.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ



Λευκή ισοπαλία για Καλαμπάκι και Δοξάτο το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011.



Μια ισοπαλία που αφήνει εμφανώς ικανοποιημένους τους γηπεδούχους, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του προπονητή της Α.Ε. Καλαμπακίου κ. Λουλούδη, και στεναχώρησε τους φιλοξενούμενους, που έχασαν την ευκαιρία να βρεθούν μόνοι τους στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Αλλά όπως είναι πλέον αντιληπτό απ΄ όλους όσους παρακολουθούν από κοντά την Α-1, το φετινό πρωτάθλημα έχει "δρόμο μακρύ" και καμιά ομάδα δεν φαντάζει σαν "φόβητρο" για οποιονδήποτε αντίπαλό της..

Αρκεί μια ματιά στα συγκεντρωτικά αποτελέσματα όλων των ομάδων στον σχετικό πίνακα για να διαπιστώσει εύκολα κανείς πως οι ισορροπίες είναι πλέον λεπτές και σπουδαίο ρόλο φαίνεται πως παίζουν οι απουσίες που έχουν οι ομάδες σε κάθε αγωνιστική, αλλά και το γεγονός πως όλες οι ομάδες παίζουν χωρίς φόβο, κοιτάζοντας στα ίσια τους αντιπάλους τους, όσο "βαρύ" όνομα κι αν έχουν..

Γι΄αυτό, κανένα αποτέλεσμα μέχρι τώρα τουλάχιστον, δεν βγάζει εκτός στόχων τις ομάδες και δεν θεωρείται καταστροφικό!

Σχετικά με τον αγώνα του Σαββάτου στο Καλαμπάκι, οι Φίλιπποι προσωπικά πιστεύω πως χωρίς να πιάσουν μεγάλη απόδοση, έπαιξαν το γνωστό παιχνίδι τους με αρκετά καλή κυκλοφορία της μπάλας κυρίως στο 2ο ημίχρονο, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, δεν απειλήθηκε η εστία τους σχεδόν σε καμία περίπτωση, αλλά η δυστοκία των ποδοσφαιριστών που βρέθηκαν σε θέση βολής δεν τους επέτρεψε να σημειώσουν ένα ή περισσότερα τέρματα που θα έφερναν τη νίκη..

Φυσικά, καθοριστική για το παιχνίδι έτσι όπως εξελίχθηκε ήταν και η λανθασμένη απόφαση του διαιτητή κ. Κοτσάνη να μην καταλογίσει ολοκάθαρο πέναλτι υπέρ του Δοξάτου, όπως φαίνεται στο βίντεο από την εκπομπή του κ. Καραγιαννίδη στο Σταρ Δράμας..

Από την άλλη, οι γηπεδούχοι, έχοντας κι αυτοί αρκετές σημαντικές απουσίες, πάλεψαν με πάθος για να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα, χωρίς όμως να αγωνισθούν αντιαθλητικά, κάτι που δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στο αποτέλεσμα που έφεραν.

Αυτό πάντως που μου προκάλεσε εντύπωση είναι η άποψη με την οποία έφυγαν οι περισσότεροι φίλαθλοι του Δοξάτου(που ήταν πολλοί, ίσως οι περισσότεροι που παρακολούθησαν φέτος αγώνα των Φιλίππων..) από το γήπεδο του Καλαμπακίου, πως η ομάδα τους δεν ήταν καλή.. Κάτι που μεταφέρθηκε και στους φιλάθλους του Δοξάτου που δεν είδαν τον αγώνα, με αποτέλεσμα να ακούω συνεχώς αρνητικά σχόλια για την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του κ. Βασιλειάδη.. Από τη μια, σίγουρα είναι λογικό να υπάρχει απογοήτευση για το αποτέλεσμα, αλλά το να φτάνουμε στο σημείο να κατηγορούμε τόσο εύκολα την ομάδα για αδιαφορία και έλλειψη αγωνιστικότητας νομίζω πως είναι μέγα λάθος, ειδικά σε αυτή τη φάση του πρωταθλήματος..

Θα έλεγα ψέμματα αν ισχυριζόμουν πως η εμφάνιση των Φιλίππων ήταν σπουδαία... Όχι δεν ήταν σπουδαία! Αλλά δεν ήταν και άσχημη! Οι ποδοσφαιριστές του Δοξάτου έδειξαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα μεγάλη διάθεση για να πάρουν τη νίκη και δεν διέκρινα σε καμιά στιγμή αδιαφορία από κανέναν..

Διέκρινα όμως σε αρκετές περιπτώσεις έλλειψη αυτοπεποίθησης στις τελικές προσπάθειες, βεβιασμένες προσπάθειες να μεταφερθεί γρήγορα η μπάλα προς την αντίπαλη περιοχή χωρίς υπομονή καθώς και "φόβο" από τους αμυντικούς να προωθούνται και να συμβάλλουν στην δημιουργία του γνωστού τρόπου ανάπτυξης που εφαρμόζει με μεγάλη επιτυχία φέτος η ομάδα..

Αλλά θεωρώ πως όπως όλα δείχνουν, στην φετινή αγωνιστική περίοδο, θα ακολουθήσουν και άλλα τέτοια παιχνίδια, με αποτελέσματα μη αναμενόμενα, όχι μόνο φυσικά για τους Φιλίππους αλλά για όλες τις ομάδες και η "γκρίνια" μόνο κακό μπορεί να κάνει σε αντίθεση με την καλόπιστη κριτική..

Αυτό που χρειάζονται οι Φίλιπποι είναι πάνω απ' όλα ηρεμία και εμπιστοσύνη στις ικανότητες των ποδοσφαιριστών και του προπονητή..

Οι Φίλιπποι βρίσκονται ένα βαθμό πίσω από την πρώτη θέση, ακολουθούν τρεις δύσκολοι αγώνες μέχρι τη λήξη του Α' γύρου του πρωταθλήματος (με Άγιο εντός, Καλλίφυτο εκτός και Πετρούσα εντός) και φυσικά θα διεξαχθεί και ο αγώνας με τον Πανδραμαϊκό για το Κύπελλο..

Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα των νεαρών BLUE DEVILS που συμπαραστάθηκαν κόσμια σε όλη τη διάρκεια του αγώνα την ομάδα τους και "έκλεψαν τις εντυπώσεις" !

Τέλος, μόνο θετικό είναι το γεγονός των ευχών της Διοίκησης της Α.Ε. Καλαμπακίου (στην ανακοίνωση που ακούσαμε στην αθλητική εκπομπή του Σταρ Δράμας της Δευτέρας 24 Οκτωβρίου 2011) αλλά και του κ. Λουλούδη, του προπονητή της Α.Ε.Κ., για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους Φιλίππους!








1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

euxaristoume gia ta kala sas logia opos panta!!!emeis eimaste edw kai tha stirizoume thn omada mas kai sta kala kai sta kaka oso gia opoion viazete na milisei to exoume ksana pei an den mporei spiti!!!sto gipedo mono osoi goustaroun pragmatika thn omada kai to kanoun gia to xwrio tous kai mono!!!twra dynamiko parwn oloi sto gipedo mas me thn sindimotisa omada einai ena megalo derby kai as eimaste oloi enwmenoi!!!forza filippara blue devils gate-1- oloi ekei!!!