.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΤΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ





Ξεκίνησαν εδώ και μερικές ημέρες οι συζητήσεις για τον χώρο που θα διεξάγεται η Λαϊκή Αγορά, αν τελικά βέβαια μπορέσει να πραγματοποιείται τις Κυριακές, αφού πλέον άλλαξαν τα δεδομένα με το νέο "Καλλικρατικό" δήμο Δοξάτου..



Έντονα ακούγεται, εκτός από τον χώρο που διεξάγεται κάθε Σάββατο η Λαϊκή, ως νέος χώρος και ο πεζόδρομος του Δοξάτου..

Τις επόμενες ημέρες θα κληθούν οι ενδιαφερόμενοι σε συγκέντρωση για το συγκεκριμένο θέμα..

Άσχετα από το πού θα διεξάγεται τελικά, πιστεύω πως το μεγάλο κέρδος για το χωριό μας θα είναι η επαναφορά του κυριακάτικου παζαριού..

Πρέπει κάποτε να καταλάβουμε όλοι μας πως όταν έρχονται χρήματα στον τόπο μας απ' έξω είναι καλό για όλους μας, και όλοι θυμόμαστε το τι γινόταν κάθε Κυριακή και από που, από πόσο μακριά, ερχόταν επισκέπτες.

Σίγουρα για κάποιους το κέρδος θα είναι άμεσο, για παράδειγμα, ο τζίρος ενός καφενείου τις Κυριακές θα είναι πολύ μεγαλύτερος όταν θα βρίσκεται σε σημείο από το οποίο θα περνάνε χιλιάδες επισκέπτες του παζαριού.

Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτό το χρήμα θα κινείται, σε μεγάλο ποσοστό, εντός του χωριού..

Ο καφετζής του παραδείγματος θα μπορεί πολύ ευκολότερα πλέον να προβεί σε κάποιες αγορές, να ξεπληρώσει πιθανώς κάποια από τα χρέη του σε συγχωριανούς του, σε περίπτωση φυσικά που έχει(αλλά και ποιος δεν έχει άραγε ;) και γιατί όχι, να χρειαστεί άτομα ως προσωπικό
με την πάροδο του χρόνου και το "δυνάμωμα" του κυριακάτικου παζαριού..

Το ξαναλέω κι ας γίνομαι πιθανώς κουραστικός, πως το σημαντικό είναι, κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα, η επαναφορά του κυριακάτικου παζαριού και όχι τόσο το που θα διεξάγεται.

Μακάρι να επικρατήσει η λογική και να γίνει σεβαστή η πλειοψηφία, να μην βρει εφαρμογή το γνωστό ανέκδοτο με την κατσίκα του γείτονα, να μην υπάρχουν "κόντρες" και κωλυσιεργίες που ίσως να αγανακτήσουν τους μικροπωλητές και να μας "χαιρετίσουν" με ανοιχτή την παλάμη..

Γιατί, επίσης πρέπει να το καταλάβουμε, πως το "πάνω χέρι" σε αυτό το κορυφαίο ζήτημα για το χωριό μας, είτε μας αρέσει είτε όχι, το έχουν οι μικροπωλητές.

Και πρέπει να πάρουμε σοβαρά υπόψιν και τις δικές τους προτάσεις..

Και κάτι ακόμη: φαντάζεστε πόσο πιο ελκυστικό θα ήταν το χωριό μας για τους κατοίκους των γύρω περιοχών τις Κυριακές, στην περίπτωση πάντα πως θα διεξάγεται τελικά το παζάρι, αν αξιοποιούσαμε κατάλληλα και τον ιππόδρομο;

Περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον τις απόψεις σας...

Οι φωτογραφίες είναι από το κυριακάτικο παζάρι το 2006..

Δεν υπάρχουν σχόλια: