.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΔΟΞΑ 1-0 27/11/2011

LIVE!!! ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ- ΔΟΞΑ 1-0
Κυριακή, 27 Νοέμβριος 2011 14:48

Πλήρωσε … ένα στημένο και την απουσία φορ περιοχής

Η Δόξα θα μπορούσε σίγουρα να πάρει κάτι παραπάνω από το παιχνίδι στην Λειβαδιά, αν δεν πλήρωνε το τίμημα δύο σημείων. Την αδράνεια σε μια στημένη φάση, που οφείλονταν στην χαρά από την απόκρουση του πέναλτι και κατέληξε στο γκολ και την απουσία ενός φορ περιοχής που θα μπορούσε να τελειώσει με επιτυχία μια φάση.



Έτσι η Δόξα που στάθηκε αξιοπρεπέστατα μέσα στην έδρα του Λεβαδειακού, έφυγε τελικά ηττημένη. Αυτό που πιστοποίησαν οι παίκτες του Απόστολου Χαραλαμπίδη είναι ότι διαθέτουν ένα σημαντικό ατού απέναντι στον κάθε αντίπαλο που είναι ο ενθουσιασμός και που ισορροπεί την έλλειψη αγωνιστικής εμπειρίας.

Ένα παραπάνω είναι η διαπίστωση ότι ο Χαραλαμπίδης, που του καταλογίζονταν προπονητική ανεπάρκεια, διαχειρίστηκε με εξαιρετικό τρόπο το παιχνίδι. Ειδικά στο κομμάτι από το γκολ και μετά όπου ο Παράσχος τράβηξε όλη την ομάδα πίσω προσπαθώντας να κρατήσει οπωσδήποτε καλά φυλαγμένα τα νώτα του. Ωστόσο εκεί δεν υπήρχε ο σκόρερ που θα κάνει το γκολ και φυσικά αυτή την έλλειψη και το αποτέλεσμα της σε καμία περίπτωση δεν το χρεώνεται ο ίδιος. Ρίσκαρε παίζοντας με φουλ επίθεση αλλά δεν είχε δυστυχώς …τα κατάλληλα όπλα.

Κάπελ στην κορυφή και Κατσικογιάννης!!

Πραγματοποίησε τελικά την αλλαγή της τελευταίας στιγμής ο Απόστολος Χαραλαμπίδης χρησιμοποιώντας τον πιο έμπειρο Κατσικογιάννη στην μεσαία γραμμή δίπλα στο Λίμα και μαζί με τον Τριποτσέρη. Μπροστά η κορυφή δόθηκε στον Κάπελ με τον Βάντερσον δεξιά και τον Σοϊλεδη αριστερά. Καμία αλλαγή στην άμυνα –όπως αναμένονταν- αφού μπροστά από τον Σέρεμετ πήραν θέση ο Στεργιανός αριστερά και ο Κανακούδης δεξιά με Μπριλάκη και Βέρτζο στην μέση.

Πρωταγωνιστής η άμυνα της Δόξας

Προσπάθησε να αιφνιδιάσει με το ξεκίνημα του παιχνιδιού ο Λεβαδειακός αλλά δεν τα κατάφερε. Στην μάχη της τακτικής ο Χαραλαμπίδης είναι κατά κράτος νικητής αφού παίζει συνέχεια τόσο μπροστά όσο και πίσω, με μεγάλη υπεραριθμία. Η άμυνα της Δόξας είναι το ατού της. Με ηγέτη τον Βέρτζιο καθαρίζει τις φάσεις και πέρασε ανώδυνα το δύσκολο εξάλεπτο (7’-14’). Μάλιστα μετά το 20’ ισορρόπησε απόλυτα το παιχνίδι και παρότι ο Λεβαδειακός είχε χώρους δεν απειλήθηκε. Το παιχνίδι περιορίστηκε κατά κύριο λόγο στον άξονα αφού και ο Φαβάλι δεν συνέκλινε προς τα μέσα. Εκεί η Δόξα δεν είχε πρόβλημα. Μετά το εικοσάλεπτο και αφού η Δόξα άντεξε στην πίεση, άρχισε να παίρνει χώρους και να πατάει καλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η κατοχή του κέντρου περιορίστηκε σημαντικά αφού η επιλογή του Κατσικογιάννη δεν έδωσε τα αναμενόμενα και μαζί με τον Λίμα περιορίστηκαν σε καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς. Ο Παράσχος έχασε ένα ολόκληρο ημίχρονο παίζοντας με τους δύο επιθετικούς (Ζουρούδη-Βασιλείου να εναλλάσσονται) σε ένα σύστημα 4-4-1-1 έχοντας τον δημιουργικό Φαφάλι να παίζει στα πλάγια, χωρίς να μαρκάρει και φυσικά να μην τους τροφοδοτεί με τις απαραίτητες μπαλιές.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παράσχος είδε τις αδυναμίες της ομάδας του και έκανε κάποιες εσωτερικές αλλαγές. Πέρασε τον Βασιλείου αριστερά και άπλωσε το παιχνίδι των πράσινων που προσπάθησαν και πάλι να αιφνιδιάσουν. Η επιθετική πρωτοβουλία έφερε την φάση του πέναλτι που όμως δεν αξιοποιήθηκε από τους «μαυραετούς», αφού μέσα σε ένα λεπτό χάθηκε το ψυχολογικό πλεονέκτημα από την απόκρουση του Σέρεμετ και με μια αμυντική αδράνεια της δραμινής άμυνας ήρθε το γκολ.

Μετά το γκολ ο Παράσχος φοβήθηκε το παιχνίδι και τράβηξε τους παίκτες του πίσω. Έβγαλε δύο επιθετικούς περνώντας στην θέση τους δύο αμυντικούς χαφ , για να προστατεύσει την εστία του Κυριακίδη. Από την άλλη οι επιθετικοί της Δόξας δεν μπορούσαν να απειλήσουν ουσιαστικά και έτσι το παιχνίδι κύλησε χωρίς ανατροπή.

Ατομική κριτική

Πολύ καλός ο Σερεμέτ δεν έχει ευθύνη στο γκολ. Ήταν ήρεμος και ψύχραιμος στην φάσεις ενώ καθάρισε με τις εξόδους του όλες τις φάσεις. Ο Στεργιανός ήταν άριστος αμυντικά αντιμετωπίζοντας κατά σειρά Πόποβιτς Φαφάλι και στο τέλος τον Βασιλείου ενώ αντικαταστάθηκε καθαρά για λόγους τακτικής στο 75’. Στο μάξιμουμ της απόδοσης του ο Βέρτζος που τα έδωσε όλα ενώ δίπλα του ο Μπριλάκης θα ήταν στα ίδια επίπεδα αν δεν χρεώνονταν την φάση του πέναλτι που έγινε όταν έχασε προς στιγμήν τον Λισγάρα. Καλός αμυντικά ο Κανακούδης όχι όμως και στο κομμάτι των στημένων.

Στο κέντρο ο Τριποτσέρης ήταν ξανά κορυφαίος. Μπροστά του οι Λίμα και Κατσικογιάννης έκαναν δουλειά αμυντικά αλλά στο δημιουργικό κομμάτι δεν συνεισφέρανε.

Για την επιθετικη γραμμή δεν έχουν μείνει πολλά να πούμε. Ο Βαντερσον ήταν θετικός αλλά παραμένει ατομιστής. Ο Μελισσάς τον διάβασε και τον έκοβε με ευκολία. Ο Σοϊλέδης έκανε προσπάθειες αλλά χωρίς ουσία αφού δεν κατέληγαν αποτελεσματικά. Ο Κάπελ έδειξε ότι σε καμιά περίπτωση δεν είναι φορ περιοχής. Είναι ένας παίκτης που θέλει χώρους για να κάνει την προσπάθεια του. Από τις αλλαγές ο Τοπούζης έδειξε ότι δεν είναι έτοιμος και θέλει δουλειά, ο Αραβίδης ήταν επηρεασμένος από τον τραυματισμό του ενώ ο Λεάντρο λόγω χρόνου δεν κρίνεται.

-Από την πλευρά του ο Λεβαδειακός δεν ικανοποίησε. Είχε πολύ άγχος ειδικά όταν έβλεπε να μην του βγαίνει το παιχνίδι. Τα ατού του δεν έπεισαν ενώ ο Ζουρούδης ήταν σε κάποιες φάσεις απελπιστικά αναποτελεσματικός. Μάλιστα οι επιλογές στην τακτική από πλευράς Παράσχου ξάφνιασαν αρνητικά.

Φάσεις

Στο 7’ οι γηπεδούχοι χάνουν την πρώτη τους ευκαιρία όταν ο Βασιλείου βγαίνει τετ α τετ με τον Σέρεμετ αλλά αστοχεί στο πλασέ

Στο 13’ πολύ καλό σουτ του Πόποβιτς με πολλά φάλτσα αποκρούει με διπλή προσπάθεια ο Σέρεμετ

Στο 14’ νέα ευκαιρία της Λειβαδιάς με σουτ του Ζουρούδη που έφυγε λίγο άουτ

Στο 15’ η Δόξα αντιδρά με μακρινό σουτ του Κανακούδη που φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 46’ ο Πόποβιτς προσπάθησε να αιφνιδιάσει αλλά το αδύναμο σουτ δεν απείλησε.

Στο 48’ ο Κάπελ έκανε μια ατομική προσπάθεια αλλά το σουτ κατέληξε απευθείας στην αγκαλιά του Κυριακίδη.

Στο 49’ ο Ζουρούδης χάνει μεγάλη ευκαιρία όταν μετά από σέντρα από αριστερά του Βασιλείου βρίσκεται προ κενής εστίας και σουτάρει άσχημα.

Στο 53’ ο φάση διαρκείας στα καρά της Δόξας που τελικά λυγίζει και δέχεται το γκολ. Αρχικά ο Μπριλάκης πάνω στην εκτέλεση κόρνερ των γηπεδούχων από δεξιά ακουμπάει με το χέρι την μπάλα και ο διαιτητής Κοτσιαύτης που είναι κοντά καταλογίζει το πέναλτι. Αναλαμβάνει να το εκτελέσει ο Ζουρούδης αλλά ο Σέρεμετ του έχει δώσει χώρο στην δεξιά πλευρά και έτσι αποκρούει την μπάλα και η φάση καταλήγει σε κόρνερ και πάλι από δεξιά. Ο Φανφάλι το εκτελεί και βρίσκει αφύλακτο στο πρώτο δοκάρι τον Βασιλείου που με κεφαλιά παραβιάζει την εστία της Δόξας κάνοντας το 1-0

Πολύ καλή η διαιτησία του Κουτσιαύτη (Άρτας) Κίτρινες: Φαβάλι (19’), Μελισσάς (83΄), Κόρμπος (84), /Μπριλάκης(53’) Τριποτσέρης (94’).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ(Παράσχος) Κυριακίδης, Μουλόπουλος (68’ Μαχαίρας), Μελισσάς, Λισγάρας, Τόμας, Κόρμπος, Βασιλείου (73’ Κοιλιάρας), Ζουρούδης, Φαβάλι, Πόποβιτς (89’ Βιάνα) , Ζησόπουλος.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: (Χαραλαμπίδης)Σερεμέτ, Στεργιαννός (75’ Τοπούζης), Μπριλάκης, Βέρτζος, Κανακούδης, Τριποτσέρης, Λίμα, Κατσικογιάννης (58’ Λεάντρο), Σοϊλέδης (62’ Αραβίδης) , Βάντερσον, Κάπελ.

Χαραλαμπίδης: «Έλειψε η συγκέντρωση»

Στην φάση του γκολ που δέχτηκε η ομάδα του έμεινε ο Απόστολος Χαραλαμπίδης μετά την ήττα της Δόξας από τον Λεβαδειακό. «Πιστεύω ότι ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, με τις δύο ομάδες που ήταν έξω από το πρωτάθλημα αρκετό καιρό. Και οι δύο διεκδίκησαν τους τρεις βαθμούς για να ξεχωρίσουν από το κάτω μέρος της βαθμολογίας», είπε αρχικά. Σχετικά με την φάση του γκολ είπε: «Όπως είπα το παιχνίδι κρίθηκε από μία φάση. Εκεί χάσαμε την συγκέντρωση μας. Δεν πήραμε γρήγορα τις κατάλληλες θέσεις και από αυτή τη φάση χάσαμε το παιχνίδι. Πιέσαμε αλλά δεν ήρθε το γκολ. Σίγουρα θέλουμε δουλειά στην επίθεση και αυτό θα επιδιώξουμε από εδώ και πέρα». Τέλος για την επόμενη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό κατέληξε: «Είναι δύσκολο παιχνίδι με την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Ότι και να πάρουμε εκεί θα είναι κέρδος».



Μπριλάκης: «Να καλύψουμε το χαμένο έδαφος»

Να ξεχάσουν τον άτυχο αγώνα με τον Λεβαδειακό ζήτησε έμμεσα από τους συμπαίκτες του ο Χάρης Μπριλάκης: «Ξέραμε ότι παίζουμε με μία ομάδα η οποία έχει τον ίδιο στόχο με εμάς.Περιμέναμε να γίνει δυνατό παιχνίδι όπως και έγινε. Σημασία έχει να μην μένουμε σε αυτό το λάθος που έγινε. Σημασία έχει να αφήσουμε το παιχνίδι πίσω, να διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε, ώστε να συνεχίσουμε στα άλλα. Να προσπαθήσουμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Ότι περνάει δεν προλαβαίνουμε να το σκεφτούμε. Έρχεται αμέσως το επόμενο, Κυριακή, Τετάρτη. Επειδή δεν είμαστε ομάδα την οποία θα μπορέσει να πάρει πάνω του, ένας, δύο παίκτες, για να την βοηθήσει με ατομικές προσπάθειες να κερδίσει ένα παιχνίδι, θέλουμε απ’ όλους τους παίκτες να είναι έτοιμοι το ίδιο, στην άμυνα και στην επίθεση, ώστε να πετύχουμε κάτι όλοι μαζί ομαδικό. Διαφορετικά είναι δύσκολα. Τώρα αν υπάρχει επιθετικό πρόβλημα, σίγουρα με τις επιστροφές των δύο παικτών και εφόσον γίνει ακόμα καλύτερα ο Χρήστος Αραβίδης, πιστεύω πως θα είμαστε ακόμα καλύτεροι. Χρειάζεται περισσότερη εμπειρία, αλλά αυτή αποκτάται μέσα από τα παιχνίδια. Κάθε παιχνίδι που περνάει κερδίζεις περισσότερη εμπειρία. Από κει και πέρα πιστεύω ότι στο άμεσο μέλλον, στα επόμενα παιχνίδια, θα είμαστε ακόμα καλύτεροι. Σε όλα τα παιχνίδια αναζητούμε βαθμό ή βαθμούς. Είτε παίζουμε με τον Λεβαδειακό, είτε με τον Ολυμπιακό, τον ίδιο στόχο έχουμε. Να προσπαθούμε να μην χάσουμε. Ξέρουμε ότι παίζουμε με μία από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, αλλά δεν θα πάμε για να χάσουμε».

Σοϊλέδης : «Δεν μας βγήκε το παιχνίδι»

Στην ατυχία απέδωσε ο Άρης Σοϊλέδης, την ήττα από τον Λεβαδειακό: «Είχαμε μια άτυχη στιγμή, από μια στημένη φάση. Δεν δεχτήκαμε το πέναλτι και δυστυχώς δεχτήκαμε το γκολ από κόρνερ. Ήταν μια άτυχη στιγμή για μας. Σήμερα δεν μα βγήκε το παιχνίδι. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε ευκαιρίες. Έπρεπε να ρισκάρουμε. Χρειαζόμασταν βαθμούς. Δεν πειράζει, έχουμε πολλά παιχνίδια ακόμη. Πιστεύω να τα καταφέρουμε. Είναι πολύ σημαντικό να πάρεις τα νίκη σε αυτά τα παιχνίδια. Είμαστε από τιε δύο ομάδες που ουσιαστικά θα παλέψουμε για την παραμονή στην κατηγορία. Η Λειβαδιά πήρε σήμερα τρεις πολύ σημαντικούς βαθμούς, τους οποίους θέλαμε και εμείς πάρα πολύ, αλλά δυστυχώς δεν ήμασταν σε καλή μέρα. Τώρα έχουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Σίγουρα δεν θα πάμε για να χάσουμε. Θα πάμε να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Δεν έχω να αποδείξω κάτι. Απλώς θα παίξω για την ομάδα που είμαι τώρα και πιστεύω να μπορέσουμε να πάρουμε κάτι θετικό».

Παράσχος: «Ικανοποιημένος από τους τέσσερις βαθμούς»

Ο τεχνικός του Λεβαδειακού τόνισε ότι είναι ευχαριστημένος από την συγκομιδήτων βαθμών: «Αυτή την εβδομάδα δώσαμε τρία παιχνίδια πολύ σημαντικά και η συγκομιδή των τεσσάρων βαθμών είναι πάρα πολύ καλή. Από κει και πέρα στο σημερινό παιχνίδι που επιβαλλότανε να κερδίσουμε, μας γέμισε περισσότερο άγχος απ’ ότι περιμέναμε. Κάναμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα, δημιουργήσαμε τις ευκαιρίες αλλά δεν είχαμε την τύχη να προηγηθούμε για να αλλάξουμε έτσι και την ροή του παιχνιδιού. Από κει και πέρα γεμίσαμε νευρικότητα και ήμασταν πολύ κακοί στην κυκλοφορία της μπάλας και κάναμε βεβιασμένες επιθέσεις. Αν και δεν έμεινα ευχαριστημένος και στην επανάληψη νομίζω ότι κάναμε πάλι τις κλασσικές ευκαιρίες, ειδικότερα του Ζουρούδη πάνω στη γραμμή αλλά και το πέναλτι που χάσαμε. Τουλάχιστον βοηθηθήκαμε από την τύχη και σκοράραμε αμέσως μετά το πέναλτι που χάθηκε κι έτσι μπορέσαμε να ξεφύγουμε από αυτό το άγχος. Σίγουρα αυτή η ομάδα χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά ακόμα αλλά έχουμε και την υπομονή και την διάθεση απ’ όλα τα παιδιά να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Εύχομαι η συνέχεια να είναι ανάλογη»

Βασιλείου: «Για τον Τόμας»

Στον Χαβιέ Τόμας αφιέρωσε τη νίκη ο σκόρερ του Λεβαδειακού, Στέλιος Βασιλείου: «Ήταν μία σπουδαία νίκη. Σημασία έχουν οι τρεις βαθμοί που πήραμε και όχι το ότι σκόραρα. Θα ήθελα να αφιερώσω τη νίκη στην κόρη του Τόμας που βρίσκεται στο νοσοκομείο με πρόβλημα», είπε ο σκόρερ της αναμέτρησης.

Ισοπαλίες για τους μικρούς «μαυραετούς»

Με ισόπαλα αποτελέσματα τελείωσαν τα παιχνίδια τους οι μικροί της Δόξας. Η ομάδα των Κ-17 του Ανέστη Τσελεμπή άντεξε στην πίεση των αντιπάλων αν και έχασε και δύο καλές ευκαιρίες για γκολ και ήρθε τελικά ισόπαλη χωρίς γκολ με την ομάδα του Άρη στις εγκαταστάσεις του Λώλα στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης.

Μία ώρα αργότερα η ομάδα του Τάσου Λευκόπουλου πήρε και αυτή την ισοπαλία στην Λειβαδιά από το αντίστοιχο συγκρότημα του Λεβαδειακού με 1-1

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΑΡΑΣ


ΠΗΓΗ: http://www.sportdrama.gr/index.php/doxa-dramas/9394-live-0-0-0.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: