.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΡΑ ΤΗΝ 5η ΛΕΥΚΗ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΠΑΛΙ ΜΟΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ



Ακόμη μια "λευκή" ισοπαλία για τους Φιλίππους Δοξάτου το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012 στον γειτονικό Άγιο Αθανάσιο, απέναντι στον σκληροτράχηλο Μέγα Αλέξανδρο..



Ήταν η πέμπτη ισοπαλία χωρίς τέρματα φέτος, κάτι που δείχνει αναμφίβολα δύο βασικά χαρακτηριστικά της ομάδας του κ. Βασιλειάδη.

Από τη μια πως η αμυντική λειτουργία της ομάδας είναι πολύ καλή ακόμη κι όταν υπάρχει αρκετή πίεση, αυτό το δείχνει άλλωστε και το γεγονός πως το Δοξάτο διαθέτει την καλύτερη άμυνα μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, από την άλλη όμως πως λείπει ο επιθετικός που θα έχει την ικανότητα να αξιοποιεί εύκολα κάποιες από τις πολλές ευκαιρίες που δημιουργεί η ομάδα σχεδόν σε κάθε παιχνίδι, ακόμη και με πολύ δυνατούς αντιπάλους..

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως οι Φίλιπποι δεν διαθέτουν καλούς επιθετικούς, που έχουν δείξει στο πρόσφατο παρελθόν πως η σχέση τους με τα δίχτυα είναι πολύ καλή..

Μακάρι να "πάρουν φόρα" ο Δημήτρης Βασιλακάκης και ο Κώστας Νότας και να βρουν τον γνώριμό τους δρόμο για τις αντίπαλες εστίες, και μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους να παίρνουν από τους αγώνες αυτό που δικαιούνται βάσει των εμφανίσεων της ομάδας τους....

Αν συμβεί αυτό, πιστεύω πως θα δικαιωθούν όλοι όσοι πιστεύουν πως η ομάδα του Δοξάτου φέτος μπορεί να "κόψει το νήμα".. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του κ. Μούλη Γρηγοριάδη, προπονητή του Άρη Φωτολίβους, αμέσως μετά το νικηφόρο παιχνίδι της ομάδας του με το Κ. Νευροκόπι, πως το Δοξάτο με το Κ. Νευροκόπι θα διεκδικήσουν τον τίτλο..

Φυσικά, απαραίτητη προϋπόθεση για να φτάσουν επιτέλους οι Φίλιπποι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι η απουσία΄και άλλων σοβαρών τραυματισμών (που τόσο ταλαιπώρησαν φέτος τα "λιοντάρια" του κ. Βασιλειάδη..), όπως φυσικά και το καλό κλίμα μέσα στην ομάδα..

Σχετικά με τον αγώνα του Σαββάτου τώρα, οι Φίλιπποι στάθηκαν αρκετά καλά, απέναντι σε μια ομάδα με πληγωμένο εγωϊσμό, αφού την προηγούμενη Τετάρτη είχε αποκλειστεί από το Κ. Νευροκόπι και έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στον μεγάλο τελικό του κυπέλλου Δράμας, ενώ το περασμένο Σάββατο είχε γνωρίσει βαριά ήττα από το Περιθώρι.. Είχαν δύο δοκάρια (με τον Νότα και τον Μόσχο), δημιούργησαν και άλλες ευκαιρίες, και αυτή τη φορά δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους, όπως στον αγώνα του 1ου γύρου..

Από την άλλη, ο Μέγας Αλέξανδρος από την αρχή του αγώνα έδειξε πως δεν θα παρέδιδε εύκολα τα όπλα στον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, αφού ειδικά το συγκεκριμένο παιχνίδι είχε τις δικές του ιδιαιτερότητες.. Και τοπικό ντέρμπυ (από τα κλασσικά, εδώ και πολλές δεκαετίες, του νομού μας..) αλλά και η απόλυτη ανάγκη των γηπεδούχων για βαθμούς ώστε να ελπίζουν να μην βρεθούν στην 2η εξάδα.. Και οι ποδοσφαιριστές του κ. Τσοκακτσίδη δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες  (λιγότερες πάντως από αυτές του αγώνα του 1ου γύρου..) και γενικά στάθηκαν πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο.

Πολύ θετικό ήταν το γεγονός πως και οι δύο ομάδες έπαιξαν πολύ καθαρά, χωρίς σκοπιμότητες..

Σχετικά με την διαιτησία τώρα, θα επαναλάβω αυτό που είχα γράψει και παλιότερα.. Μεγάλη "πληγή" είναι κάποιοι βοηθοί! Προφανώς, δεν κάνουν όλοι γι΄αυτή τη δουλειά! Και δεν ισχυρίζομαι πως κάποιοι από τους βοηθούς αδικούν μόνο το Δοξάτο. Όλες τις ομάδες τις αδικούν, γιατί απλά δεν ξέρουν να κάνουν σωστά αυτό για το οποίο πληρώνονται! Δεν αναφέρομαι φυσικά σε οριακές φάσεις, που εμείς από την άνεση του σπιτιού μας και την βοήθεια της τηλεόρασης μπορούμε να βγάλουμε(τις περισσότερες φορές τουλάχιστον..) ασφαλή συμπεράσματα. Αναφέρομαι σε φάσεις που, κυριολεκτικά, "βγάζουν μάτια"!

Για το Δοξάτο αγωνίστηκαν οι: Βεζυρτζόγλου - Τουρφαντίδης - Μπαρμπουτέλης (75' Τουλούπης) - Μόσχος - Σιαματάς - Ζάχαρης - Παντζαρίδης - Θεοφανίδης - Βασιλακάκης (62' Ντίνας) - Νότας - Ιωαννίδης.

Από την κερκίδα..

*** Πολύ κρύο, σχεδόν ανυπόφορο για τους θεατές που βρισκόντουσαν στην κερκίδα, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν από το Δοξάτο, αφού η πλειοψηφία των φίλων του Μέγα προτίμησαν τη ζεστασιά του πολύ όμορφου κυλικείου του γηπέδου..

*** Από τις λίγες φορές που οι BLUE DEVILS δεν ακούστηκαν καθόλου σε παιχνίδι των Φιλίππων. Πάντως είχαν αναρτήσει τα πανώ τους στα κάγκελα..

*** Το παρών έδωσαν όλοι σχεδόν οι φίλοι (οι "πενήντα"..) των Φιλίππων που ακολουθούν την ομάδα τους όπου κι αν αγωνίζεται, αλλά είναι βέβαιο πως αν δεν είχε τόσο κρύο, πολύ περισσότερος θα ήταν ο κόσμος από το Δοξάτο που θα ενίσχυε τους Φιλίππους..

*** Για ακόμη έναν αγώνα αγωνίστηκε η ομάδα του Δοξάτου με ροζ, και δεν έλλειψαν ειρωνικά σχόλια  από κάποιους φίλους του Μέγα..





1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

tonizw oti eimai o sinokas :) loipon kata tin gnomi mou i omada diathetei podosfairistes me poiotita kai kuriws nearous kalous podosfairistes...an paizoume opos kseroume mporoume na kanoume mia prospatheia gia D ethniki...uparxoun kapoies periptoseis omos...i den anaibainoun giati theloun na einai xalara a1 kai na bgazoun ta gousta tous,i anaibainoun kai paizoune xabale kai gia ta gousta tous....i anaibainoun kai paizoun gia kati kalo kai sobaro...alla an ginei auto prepei na kopoun oi GKIOUMEDES kai ta ksenuxtia...i gnomi mou auti einai,an kanw kapou lathos peite mou..den ennow oti ta paidia den paizoun kala apla lew periptoseis gia d ethniki gt enas mporei na skeutei pou tha trexoume tora se alles poleis me leoforeia kai ores taksidia kai kourasi kai tetoia...