρτζου και η μπάλα καταλήγει στον Σέρεμετ.



Στο 42’ ο Ουέλιγκτον προσπάθησε να αιφνιδιάσει με μακρινό σουτ αλλά ο Χακόμπο ήταν σε ετοιμότητα για να απαντήσει ο Σολάκης με σουτ που έφυγε άουτ.



Η Δόξα τις ευκαιρίες και ο Αστέρας το γκολ!!



Αν και ο Αστέρας προσπάθησε να μπει και να αιφνιδιάσει πέτυχε στο 54΄ το 1-0 ανάμεσα σε δύο κλασικότατες ευκαιρίες της Δόξας με τον Αραβίδη και τον Ουέλιγκτον. Ο Περόνε ξεχασμένος από την άμυνα της Δόξας πήρε την μπάλα και αφού πέρασε το μαρκάρισμα του Βέρτζου βγήκε απέναντι στο Σέρεμετ και με ένα μέτριο σε δύναμη σουτ έστειλε την μπάλα ακριβώς δίπλα στο δεξί δοκάρι του Σλοβένου που δεν μπόρεσε να αντιδράσει και από εκεί στα δίχτυα.



Στο 61' ο διαιτητής χάρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ουσέρο και ο τέταρτος από την ενδοεπικοινωνία κάλεσε τον διαιτητή να αποβάλει τον φυσιοθεραπευτή της Δόξας που ΔΙΚΑΙΩΣ διαμαρτυρήθηκε!!! Για να ακολουθήσει στο 70' ο Κόλα.



Αν και μετά το γκολ οι γηπεδούχοι δεν είχαν κάποια ευκαιρία, στο 78' ο Χούλι είχε πολύ καλή περίπτωση να κλειδώσει το σκορ για την ομάδα του αλλά ο Σέρεμετ είχε αντίθετη γνώμη.



Αν και η Δόξα πίεσε στα τελευταία λεπτά ο Αστέρας έχασε καλή ευκαιρία με τον Χούλι να φεύγει στην αντεπίθεση από δεξιά και να βγάζει σέντρα μέσα στην περιοχή αλλά προ του Περόνε ο Σικαλιάς έβγαλε σε κόρνερ.



Ζήτημα τακτικής και τύχης



Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Κατσαβάκης ξέρωντας ότι ο Τσιώλκης θα πιέσει ψηλά έκανε μια αρκετή τολμηρή κίνηση παίζοντας το «ίδιο κόλπο». Έτσι με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτά μέχρι την φάση του γκολ είχαμε ένα παιχνίδι με την μπάλα πάνω-κάτω μιας και υπήρχαν πολλοί διάδρομοι. Τελικά όμως η τύχη ήταν με το μέρος των γηπεδούχων αφού η Δόξα είχε τις ευκαιρίες και ο Αστέρας το γκολ. Μετά το γκολ ο Τσιώλης συμμάζεψε την ομάδα βγάζοντας από μέσα τον δεύτερο επιθετικό –Σολάκη- σταματώντας το καθαρό 4-4-2 που είχε και έσφιξε την ομάδα του με αποτέλεσμα να φέρει ισορροπία στο παιχνίδι και να κόψουν οι πολλές φάσεις. Από την πλευρά του ο Κατσαβάκης μετά το 70’ έπαιξε με ένα καθαρό 4-3-3 τον Κυβελίδη στην κορυφή με δύο δεκάρια από πίσω ρισκάροντας έτσι για να κυνηγήσει την ισοφάριση. Ο Αστέρας είχε χώρους και προσπαθούσε πιο πολύ με τις αντεπιθέσεις, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο προσπάθησε –επιτυχώς- απλά να κρατήσει το αποτέλεσμα. Ο Τσιώλης είχε αρκετές απουσίες στον άξονα. Ειδικά στο χώρο των κεντρικών αμυντικών έστησε δύο άπειρους –στην θέση- παίκτες (Πιπίνης-Κουρμπέτης) δεν είχε τον Μπαρτολίνι που την τελευταία στιγμή έμεινε εκτός , ενώ η σημαντικοτερη του απουσία ήταν ο Χουανίτο στο κέντρο που είναι ο παίκτης που θα του κρατήσει την μπάλα. Γι’ αυτό και ο άξονας του είχε πολλές αδυναμίες που με συνεχείς προσπάθειες στην διάρκεια του παιχνιδιού πάλευε να καλύψει.



Οι τρεις αλλαγές



Στο δεύτερο ημίχρονο και ο Κατσαβάκης έκανε με τις τρεις αλλαγές-τις δικές του κινήσεις. Μετά το γκολ βγάζει το Βέρτζο και βάζει στην θέση του τον Λίμα. Μπροστά στην κορυφή περνάει ο Κυβελίδης με τον Βάντρσον πίσω και τον Σοϊλέδη σαν δεύτερο δεκάρι έχοντας αριστερά τον Αραβίδη και δεξιά του Ουέλιγκτον και ο Παπαδόπουλος γίνεται εξάρι.



Ο τραυματισμός του Σοϊλέδη φέρνει μέσα τον Ρούτση στην θέση του Παπαδόπουλου και τον τελευταίο στην θέση του συμπαίκτη του που αποχώρησε.



Μετά την τρίτη αλλαγή στην κορυφή παρέμεινε ο Κυβελίδης έχοντας πίσω του τον Ουέλιγκτον και τον Παπαδόπουλο. Ο Αραβίδης αριστερά με Κάπελ δεξιά και εξάρι πλέον τον Ρούτση.



Δικαίως έκανε αναφορά στις πρώτες του δηλώσεις ο Κατσαβάκης για την διαιτησία του Ντίτσου (Ελευθερίου-Γεωργαράκος). Ήταν ανεκτικότατος απέναντι στους γηπεδούχους (βλέπε περίπτωση Ουσέρο)και τιμωρός απέναντι σε κάθε παράπτωμα της Δόξας. Αν δεν μπορεί να σεβαστεί τη φανέλα και την ιστορία της Δόξας, τουλάχιστον ας σεβαστεί την προσπάθεια των παικτών της.



Ατομικά...



Αν δεν ήταν η φάση του γκολ όπου το ριπλέι δείχνει τον Σέρεμετ να αιφνιδιάζεται περιμένοντας το πλασέ στο δεύτερο δοκάρι και τελικά να του έρχεται στην ρίζα του πρώτου, ο Σλοβένος ήταν και πάλι σταθερή παρουσία κάτω από τα δοκάρια.



Ο Σικαλιάς δεν πιέστηκε ιδιαίτερα στην πλευρά του και αν και είχε κάποια μικροπροβλήματα με τον Μπρέσκα ανταποκρίθηκε στο ρόλο του.



Ο Γελαδάρης ήταν αυτός που τράβηξε όλο το βάρος των αντίπαλων προσπαθειών στην πλευρά του και τα πήγε θαυμάσια έχοντας βοήθειες και από τα χαφ.



Τριποτσέρης και Βέρτζος «έπνιξαν» Σολάκη και Περόνε. Μόνο στην φάση του γκολ ελέγχεται ο Άγγελος, αλλά η φάση είναι συνολικό λάθος της άμυνας που τραβήχτηκε στην μια πλευρά και της έφυγε ξαφνικά ο Περόνε από την άλλη.



Κορυφαίος και πάλι ο Λίμα ακόμη και σαν στόπερ.



Ο Παπαδόπουλος είχε ένα δύσκολο ρόλο. Στην άμυνα σαν αμυντικός χαφ και στην επίθεση σαν επιθετικός. Αυτό απαιτούσε πολλά χιλιόμετρα τρεξίματος. Πήγε καλά εκτός από τα τελειώματα όπως λόγω της προσπάθειας είναι δύσκολο το καθαρό μυαλό.



Ο Αραβίδης καλά αλλά μοιραίος στα τελειώματα, χρειάζεται να ανέβει ψυχολογικά γιατί η εμπειρία του είναι πολύτιμη για την ομάδα.



Ο Σοϊλέδης καλός στον αμυντικό ρόλο αλλά συνεχίζει να μην μπορεί στα τελειώματα.



Ο Ουέλιγκτον δεν φάνηκε όσο έπρεπε. Η θέση του φαίνεται να είναι πίσω από τον προωθημένο και όχι στην πλευρά.



Ο Βάντρσον έκανε πολύ δουλειά μπροστά πιέζοντας ψηλά βοηθώντας πίσω την υπόλοιπη ομάδα και έχοντας έναν ελεύθερο ρόλο που τον πάει καλά.



Ο Κυβελίδης μπήκε σε ένα σημείο του αγώνα που η άμυνα του Αστέρα ήταν «φορτωμένη» όποτε είχε δυσκολότερο έργο. Προσπάθησε χωρίς να πετύχει πολλά.



Ο Ρούτσης καλός σαν αμυντικός χαφ στο διάστημα που αγωνίστηκε, ενώ ακόμη λιγότερο είναι αυτό του Κάπελ που ωστόσο έδειξε ακόμη ανέτοιμος.



ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ουσέρο (47') Κουρμπέλης (67') Σοϊλέδης (68') Περόνε (84') Κυβελίδης (87')



ΑΣΤΕΡΑΣ (Τσιώλης) Χακόμπο, Τσαμπούρης, Αλβάρεζ, Κουρμπέλης (74' Λαδάκης), Πιπίνης, Ουσέρο, Μπρέσκα, Φορμίκα, Ράγιος, Σολάκης(56' Χούλι), Μπακασέτα (46' Περόνε).



ΔΟΞΑ : (Κατσαβάκης) Σέρεμετ, Σικαλιάς, Γελαδάρης, Βέρτζος (69' Κυβελίδης), Τριποτσέρης, Αραβίδης, Σοϊλέδης (74' Ρούτσης), Παπαδόπουλος, Λίμα, Ουέλιγκτον, Βάντρσον (81' Κάπελ)



Η συνέντευξη τύπου:



Κατσαβάκης: «Δεν μας σέβονται»



Στο ίδιος μήκος κύματος ήταν οι δηλώσεις του Μάκη Κατσαβάκη στη συνέντευξη Τύπου, με αυτές που έκανε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο προπονητής της Δόξας Δράμας, σχολιάζοντας τον άτυχο αγώνα με την ομάδα της Πελοποννήσου, είπε: «Οι διαιτητές θα πρέπει να σεβαστούν την προσπάθεια μας. Δεν θέλω να μειώσω τη νίκη και την απόδοση του Αστέρα, αλλά κάνουμε έναν αγώνα που πολλοί δε σέβονται. Σήμερα κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση. Πιστεύω ότι δικαιούμασταν τουλάχιστον έναν βαθμό. Κάναμε πολλές φάσεις στο 0-0 για να προηγηθούμε, με λάθη διαιτητών προηγήθηκε ο Αστέρας. Δεν ήθελε να παίξουμε όπως έπρεπε να παίξει, δεν ρίχνω βολές προς τον Αστέρα που είναι καλή ομάδα. Αισθάνομαι πως είχαμε και ατυχίες. Δεν χρειάζεται να δεχθούμε τέτοιες καταστάσεις. Δεν φταίει ο Αστέρας που δεν μπορούμε να βάλουμε γκολ, το ξεκαθάρισα. Πριν από το 1-0, είχαμε ευκαιρίες για να προηγηθούμε. Καμία επίπληξη προς τον Αστέρα».



Τσιώλης: «Κρατάμε μόνο τους βαθμούς»



Ο Σάκης Τσιώλης, επανέλαβε στη συνέντευξη Τύπου, είπε πως το άγχος επηρέασε τους παίκτες του και πως το μόνο που κρατάει από το ματς με τους «μαυραετούς» είναι οι τρεις βαθμοί: «Η αιτία γι' αυτή την πολύ μέτρια εικόνα του Αστέρα είχε να κάνει με το άγχος. Ξέραμε ότι αυτή η νίκη θα μας δώσει ώθηση για τη συνέχεια. Κρατάμε μόνο τους τρεις βαθμούς. Είχαμε και πολλές αναγκαστικές αλλαγές που μας επηρέασαν. Ο Μπαρτολίνι σήκωσε πολύ υψηλό πυρετό. Στο κέντρο άμυνας έπαιξαν δύο παιδιά που προσπάθησαν πολύ. Η βαθμολογική σημασία μας έκανε να έχουμε άγχος».



Αραβίδης: «Παίξαμε καλά, δεν είχαμε τύχη»



Στον παράγοντα τύχη «έριξε» τις ευθύνες για την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης ο Χρήστος Αραβίδης. Ο άσος της Δόξας Δράμας δήλωσε πως η ομάδα του έχασε αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ αλλά δεν είχε την τύχη με το μέρος της ενώ τόνισε πως στόχος της ομάδας είναι να πετυχαίνει τέρματα και να παίρνει βαθμούς: «Κάναμε μια πολύ καλή προσπάθεια σε αυτό το παιχνίδι, έπειτα από τα συνεχόμενα ματς Τετάρτης-Κυριακής. Είχαμε μια εβδομάδα για να ξεκουραστούμε. Σε αυτό το παιχνίδι δημιουργήσαμε πολλές κλασσικές ευκαιρίες, στις οποίες θα μπορούσαμε να πετύχουμε κάλλιστα ένα ή παραπάνω τέρματα. Από εκεί και πέρα δεν είχαμε την απαραίτητη τύχη και δε σκοράραμε. Ήμασταν και λίγο άτυχοι, καθώς αμέσως μετά την ευκαιρία δεχτήκαμε το γκολ, Νομίζω ότι πιέσαμε τον αντίπαλο και παίξαμε αρκετά καλά. Για την ευκαιρία που έχασα, νομίζω ότι αυτό συμβαίνει συχνά στο ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα έχω μεγάλη θέληση να πετύχω το γκολ και νομίζω το έδειξα κι εγώ και οι συμπαίκτες μου που χάσαμε τις πολλές ευκαιρίες. Ο στόχος της ομάδας είναι να πετυχαίνει τέρματα και ταυτόχρονα να παίρνει βαθμούς. Το κακό είναι ότι δεν καταφέραμε να πάρουμε βαθμό ή βαθμούς σήμερα. Ήταν δύσκολο, αλλά τώρα κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι την Τετάρτη με τον Παναιτωλικό κι ελπίζω να κάνουμε το καλύτερο».



Μικρά...



Μια τριάδα ήταν η παρουσία των δραμινών φιλάθλων στο γήπεδο της Τρίπολης. Ο Χάρης Τοματσίδης με τον Ανδρέα Πινότση από την Σύμη (φωτό) και τον Βασίλη Σούλη. Συζητιέται στο Αγρίνιο να είναι περισσότεροι αλλά είναι το πρόβλημα του εργάσιμου της ημέρας και έτσι είναι αμφίβολο αν θα υπάρχει ικανοποιητική παρουσία του δραμινού στοιχείου.



*Δεν επιστρέφει στην Δράμα η αποστολή της Δόξας που μετά την λήξη του αγώνα έφυγε οδικά για το Αγρίνιο όπου την Τετάρτη παίζει με τον Παναιτωλικό.



*Στην πόλη της Ηπείρου η Δόξα έχει δύο προβλήματα στο ρόστερ της. Ένα του Αμπουμπακάρι που παρακολούθησε το παιχνίδι από τον πάγκο με πολιτική περιβολή λόγω θλάσης και δεύτερο του Σοϊλέδη που αποχώρησε με πρόβλημα το οποίο θα αξιολογηθεί αύριο από τις σχετικές εξετάσεις.



*Βροχή και χαλάζι μία ώρα πριν την έναρξη και ο κόσμος στο γήπεδο της Τρίπολης δεν ξεπερνούσε τους 1.000 θεατές.



*Στον πάγκο έμειναν τελικά οι Ρόκα, Λεάντρο, Γκαρακλίδης και Ψυχογιός.



ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΑΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: