.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕ Η ΤΥΧΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ ΔΟΞΑΤΟΥ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ




Για πρώτη φορά φέτος, η τύχη "χαμογέλασε" στην ομάδα του Δοξάτου και την βοήθησε πολύ ώστε να φτάσει σε μια πολύτιμη νίκη απέναντι στην πολύ καλή ομάδα του Μ. Αλεξάνδρου Αγίου Αθανασίου.



Οι Φίλιπποι παρουσιάστηκαν στον αγωνιστικό χώρο με αρκετές ελλείψεις, και υπήρχε από την αρχή ανησυχία στους αρκετούς φίλους τους, που έδωσαν για άλλη μια φορά δυναμικό παρόν (αν και μερικοί ήρθαν αργότερα λόγω της αλλαγής της ώρα διεξαγωγής του αγώνα..), για την έκβαση του αγώνα.. Εξάλλου, είναι γνωστό σε όλους όσους ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Δράμας πως παιχνίδια μεταξύ των δύο γειτονικών ομάδων έχουν το δικό τους "ειδικό βάρος" από πολύ παλιά, και πολύ μικρή σημασία έχει συνήθως η βαθμολογική θέση των δύο ομάδων..

Το γρήγορο γκολ του Γιώργου Ντίνα στο 3ο λεπτό μετρίασε κάπως τους φόβους των πιστών φίλων των Φιλίππων, αλλά όσο περνούσε η ώρα, οι φιλοξενούμενοι έδειχναν πως είχαν έρθει στο κλασσικό ντέρμπυ με σκοπό να διεκδικήσουν τη νίκη, όπως κάνουν σχεδόν πάντα οι δύο ομάδες άσχετα από την έδρα στην οποία αγωνίζονται..

Το ημίχρονο έληξε με τους γηπεδούχους να "κρατάνε" το 1-0, βοηθούμενοι από την τύχη αλλά και από την σπουδαία εμφάνιση του τερματοφύλακά τους Ιορδάνη Βεζυρτζόγλου.

Με το που βγήκαν οι ομάδες από τα αποδυτήρια για το 2ο ημίχρονο, οι οπαδοί των Φιλίππων διαπίστωσαν πως ο Τόλης Θεοφανίδης δεν θα συνέχιζε τον αγώνα λόγω τραυματισμού.. Αντικαταστάθηκε από τον νεαρό Ψαρά, που ελάχιστη συμμετοχή είχε φέτος σε αγώνες των γηπεδούχων και η ανησυχία επέστρεψε για τα καλά στους φίλους της ομάδας του κ. Βασιλειάδη..

Ο Άγιος μπήκε δυνατά, δημιούργησε ευκαιρίες, πίεσε, αλλά φάνηκε καθαρά πως του έλειπε ο επιθετικός που θα "τελείωνε" θετικά κάποια ή κάποιες από τις ευκαιρίες. Η είσοδος του Πάρη Αποστολίδη έδωσε ανάσες στο κέντρο, άρχισαν οι γηπεδούχοι να κρατάνε περισσότερο τη μπάλα στα πόδια τους και ευτύχησαν να φτάσουν στην επίτευξη του 2ου γκολ δέκα λεπτά περίπου πριν από τη λήξη της κανονικής διάρκειας του αγώνα με ψύχραιμο "πλασέ" του Ψαρά.

Ακολούθησαν έξαλλοι πανηγυρισμοί από τους ποδοσφαιριστές του κ. Βασιλειάδη και φυσικά από τους οπαδούς των Φιλίππων, αφού όλοι ένιωσαν πως η νίκη πλέον ήταν πολύ κοντά..

Ο Άγιος δεν τα παράτησε φυσικά, έχασε μια σπουδαία ευκαιρία για να φτάσει στην ισοφάριση, και το γκολ με κεφαλιά του Στέλιου Ιωαννίδη απλά έδιωξε το άγχος από τους γηπεδούχους..

Όπως έγραψα και στην προηγούμενη ανάρτηση σχετικά με το παιχνίδι, οι Φίλιπποι έκαναν την χειρότερή τους εμφάνιση για φέτος. Ήταν ίσως το μοναδικό παιχνίδι φέτος που οι ευκαιρίες που δημιούργησαν ήταν ελάχιστες, σχεδόν όλες κατέληξαν σε γκολ, και ο αντίπαλος τους είχε περισσότερες!

Αλλά, όπως δήλωσε και ο κ. Βασιλειάδης, σε άλλους αγώνες έχασαν βαθμούς πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις αφού η τύχη τους γύριζε την πλάτη, ενώ, συμπληρώνω εγώ, υπήρχαν και αρκετά καθοριστικά λάθη των διαιτητών και των βοηθών τους.. Καιρός ήταν η "Θεά Τύχη" να χαμογελάσει και στην ομάδα του Δοξάτου..

Φυσικά, δεν επιτρέπεται άλλη τέτοια εμφάνιση, από όποιους ποδοσφαιριστές κι αν αγωνίζονται, αφού πλέον ακολουθούν πολύ δύσκολοι αγώνες, η Θεά Τύχη γενικά φέτος δεν είναι με την ομάδα του Δοξάτου, και η κορυφή με την δεύτερη εξάδα απέχουν ελάχιστα..

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί η σχεδόν άριστη διαιτησία του κ. Παρασκευούδη, αλλά και των βοηθών του..

Μεταφέρω το ρεπορτάζ για τους αγώνες της 9ης αγωνιστικής της Α-1 από την εφημερίδα "Ηχώ της Δράμας":

Οι αγώνες της Α1 Ερασιτεχνικής Κατηγορίας
Δευτέρα, 31 Οκτώβριος 2011 08:21 | |
Επιμέλεια-σχόλιο:Αντώνης Μπαρμπαρής

(Μέλος της ΕΣΗΕΜΘ του ΠΣΑΤ και της AIPS)



Το είπαµε και παλαιότερα και θα το ξαναπούµε ακόµα µια φορά, πως το πρωτάθληµα της Α1 κατηγορίας, φέτος λογίζεται ως το πιο ανταγωνιστικό εδώ και χρόνια.





Στην πρώτη θέση φιγουράρει γεµάτος περηφάνια ο Ατρόµητος Περιθωρίου που εκµεταλλεύθηκε τη γκέλα της Πετρούσας και έµεινε µόνος πρώτος. Από εκεί και πέρα και σε απόσταση βολής βρέθηκε το Δοξάτο που νίκησε δύσκολα τον Άγιο Αθανάσιο, ενώ και ο Πανδραµαικός κέρδισε στο Καλαµπάκι, όντας δυο πόντους πίσω από την κορυφή, βυθίζοντας τους γηπεδούχους στον πάτο της βαθµολογίας.



Πάντως, το πιο ωραίο µατς της αγωνιστικής πραγµατοποιήθηκε στο Φωτολίβος µε πολλά τέρµατα και τροµερές συγκινήσεις, τις οποίες µπορείτε να διαβάσετε στην ανάλυση του παιχνιδιού.



Διαβάστε παρακάτω, όλα τα αποτελέσµατα µε τα αναλυτικά στοιχεία των αγώνων της 9ης αγωνιστικής και τους σκόρερ, ενώ µη χάσετε στο φύλλο της Τρίτης της εφηµερίδας ΗΧΩ, τα παραλειπόµενα της Α1 κατηγορίας, µε τους κορυφαίους των αγώνων του Σαββάτου, όπως και τις δηλώσεις των προπονητών.



Μαυρόβατος –

Πετρούσα: 1-1



Ισόπαλο ολοκληρώθηκε το παιχνίδι στο Μαυρόβατο µε τις δυο οµάδες να παρουσιάζουν ένα µέτριο θέαµα και οι φάσεις να είναι λιγοστές. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ, αλλά οι φιλοξενούµενοι έφεραν το µατς στα ίσα που ήταν και το τελικό αποτέλεσµα. Το 1-1 δε βόλεψε καµία από τις δυο οµάδες που ήθελαν τη νίκη.



Οι φάσεις του αγώνα



Στο 10΄ο Τόδρης κέρδισε πέναλτι. Το εκτέλεσε ο ίδιος και έκανε το 1-0.

Στο 42΄ο Γ.Κύρτσης µε σουτ ισοφαρίζει το παιχνίδι σε 1-1.



Διαιτητές: Τσενεκίδης (Παναγιώτου – Καράκελλες Π)



Μαυρόβατος: Βεζακιάδης, Αµανατίδης Στ, Συµεωνίδης, Καράκελλες, Δούσκος (55΄Λαζαρίδης), Παντελίδης, Καλαιτζίδης, Αµανατίδης Π (65΄Σαρηπαυλίδης), Μετσικίδης (80΄Σαµπελίδης), Τόδρης, Αµανατίδης Γ



Πετρούσα: Βέργος, Κότιος Γ, Ξενίδης, Παπαθεοδώρου, Κότιος Δ, Παπαδόπουλος, Κύρτσης Γ, Ράπτης (80΄ Καζεπίδης), Ταξίδης, Γεωργιάδης (75΄Γιαγκούλας), Τσιάντας (50΄Γάιδας)



Περιθώρι –

Καλλίφυτος:2-0



Αν και στο πρώτο ηµίχρονο, δεν είχαµε πολλές φάσεις, στο δεύτερο οι γηπεδούχοι εκµεταλλευόµενοι δυο αµυντικά λάθη των φιλοξενουµένων πήραν τη νίκη και απολαµβάνουν τη µοναξιά της κορυφής.



Οι φάσεις του αγώνα



Στο 50΄ µετά από εκτέλεση φάουλ του Πιστικού ο Κατσακίδης µε προβολή σκόραρε, αλλά ο διαιτητής ακύρωσε το τέρµα ως οφ-σαιντ, προκαλώντας τις διαµαρτυρίες των γηπεδούχων.

Στο 52΄ σουτ του Υψηλού η µπάλα βρήκε στο κάθετο δοκάρι.

Στο 55΄οΥψηλός µε σουτ µέσα από την περιοχή ανοίγει το σκορ για τον Ατρόµητο.

Στο 70΄ο Πολυµέροβ µε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και λάθος εκτίµηση του τερµατοφύλακα διαµόρφωσε το τελικό 2-0.



Διαιτητές: Λουκίδης (Καρβούνης – Τσοχαταρίδης)



Περιθώρι: Σιδηρόπουλος, Ιωαννίδης, Κεσίδης, Κατσακίδης, Κουσίδης, Αλ.Δεληκωστίδης, Περσιανλής (55΄Πολυµέροβ), Δερµετζής, Παναηλίδης (55΄Αλέξοβ), Υψηλός (80΄Καραλίεβ), Πιστικός



Καλλίφυτος: Ιακωβίδης, Ισαακίδης, Νεοφυτίδης, Χατζησωτηριάδης, Ιωαννίδης (80΄Ευσταθιάδης Χ), Αυγητίδης, Ευσταθιάδης Κ (70΄Ουζούνης), Τουργαίδης, Κελεσίδης, Βαφάκης (35΄Κέντογλου), Μύγας



Φωτολίβος –

Νευροκόπι:2-2



Συγκλονιστικό παιχνίδι είχαµε στο γήπεδο του Φωτολίβους µε αρκετές χαµένες φάσεις, τέσσερα τέρµατα, χαµένο πέναλτι και δυο αποβολές (µια για κάθε οµάδα). Οι φιλοξενούµενοι προηγήθηκαν 0-2, είχαν τις ευκαιρίες να καθαρίσουν το µατς, αλλά οι γηπεδούχοι έδειξαν ψυχή και πήραν την ισοπαλία.



Οι φάσεις του αγώνα



Στο 18΄ο Ξενίδης έχασε πέναλτι (το απέκρουσε ο Καρασάββας)ενώ στη φάση αυτή αποβλήθηκε ο τερµατοφύλακας των γηπεδούχων.

Στο 32΄ ο Ηλιάδης µε πλασέ µέσα από την περιοχή έγραψε το 0-1.

Στο 55΄ µε αυτογκόλ του Καρασάββα έκανε το 0-2.

Στο 61΄ο Λ.Χαρέµι µε πλασέ µέσα από την περιοχή µείωσε σε 1-2.

Στο 78΄ µε πέναλτι που κέρδισαν οι γηπεδούχοι µε τον Ντρούγκα και εκτέλεσε εύστοχα ο Δικταπανίδης ισοφαρίζοντας σε 2-2.



Αποβολή: 18΄Δικταπανίδης Αν.



Διαιτητές: Ζουρνατζής (Χατζηαθανασιάδης – Μιµάνης)



Φωτολίβος: Αν. Δικταπανίδης, Γεωργιάδης (80΄Ρουµελιώτης), Χριστοφορίδης, Θ.Δικταπανίδης, Γιαριτζίδης, Λ.Χαρέµι, Σαµπελίδης, Παρασκευάς Γ, Ντρούγκας, Χατζηµπουργάνης (65΄Χατζησαββίδης), Σαµαράς (19΄Καρασάββας)



Νευροκόπι: Λαζαρίδης, Κατιρτσίδης (55΄ Τσενεκλίδης), Χατζηγεωργιάδης, Παπαδόπουλος, Αστερίου, Οικονοµίδης, Ηλιάδης, Μουσµουλίδης, Τσεπνίδης, Χριστιανίδης (78΄ Παπάζης), Νικολαΐδης (89΄ Πατουλίδης)

Δοξάτο –

Άγιος Αθανάσιος: 3-1



Αν και είδε το χάρο µε τα µάτια του το Δοξάτο, κατάφερε µε τον Ιωαννίδη* που σηµείωσε δυο τέρµατα, στο τελευταίο δεκάλεπτο να πάρει τη νίκη απέναντι στον αξιόµαχο Άγιο Αθανάσιο. Οι φιλοξενούµενοι πάλεψαν στα ίσα το µατς και ηττήθηκαν στις λεπτοµέρειες.

(σημ. "Δοξατινών Νέων": Το δεύτερο γκολ των Φιλίππων σημείωσε ο Ψαράς, όπως αναφέρεται εξάλλου λίγο παρακάτω.)

Οι φάσεις του αγώνα



Στο 2΄ ο Ντίνας µε σουτ άνοιξε το σκορ για τους Φιλίππους.

Στο 66΄ σέντρα του Παπαγεωργίου κεφαλιά του Κωφίδη και το σκορ γίνεται 1-1.

Στο 83΄ο Ψαράς µε σουτ κάνει το 2-1.

Στο 87΄ ο Ιωαννίδης µε κεφαλιά διαµορφώνει το τελικό 3-1.



Διαιτητές: Παρασκευούδης Ν (Χαραλαµπίδης – Δεληµπαίδης)



Δοξάτο: Βεζυρτζόγλου, Τουρφαντίδης, Παντζαρίδης, Μόσχος, Ντίνας, Τουλούπης (75΄Αποστολίδης), Χατζηνικολαιδης (52΄Καραγιαννίδης), Ζάχαρης, Σερέτης, Θεοφανίδης (46΄Ψαράς), Ιωαννίδης



Άγιος Αθανάσιος: Λασπάς, Παπαγεωργίου, Σκάρογλου, Καραγιαννίδης, Γρηγοριάδης, Αποστολίδης, Τιγκιτζίδης (86΄Καµπούρογλου), Κωφίδης (67΄λ.τ.Αριτζής), Σαββίδης, Παπαδόπουλος Γ (76΄λ.τ.Μπερµπερίδης), Παπαδόπουλος Σ



Καλαµπάκι –

Πανδραµαικός:1-3



Με µεγάλο πρωταγωνιστή το Μοσχίδη που πέτυχε και τα δυο γκολ της οµάδας του, ο Πανδραµαικός πέρασε νικηφόρα από το Καλαµπάκι. Σηµαντικό ρόλο έπαιξε το πρώτο τέρµα των φιλοξενουµένων που σηµειώθηκε λίγο πριν το τέλος του πρώτου µέρος, γιατί αλλιώς είναι να πηγαίνεις στα αποδυτήρια µε το σκορ στο 0-0 κ αλλιώς µε 0-1.



Οι φάσεις του αγώνα



Στο 45΄ο Μοσχίδης µε πλασέ δίνει το προβάδισµα στους φιλοξενούµενους.

Στο 50΄ο Μοσχίδης µε κεφαλιά γράφει το 0-2.

Στο 75΄ο Παπαηλιάς µε πέναλτι µειώνει το σκορ σε 1-2.

Στο 90+2 ο Παπαντωνίου µε κεφαλιά διαµόρφωσε το τελικό 1-3.

Διαιτητές: Θεοφανίδης (Ανδρέογλου – Παπαιωάννου)



Καλαµπάκι: Σαραλιώτης, Κατσαβουνίδης (63΄Μαγκριωτέλης), Κλόκιρι, Μαυροβασίλης (70΄λ.τ. Ζωγραφίδης), Μιχαηλίδης, Γκαρλιαρίδης, Μποζίνης (55΄Ανθόπουλος Ραφ), Πέτρο, Παπαηλίας, Κονδυλίδης, Ματθαίος



Πανδραµαικός: Κούζµιτσουκ, Κελεσίδης, Καρβούνης, Μητρούσης, Καλαιτζίδης, Παπαντωνίου, Ιωαννίδης, Σαινίδης (80΄Βάντσης), Μαριάδης (70΄Γρηγοριάδης), Λιβαρτζηνός, Μοσχίδης (60΄Λυµπερίδης)



Μοναστηράκι –

Πλατανιά: 3-0 (α.α.)



Με έγγραφο που απέστειλε η Πλατανιά, γνωστοποίησε πως δε θα κατέβει στο πρωτάθληµα της Α1 κατηγορίας. Αυτό σηµαίνει πως η οµάδα του Μοναστηρακίου, παίρνει το µατς στα “χαρτιά” µε σκορ 3-0, ενώ κάθε σύλλογος που θα έχει στο πρόγραµµα να αγωνιστεί µε την Πλατανιά, θα κατακτά ξεκούραστα τους τρείς βαθµούς.

ΠΗΓΗ: http://www.hxo.gr/news/index.html











Δεν υπάρχουν σχόλια: