.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ: ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ;



Μια από τις αγαπημένες μου παροιμίες (άσχετα αν κάποιες φορές κάνω το αντίθετο..) είναι και αυτή που λέει πως "τα πολλά λόγια είναι φτώχεια..".

Και θα αναφέρω τις σκέψεις μου με όσο το δυνατόν λιγότερα λόγια..

Φέτος πιστεύω πως οι Φίλιπποι Δοξάτου μπορούν!



Παρακολουθώ την ομάδα του Δοξάτου πολλά χρόνια τώρα.. Παρακολουθώ επίσης και γενικότερα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού μας..

Και πραγματικά πιστεύω πως η πολύ καλή δουλειά που έγινε από τις Διοικήσεις στον σύλλογο από το 2004, χρονιά κατά την οποία οι Φίλιπποι επέστρεψαν στα "σαλόνια" της Α-1 του νομού μας, χωρίς βέβαια να παραγνωρίζω και την άοκνη προσπάθεια όλων των διοικήσεων πιο μπροστά στα "πέτρινα χρόνια" της Γ' και της Β' κατηγορίας, φέτος μπορεί να δικαιωθεί στον απόλυτο βαθμό!

Πρωτάθλημα και κύπελλο, όπως τραγουδάνε οι BLUE DEVILS, χωρίς πολλούς "μισθοφόρους" και με ποδοσφαιριστές Δοξατινούς κυρίως! Κι εδώ πιστεύω πως χρειάζεται ιδιαίτερη μνεία για όσους δεν είναι από το Δοξάτο αλλά τιμούν τη φανέλα που φοράνε..

Οι "ξένοι" που αγωνίζονται φέτος στην ομάδα του Δοξάτου, με την συμπεριφορά τους και την αγωνιστική τους παρουσία, τους έκαναν "Δοξατινούς" στη συνείδηση των πιστών φίλων των Φιλίππων!

Το περασμένο Σάββατο όλοι όσοι απαρτίζουν την ομάδα (ποδοσφαιρστές, προπονητής, Διοίκηση και φίλαθλοι) έστειλαν το μήνυμα στην ποδοσφαιρική Δράμα: Όλοι, με πρώτους φυσικά τους πρωταγωνιστές ποδοσφαιριστές, πιστεύουν στην υπέρβαση!

Θα ξεκινήσω από τους φιλάθλους. Αργά αλλά σταθερά, όλο και αυξάνεται ο αριθμός των φίλων της ομάδας που την ακολουθούν.. Φυσικά, για να μην τρέφουμε αυταπάτες, όπως εξάλλου ανέφερα και σε προηγούμενη ανάρτηση, δυστυχώς το Δοξάτο δεν είναι αυτό που λέμε "ποδοσφαιρικό" χωριό.. Στο Δοξάτο έχουμε πολλούς συλλόγους που δεν υπάρχουν σε άλλες κωμοπόλεις του αντίστοιχου μεγέθους και ίσως αυτή να είναι η βασικότερη αιτία για την μη αθρόα προσέλευση των Δοξατινών στο γήπεδο.. Ίσως ποτέ να μην δούμε τις κερκίδες των γηπέδων στα οποία θα αγωνίζονται οι Φίλιπποι κατάμεστες από τον κόσμο του Δοξάτου.. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι Φίλιπποι δεν έχουν οπαδούς, και μάλιστα φανατικούς! Κι όταν όλοι αυτοί θα έρθουν στο γήπεδο, δύσκολα θα υπάρχει "αντίπαλο δέος" στην κερκίδα από τους οπαδούς των άλλων ομάδων!

Το Σάββατο στην Καλλίφυτο, εκτός από την μεγάλη παρουσία του, ο κόσμος των Φιλίππων έδειξε με την συμπεριφορά του πως πλέον πιστεύει στην ομάδα! Πολύ λιγότερη "γκρίνια" σε σχέση με άλλους αγώνες και θερμό χειροκρότημα, αλλά και επευφημίες, σχεδόν σε όλες τις προσπάθειες των "παιδιών" του κ. Βασιλειάδη ακόμη και στο 1ο ημίχρονο, όταν η απόδοση της ομάδας δεν ήταν τόσο καλή..

Η Διοίκηση, χωρίς πολλά λόγια και "φανφάρες", προφανώς κάνει πολύ καλά τη δουλειά της! Γιατί το λέω αυτό; Μα γιατί, ίσως να είναι η πρώτη φορά που δεν έχω ακούσει εγώ τουλάχιστον παράπονα σημαντικά ή λιγότερο σημαντικά σχετικά με την λειτουργία της ομάδας, ούτε από τους ποδοσφαιριστές αλλά ούτε και από τον προπονητή.. θα μου πείτε τώρα, επειδή δεν τα ακούω εγώ, σημαίνει πως δεν υπάρχουν διάφορα προβλήματα; Όχι, δεν ισχυρίζομαι φυσικά κάτι τέτοιο, εξάλλου σε κάθε οικογένεια συνήθως υπάρχουν διάφορα "αγκάθια".. Αλλά φέτος ειδικά εφαρμόζεται απόλυτα αυτό που λέει μια άλλη σοφή παροιμία: "Τα εν οίκω μη εν δήμω..", και αυτό φυσικά καταλογίζεται στο Δ.Σ. του συλλόγου πρώτα απ' όλα..

Τέλος, οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής "ευθύνονται" για αυτή την Πίστη που υπάρχει πλέον στο Δοξάτο: Ούτε ενθουσιάζονται, αλλά και ούτε απογοητεύονται εύκολα. Απλά, προσπαθούν με συνέπεια να κάνουν όσο το δυνατόν καλύτερα τη δουλειά τους. Και τουλάχιστον μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, έχουν δικαιωθεί: Βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μετά από τις δέκα πρώτες αγωνιστικές, κόντρα σε πολλούς σπουδαίους αντιπάλους, αλλά και κόντρα στους πολλούς τραυματισμούς βασικών ποδοσφαιριστών που ξεκίνησαν από τα φιλικά του καλοκαιριού(π.χ. Βασιλακάκης).

Μεταφέρω εδώ το ρεπορτάζ για την 10η αγωνιστική της Α-1 της Ε.Π.Σ.Δράμας από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας "Ηχώ της Δράμας":

Οι αγώνες της Α1 Ερασιτεχνικής Κατηγορίας
Δευτέρα, 07 Νοέμβριος 2011 08:06 | |
Επιμέλεια-σχόλιο:Αντώνης Μπαρμπαρής

(Μέλος της ΕΣΗΕΜΘ του ΠΣΑΤ και της AIPS)



Με τον καλύτερο τρόπο εκµεταλλεύθηκε το Δοξάτο την ισοπαλία στο ντέρµπι της Πετρούσας, µια που πέρασε νικηφόρα από την Καλλίφυτο µε δυο τέρµατα στο δεύτερο ηµίχρονο...





Οι Φίλιπποι πλέον, βρίσκονται µόνοι πρώτοι στην κορυφή. Από τα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχώρισε η ισοπαλία στο Νευροκόπι, µε τον τερµατοφύλακα Σαραλιώτη να κατεβάζει τα ρολά και να χαρίζει το βαθµό στους φιλοξενούµενους.



Ακόµα Άγιος Αθανάσιος και Πανδραµαικός έµειναν στο 2-2, µε τους γηπεδούχους να αγωνίζονται µε δέκα παίκτες. Πλέον µετά το Δοξάτο και το Περιθώρι, ακολουθούν τέσσερις οµάδες σε απόσταση µιας νίκης από την κορυφή, που κάνει τη συνέχεια να αναµένεται µε τεράστιο ενδιαφέρον.



Διαβάστε παρακάτω, όλα τα αποτελέσµατα µε τα αναλυτικά στοιχεία των αγώνων της 10ης αγωνιστικής και τους σκόρερ, ενώ µη χάσετε στο φύλλο της Τρίτης της εφηµερίδας ΗΧΩ, τα παραλειπόµενα της Α1 κατηγορίας, µε τους κορυφαίους των αγώνων του Σαββάτου, όπως και τις δηλώσεις των προπονητών.



Μοναστηράκι –

Μαυρόβατος: 3-1



Παίζοντας εξαιρετικά στο µεγαλύτερο διάστηµα του αγώνα οι παίκτες του Κεραυνού, κατάφεραν να κερδίσουν εύκολα το Μαυρόβατο.



Οι γηπεδούχοι έδειξαν από την αρχή πως αυτοί θα είναι το αφεντικό του παιχνιδιού, ενώ ο Ηρακλής δε µπόρεσε να απειλήσει σηµαντικά (παρά τη µείωση του σκορ προς το τέλος)και µοιραία γνώρισε την ήττα.



Οι φάσεις του αγώνα

Στο 10΄ σέντρα του Κέρα από τα δεξιά, καρφωτή κεφαλιά του Δ.Λουκά, αλλά έδιωξε εντυπωσιακά ο τερµατοφύλακας.

Στο 24΄ εκτέλεση φάουλ του Γκαιτατζή µεταξύ κέντρου και µεγάλης περιοχής, πετάχτηκε ο Μπεζυργιάννης, µπερδεύτηκε τότε ο Βεζακιάδης και µόνος σε κενή εστία ο Δ.Λουκάς πλάσαρε κάνοντας το 1-0.

Στο 47΄ επιθετική συνεργασία των παικτών του Μοναστηρακίου, πάσα του Κιάκου στον Μπεζυργιάννη, σέντρα του Κέρα και ο Κανελόπουλος µε σουτ έγραψε το 2-0.

Στο 80΄εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά από το Γκαιτατζή, βρήκε τη µπάλα ο Μπεζυργιάννης µε διπλή προσπάθεια έγραψε το 3-0.

Στο 82΄ σουτ από κοντά του Μετσικίδη, µπλόκαρε ο τερµατοφύλακας.

Στο 83΄ ωραία ενέργεια των παικτών του Μαυροβάτου και ο Μετσικίδης έβαλε τη συρτή σέντρα και ο Καλατζίδης µε κοντινό πλασέ µείωσε σε 3-1.

Διαιτητές: Θ.Παρχαρίδης (Γρηγοριάδης – Κεσαπίδης)

Μοναστηράκι: Μητρούσης, Φυσεκίδης, Κανελόπουλος, Σαµολαδάς (80΄Πρ.Χιντζίδης), Γκαιτατζής, Α.Ν.Λουκάς, Κιάκος, Δ.Λουκάς (46΄Καζεπίδης), Ιωαννίδης, Κέρας (70΄Σαλονικίδης), Μπεζυργιάννης



Μαυρόβατος: Βεζακιάδης, Μαυρίδης (72΄Παρχαρίδης), Συµεωνίδης, Θεοδωρίδης, Αµανατίδης Σ, Αµανατίδης Ι, Καλαιτζίδης, Σαρηπαυλίδης, Αµανατίδης Π (69΄Πιστοφίδης), Μητσικίδης



Πετρούσα –

Περιθώρι: 1-1



Αν πριν από το παιχνίδι έλεγε κανείς πως η ισοπαλία δε θα χαροποιούσε την οµάδα του Ατροµήτου, ίσως να τον θεωρούσαν παράλογο.



Αλλά τελικά, όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, µε το χαµένο πέναλτι για τους φιλοξενούµενους και τις ευκαιρίες που είχαν το τελικό αποτέλεσµα θεωρούν ότι τους αδικεί.

Από την άλλη, η Πετρούσα έδειξε πως βρίσκεται σε παρατεταµένη αγωνιστική κρίση, καθώς η Δόξα έχει να κερδίσει από την έκτη αγωνιστική µέσα στο Καλαµπάκι (τότε το σκορ ήταν 0-1), ενώ αυτή ήταν η τρίτη συνεχόµενη ισοπαλία για την οµάδα.



Οι φάσεις του αγώνα

Στο 10΄κεφαλιά του Κουσίδη µετά από κόρνερ του Περσιανλή, η µπάλα έφυγε άουτ.

Στο 35΄ χαµένο πέναλτι για τους φιλοξενούµενους µε τον Πιστικό που το εκτέλεσε αλλά απέκρουσε ο Μαδεµλής.

Στο 38΄ διαµαρτυρία των ανθρώπων του Περιθωρίου για µη αποβολή ποδοσφαιριστή της Πετρούσας, καθώς όπως υποστηρίζουν χτύπησε αντίπαλο εκτός φάσης και έπρεπε να πάρει την κόκκινη κάρτα.

Στο 40΄ ατοµική προσπάθεια του Υψηλού δυνατό σουτ, αλλά απέκρουσε σωτήρια ο τερµατοφύλακας.

Στο 50΄ ο Παναηλίδης µε σουτ κάνει το 0-1.

Στο 55΄ ο Δ.Κότιος µε κεφαλιά ισοφαρίζει σε 1-1.Διαµαρτύρονται οι φιλοξενούµενοι για επιθετικό φάουλ από τον σκόρερ όπως µας ανέφεραν.

Αποβολή:80΄Δ.Κουσίδης

Διαιτητές: Πράσαντζης (Ανδρέογλου – Χαραλαµπίδης)



Πετρούσα: Μαδεµλής, Κότιος Γ, Ξενίδης, Ράπτης (63΄Τσάντας), Κότιος Δ, Παπαθεοδώρου, Κύρτσης, Παπαδόπουλος, Γεωργιάδης (85΄Γιαγκούλας), Σαββίδης, Ταξίδης



Περιθώρι: Σιδηρόπουλος, Ιωαννίδης, Κεσίδης (80΄Μελισσίδης), Κατσακίδης, Κουσίδης, Αλ.Δεληκωστίδης (70΄Πολυµέροβ), Περσιανλής, Δερµετζής, Αλέξοβ (49΄Παναηλίδης), Υψηλός, Πιστικός

Καλλίφυτος –

Δοξάτο: 0-2



Μέσα σε δυο λεπτά κατάφεραν να πάρουν τη νίκη οι Φίλιπποι. Στο πρώτο µέρος δεν είχαµε πολλές φάσεις µε το σκορ να παραµένει στο 0-0, αλλά στο δεύτερο οι φιλοξενούµενοι έδειξαν πως µπορούν να πάρουν το τρίποντο και το κατάφεραν. Οι γηπεδούχοι από την άλλη, είχαν δυο δοκάρια µε το Μύγα, αλλά όταν το σκορ ήταν ήδη 0-2.



Οι φάσεις του αγώνα

Στο 60΄ο Μπουµπέκης µε σουτ µέσα από την περιοχή γράφει το 0-1.

Στο 62΄ο Ιωαννίδης µε πλασέ µέσα από την περιοχή, κάνει το 0-2 και φαίνεται να καθαρίζει την υπόθεση νίκη.

Στο 80΄ σουτ του Μύγα στο δοκάρι.

Στο 82΄απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μύγα, η µπάλα χτύπησε και πάλι στο δοκάρι.

Διαιτητές: Πουλικίδης (Τσενεκίδης – Αβραµίδης)



Καλλίφυτος: Ιακωβίδης, Νεοφυτίδης, Χατζησωτηριάδης, Ιωαννίδης (55΄Παντσελής), Αυγητίδης, Ευσταθιάδης Κ (70΄Ευσταθιάδης Χ), Τουργαίδης, Κελεσίδης, Μύγας, Τοπαλίδης, Καραγιαννίδης



Δοξάτο: Παναγιωτόπουλος, Τουρφαντίδης, Παντζαρίδης, Μόσχος, Ντίνας, Τουλούπης (55΄Μπουµπέκης), Χατζηνικολαιδης (66΄Αποστολίδης), Ζάχαρης, Σιαµατάς, Θεοφανίδης (80΄Ψαράς), Ιωαννίδης



Νευροκόπι –

Καλαµπάκι: 0-0



Αν δε βάλεις τη µπάλα µέσα στο πλεκτό, νίκες δε µπορείς να κατακτάς και αυτό το έζησαν για ακόµα µια φορά οι άνθρωποι του Ακρίτα. Οι γηπεδούχοι έχασαν σωρεία ευκαιριών, αλλά έπεσαν πάνω στον εκπληκτικό Σαραλιώτη που κατέβασε στην κυριολεξία τα ρολά χαρίζοντας τον πολύτιµο βαθµό στην οµάδα του.



Οι φάσεις του αγώνα

Στο 30΄ σουτ του Χριστιανίδη έξω από την περιοχή απέκρουσε ο Σαραλιώτης.

Στο 35΄σουτ του Χριστιανίδη η µπάλα πέρασε άουτ.

Στο 60΄ σουτ του Νικολαΐδη µέσα από την περιοχή απέκρουσε σε κόρνερ ο Σαραλιώτης.

Στο 65΄ σουτ του Νικολαΐδη απέκρουσε ο τερµατοφύλακας και ο Κατιρτσίδης από κοντά στέλνει τη µπάλα άουτ.

Στο 70΄ σουτ του Χατζηγεωργιάδη από τα πλάγια απέκρουσε πάλι ο Σαραλιώτης.

Στο 80΄ σέντρα του Χριστιανίδη, κεφαλιά του Κράστεβ, αµυντικός του Καλαµπακίου διώχνει πάω στη γραµµή.

Διαιτητές: Καλατζίδης (Λουκίδης – Κελίδης)



Νευροκόπι: Λαζαρίδης, Κατιρτσίδης, Τσενεκλίδης (78΄Κράστεβ), Χατζηγεωργιάδης, Παπαδόπουλος (74΄Κρίτογλου), Οικονοµίδης, Μουσµουλίδης, Τσεπνίδης, Χριστιανίδης, Νικολαΐδης, Παπάζης (61΄Κεσόπουλος)



Καλαµπάκι: Σαραλιώτης, Κατσαβουνίδης, Παπαηλίας (10΄λ.τ. Παπαδόπουλος), Γρηγοριάδης, Κλόκερι, Ράντο, Τζαβίδης, Μιχαηλίδης (75΄Στρατηγέλης), Ανθόπουλος (80΄Ζωγραφίδης), Τσεκούρας, Κονδυλίδης



Άγιος Αθανάσιος –

Πανδραµαικός: 2-2

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, Άγιος Αθανάσιος και Πανδραµαικός, κατέκτησαν από ένα βαθµό. Οι γηπεδούχοι έτσι, δε κατάφεραν να; Πετύχουν τη δεύτερη νίκη στην έδρα τους αν και έδειξαν τεράστια ψυχικά αποθέµατα και γύρισαν σε κάποια φάση το παιχνίδι µε παίκτη λιγότερο.



Οι φάσεις του αγώνα

Στο 59΄ο Λυµπερίδης µε ψηλοκρεµαστό σουτ έξω από την περιοχή κάνει το 0-1.

Στο 70΄ο Δ.Κωφίδης µε σουτ φέρνει το µατς στα ίσια (1-1).

Στο 78΄ο Σαββίδης µε πλασέ αφού πέρασε και τον τερµατοφύλακα έκανε το 2-1.

Στο 83΄ ο Αλ.Γρηγοριάδης µε πλασέ ισοφαρίζει πολύ γρήγορα γράφοντας το 2-2.

Αποβολή:70΄Δ.Κωφίδης

Διαιτητές: Σπύρογλου (Τρύφων – Καρνέζος)



Άγιος Αθανάσιος: Μαυρίδης, Παπαγεωργίου (37΄Τιγκιτζίδης), Σκάρογλου, Καραγιαννίδης, Γρηγοριάδης, Αποστολίδης, Κωφίδης, Αριτζής, Παπαδόπουλος Γ(76΄Δραγουδάκης), Παπαδόπουλος Στ (46΄Σαββίδης), Τιλιγκερίδης



Πανδραµαικός: Κούζµιτσουκ, Κελεσίδης, Καρβούνης (80΄Δογανίδης), Μητρούσης, Καλαιτζίδης, Παπαντωνίου, Ιωαννίδης, Γρηγοριάδης, Μαριάδης (46΄Κωταίδης), Λιβαρτζηνός, Μοσχίδης (35΄λ.τ. Λυµπερίδης)



Πλατανιά –

Φωτολίβος: 0-3 (α.α.)



Με έγγραφο που απέστειλε η Πλατανιά, γνωστοποίησε πως δε θα κατέβει στο πρωτάθληµα της Α1 κατηγορίας. Αυτό σηµαίνει πως η οµάδα του Φωτολίβους, παίρνει το µατς στα “χαρτιά” µε σκορ 3-0, ενώ κάθε σύλλογος που θα έχει στο πρόγραµµα να αγωνιστεί µε την Πλατανιά, θα κατακτά ξεκούραστα τους τρείς βαθµούς.

ΠΗΓΗ: http://www.hxo.gr/news/index.html

Βαθμολογία

1 Φίλιπποι Δοξάτου 21

2 Ατρόμητος Περιθωρίου 20

3 Δόξα Πετρούσας 18

4 ΑΟ Πανδραμαϊκός 18

5 Αρης Φωτολίβους 18

6 Κεραυνος Μοναστηρακίου 18

7 Ακρίτας Κ. Νευροκοπίου 14

8 Εθν. Αστήρ Καλλιφύτου 11

9 Μέγας Αλ. Αγ. Αθανασίου 11

10 Ηρακλής Μαυροβάτου 7

11 ΑΕ Καλαμπακίου 7

12 Αρης Πλατανιάς 0


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

as elpisoume oloi mas pws tha synexisoume etsi dynamika me prwto stoxo na kerdisoume ayrio to paixnidi apo ton pandramaiko kai pernontas stous 8 tou kupelou ayto einai to prwto mas diskolo empodio giafto prepei na eimaste oloi ekei kai na voithisoume thn omada mas gia na ftasei sthn nikh!!!oloi avrio sto gipedo mas gia na patisoume oloi mazi ton pandramaiko!!!kai giati gia to savvato exoume akoma...ayrio nikh kai mono nikh s.f doxatou blue devils gate-1-