.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Αφιέρωμα στους Φιλίππους Δοξάτου Εφ. Ηχώ της Δράμας

Αφιέρωμα στους Φιλίππους Δοξάτου
Δευτέρα, 04 Ιούλιος 2011 09:20 | |
Επιμέλεια-σχόλιο:Αντώνης Μπαρμπαρής

(Μέλος της ΕΣΗΕΜΘ του ΠΣΑΤ και της AIPS)

Οι Φίλιπποι Δοξάτου, αποτελούν µια από τις πιο ιστορικές οµάδες του νοµού µας, µε πολύ σηµαντική αθλητική και πολιτιστική παράδοση, έχοντας βοηθήσει πολύ στην ανάπτυξη του αθλητισµού της περιοχής....




Η ποδοσφαιρική οµάδα του Δοξάτου, τη σεζόν 2009-10, πέρασε µια περιπέτεια όσον αφορά την πορεία της οµάδας σε εκείνο το πρωτάθληµα. Βρέθηκε από τις συνήθη πρώτες θέσεις στο να παλεύει στην τελευταία εξάδα, κερδίζοντας βέβαια πολύ άνετα την παραµονή της στην κατηγορία. Και µόνο οι φανέλες του συλλόγου να κατέβαιναν, θα ήταν ικανές να “φοβίσουν” κάθε αντίπαλο που θα φιλοδοξούσε να τους κερδίσει.



Πάντοτε όπως όλοι γνωρίζουµε, µια που το ποδόσφαιρο και τα γεγονότα που συµβαίνουν σε αυτό, είναι άρτια συνδεδεµένα µε την ίδια τη ζωή, οι διάφορες περιπέτειες που περνάµε µας βοηθούν στο να γινόµαστε πιο δυνατοί, αποφεύγοντας τα λάθη του παρελθόντος. Έτσι και στους Φιλίππους, η διοίκηση της οµάδας, µε δεδοµένο τις δυσκολίες που πέρασε και µη θέλοντας να τη δουν ξανά στη δεύτερη εξάδα, οργανώθηκαν κατάλληλα όσον αφορά το πρωτάθληµα που ολοκληρώθηκε πριν από σχεδόν δυο µήνες.



Οι άνθρωποι της διοίκησης ήταν πάντοτε κοντά στην οµάδα και το απέδειξαν άλλη µια φορά. Εµπιστεύθηκαν στη θέση του προπονητή τον έµπειρο Δηµήτρη Βασιλειάδη, που πήρε το πόστο από τον προηγούµενο προπονητή που είχε φέρει πάντως εξαιρετικά αποτελέσµατα, παραδίδοντας µια καλοκουρδισµένη µηχανή.



Η λογική ήταν, η οµάδα να κάνει καλές µετεγγραφές και να µπορέσει να χτυπήσει τον τίτλο και φυσικά το µεγάλο της αντίπαλο την Α.Ε. Αµπελοκήπων που φερόταν ως το πρώτο φαβορί. Το έργο αυτό, δεν ήταν καθόλου εύκολο, αλλά στο Δοξάτο πίστευαν στις δυνατότητες των παικτών τους και είχαν µια ελπίδα µέσα τους πως µπορούν να κάνουν το άλµα για την υπέρβαση.



Αν και οι Αµπελόκηποι όπως σας είπαµε και πιο πάνω, ήταν η οµάδα που όπως σας είχαµε αναφέρει στο πρώτο µας αφιέρωµα, είχε δοθεί ο τίτλος του φαβορί για τον τίτλο της Α1 κατηγορίας, το Δοξάτο, ήταν αυτό που πάλεψε όσο περισσότερο µπορούσε. Ήθελε να πάρει τα σκήπτρα από την Α.Ε.Α. και να µπορέσει να βρεθεί στη Δ΄ Εθνική κατηγορία, αλλά έπεσε πάνω σε µια οµάδα που κατά γενική οµολογία και του προπονητή των Φιλίππων, ήταν ένα σκαλοπάτι πιο πάνω από αυτούς.



Ανεξάρτητα από τη µια επίτευξη του στόχου, η προσπάθεια ήταν αυτή που µέτρησε πάρα πολύ και το γεγονός πως παρά τη διαφορά των βαθµών από τους Αµπελοκήπους, πάλευαν για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι. Από την άλλη κιόλας, έβαλαν τις βάσεις για µια ακόµα πιο ανταγωνιστική οµάδα τη νέα σεζόν που έρχεται, αν και φυσικά τα πράγµατα σε ερασιτεχνικό επίπεδο είναι πάντοτε ρευστά και ειδικά τώρα µε την οικονοµική κατάσταση της χώρας.



Όπως και να έχει, αξίζουν συγχαρητήρια στη διοίκηση και τον Πρόεδρο Στάθη Κυριατζάκη (που δίνει και την ψυχή του εδώ και τόσα χρόνια), στον προπονητή Δ.Βασιλειάδη και φυσικά στους ποδοσφαιριστές που είναι οι πραγµατικοί πρωταγωνιστές.



Να σας υπενθυµίσουµε, πως στο φύλλο της Tρίτης 5 Ιουλίου της εφηµερίδας ΗΧΩ, θα υπάρχει το ολοσέλιδο αφιέρωµα στον Μέγα Αλέξανδρο Αγίου Αθανασίου και τις επόµενες ηµέρες, θα συνεχίσουµε τα αφιερώµατα µας, από την Α1 κατηγορία και µε βάση την τελική κατάταξη των οµάδων θα πάµε µέχρι και τον τελευταίο σύλλογο της Γ΄ Ερασιτεχνικής.



Δηλώσεις Δ.Βασιλειάδη (Προπονητή Φιλίππων Δοξάτου)



”Να ευχηθώ καλό καλοκαίρι σε όλους. Τέλος καλό, όλα καλά για εµάς, που κάναµε µια αξιόλογη πορεία µε την οµάδα του Δοξάτου να έχει και παρόν και µέλλον.”



Συνολική παρουσία



Με ένα χορταστικό 4-0 ξεκίνησε το Δοξάτο την περιπέτεια του στο πρωτάθληµα της σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν από δυο σχεδόν µήνες. Ακολούθησαν άλλα δυο εύκολα τρίποντα επί της Καλλιφύτου και του Καλαµπακίου, για να έρθει η ισοπαλία στην έδρα του αξιόµαχου Ακρίτα Κ.Νευροκοπίου.



Στη συνέχεια, είχαµε δυο ακόµα νίκες και µια ήττα από την οµάδα έκπληξη του πρωταθλήµατος, το Περιθώρι. Ως το τέλος των πρώτων έντεκα αγώνων, οι Φίλιπποι πέτυχαν τρείς συνεχόµενες νίκες, ενώ γνώρισαν την ήττα από τους πρωταθλητές Αµπελοκήπους.



Συνολικά, είχαν οκτώ νίκες, µια ισοπαλία και δυο ήττες. Στο ξεκίνηµα του δευτέρου γύρου της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήµατος, νίκησαν άνετα τη Ν.Αµισό, ενώ ακολούθησαν άλλες πέντε επιτυχίες, ως να έρθει η ήττα από τον κακό δαίµονα που άκουγε στο όνοµα Περιθώρι.



Στη συνέχεια έφερε την ισοπαλία στον Άγιο Αθανάσιο, η νίκη επί της Πλατανιάς και απέναντι στο Φωτολίβος. Η κανονική διάρκεια, ολοκληρώθηκε µε την ισοπαλία στην έδρα τους, µε αντίπαλο τους Αµπελοκήπους. Είχαν τα ίδια αποτελέσµατα µε τον πρώτο γύρο, δηλαδή οκτώ νίκες, µια ισοπαλία και δυο ήττες.



Στο δεύτερο κοµµάτι του πρωταθλήµατος, άρχισαν µε ήττα από τους Αµπελοκήπους, έσπασαν την ατυχία απέναντι στο Περιθώρι το οποίο και κέρδισαν εκτός έδρας, ενώ το ίδιο έπραξαν και στα τρία εναποµείναντα µατς του πρώτου γύρου της φάσης αυτής.



Πέτυχαν δηλαδή 4 νίκες και ηττήθηκαν 1 φορά. Στα άλλα πέντε παιχνίδια, σηµείωσαν τρείς νίκες, ενώ γνώρισαν και δυο ήττες (από τους Αµπελοκήπους και το Νευροκόπι).



Στατιστικά στοιχεία



Συνολικά, οι Φίλιπποι σε 32 αγώνες, συγκέντρωσαν 67 βαθµούς (µε το απόλυτο να είναι οι 96 πόντοι), σηµειώνοντας 22 νίκες, 3 ισοπαλίες και 6 ήττες, µε τέρµατα 65-25, διαθέτοντας τη δεύτερη καλύτερη επίθεση και άµυνα (από τις οµάδες της πρώτης εξάδας).



Κατά µέσο όρο στην επίθεση, σηµείωσαν 2.03 τέρµατα, ενώ στην άµυνα, δεχόταν 0.78 γκολ, ανά παιχνίδι. Στους εντός έδρας αγώνες του το Δοξάτο, πήρε 37 βαθµούς, µε 12 νίκες, 1 ισοπαλία, ενώ είχαν 2 ήττες και τέρµατα 35-9. Αυτό σήµαινε, πως σε 16 µατς που έδωσαν οι µπλε, πέτυχαν κατά µέσο όρο 2.18 τέρµατα, ενώ δέχτηκαν 0.56 γκολ.



Στα παιχνίδια που έπαιξαν οι Φίλιπποι εκτός έδρας, µάζεψαν 32 βαθµούς, έχοντας 10 νίκες, 2 ισοπαλίες , 4 ήττες και µε τέρµατα 30-17. Επιθετικά δηλαδή σηµείωσαν 1.87 τέρµατα ανά αγώνα, ενώ δέχτηκε στην άµυνα, 1.06 γκολ.



Αποτελέσµατα Φιλίππων Δοξάτου (2010-11)



Κανονική διάρκεια

πρωταθλήµατος (Α΄ Γύρος)



Δοξάτο-Ν.Αµισός:4-0

Καλλίφυτος-Δοξάτο:0-2

Δοξάτο-Καλαµπάκι:2-0

Νευροκόπι-Δοξάτο:1-1

Δοξάτο-Κύργια:3-0

Δοξάτο-Μυλοπόταµος:4-0

Περιθώρι-Δοξάτο:2-1

Δοξάτο-Άγιος Αθανάσιος:1-0

Πλατανιά-Δοξάτο:1-2

Δοξάτο-Φωτολίβος:4-1

Αµπελόκηποι-Δοξάτο:3-1



Κανονική διάρκεια

πρωταθλήµατος (Β΄ Γύρος)



Ν.Αµισός-Δοξάτο:0-5

Δοξάτο-Καλλίφυτος:2-1

Καλαµπάκι-Δοξάτο:1-2

Δοξάτο-Νευροκόπι:2-0

Κύργια-Δοξάτο:0-1

Μυλοπόταµος-Δοξάτο:0-3 (α.α.)

Δοξάτο-Περιθώρι:0-2

Άγιος Αθανάσιος-Δοξάτο:0-0

Δοξάτο-Πλατανιά:1-0

Φωτολίβος-Δοξάτο:1-2

Δοξάτο-Αµπελόκηποι:3-3



Β΄ Φάση πρωταθλήµατος (Α΄ Γύρος)



Δοξάτο-Αµπελόκηποι:0-1

Περιθώρι-Δοξάτο:1-3

Πλατανιά-Δοξάτο:0-3

Δοξάτο-Νευροκόπι:2-0

Άγιος Αθανάσιος-Δοξάτο:0-3



Β΄ Φάση πρωταθλήµατος (Β΄ Γύρος)



Αµπελόκηποι-Δοξάτο:3-0

Δοξάτο-Περιθώρι:5-1

Δοξάτο-Πλατανιά:2-0

Νευροκόπι-Δοξάτο:4-1

Δοξάτο-Άγιος Αθανάσιος:3-2

ΠΗΓΗ: http://www.hxo.gr/news/index.php?option=com_content&view=article&id=385:2011-07-04-07-20-07&catid=26:1--&Itemid=35

Δεν υπάρχουν σχόλια: