.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ κ. ΧΑΡΑΣ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ

Μεταφέρω απο την δραμινή ιστοσελίδα www.dramina.gr:

Ερώτηση της Βουλευτού Χαράς Κεφαλίδου για τις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις της Ονειρούπολης
Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010
Η Βουλευτής Χαρά Κεφαλίδου, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, κατέθεσε ερώτηση προς το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού ζητώντας πλήρη ενημέρωση για την πρωτοβουλία που ανέλαβε η HELLEXPO να διοργανώσει την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων στις εγκαταστάσεις της στη Θεσσαλονίκη, παρόμοιες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις με αυτές της «Ονειρούπολης».
Όπως επισημαίνει η κα Κεφαλίδου, όταν μετά τις επί χρόνια άοκνες προσπάθειες όλων των φορέων και όλων των κατοίκων της Δράμας, ο στόχος που έχουμε θέσει, να γίνει η πόλη μας ο χριστουγεννιάτικος προορισμός για όλους τους Έλληνες και όλα τα Βαλκάνια φαντάζει εφικτός, είναι απαράδεκτη η πρωτοβουλία που ανέλαβε, ειδικά αυτή την περίοδο η HELLEXPO με την υποστήριξη του ΕΟΤ.

Παρατίθεται ολόκληρο το κείμενο της Ερώτησης της Βουλευτού:





Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

ΠΡΟΣ : Τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού

Θέμα : Πολιτιστικές Εκδηλώσεις «Ονειρούπολης» Δράμας

Όπως είναι γνωστό τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Δράμας διοργανώνει την «Ονειρούπολη». Πρόκειται για μια εκδήλωση που εκτός της πολιτιστικής της αξίας αποτελεί τη μεγαλύτερη ίσως οικονομική ανάσα για τους όλους τους επαγγελματίες της πόλης μας.

Η επιτυχία που σημείωσε η διοργάνωση της «Ονειρούπολης» τα τελευταία χρόνια είχε σαν αποτέλεσμα να καθιερωθεί σαν χριστουγεννιάτικος προορισμός για τους κατοίκους όλης της Βόρειας Ελλάδας. Στόχος όλων των Δραμινών είναι οι επισκέπτες της «Ονειρούπολης», να είναι από όλη τη Ελλάδα, από όλες τις περιοχές των Βαλκανίων.

Η εκδήλωση χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από το Δήμο της Δράμας και όλοι αναμένουμε ότι η φετινή διοργάνωση θα είναι η καλύτερη όλων και λόγω της τεχνογνωσίας που έχει αποκτηθεί και γιατί, μετά την επιτυχία που σημείωσε την περασμένη χρονιά, έχει εξασφαλιστεί μεγάλη διαφήμιση από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης πανελλήνιας εμβέλειας.

Παραμονές των εκδηλώσεων όμως όπως ενημερωθήκαμε από το Δήμο Δράμας η HELLEXPO, ένας κρατικός οργανισμός που στην αρμοδιότητά του είναι να διοργανώνει τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και κλαδικές εκθέσεις, ανέλαβε την πρωτοβουλία να ανταγωνιστεί την «Ονειρούπολη» του Νομού μας, διοργανώνοντας παρόμοια εκδήλωση την ίδια χρονική περίοδο στις εγκαταστάσεις της στη Θεσσαλονίκη.

Επειδή η προσπάθεια αυτή ενός αναρμόδιου κρατικού οργανισμού να ανταγωνιστεί μια πόλη, η οποία επί δεκαετίες στηρίζει τις δικές του δραστηριότητες, σε μια μάλιστα εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για την τοπική μας οικονομία, δεν συμβάλλει στην πολυδιαφημιζόμενη περιφερειακή συνεργασία.

Επειδή όπως έγινε γνωστό το Υπουργείο Πολιτισμού υποσχέθηκε κάθε στήριξη στην εκδήλωση της HELLEXPO, και δεσμεύτηκε να τη διαφημίσει στα έντυπα του ΕΟΤ σαν χριστουγεννιάτικο προορισμό των Βαλκανίων για τους τουρίστες των βαλκανικών χωρών.

Επειδή η πόλη της Δράμας επί χρόνια ζητά την υποστήριξη του ΕΟΤ για την «Ονειρούπολη», ώστε να καταστεί η πόλη μας χριστουγεννιάτικος προορισμός για όλη την περιοχή των Βαλκανίων αλλά και όλης της Ελλάδας.

Ε Ρ Ω Τ Α Τ Α Ι

Ο κος Υπουργός και καλείται να ενημερώσει τη Βουλή:

Είναι αλήθεια ότι σχεδιάζει το Υπουργείο να υποστηρίξει έναν κρατικό οργανισμό να προχωρήσει σε ανταγωνιστικές θέσεις, και μάλιστα χωρίς καμία αρμοδιότητα, απέναντι σε μια πόλη και κατ' επέκταση ενάντια σε έναν ολόκληρο Νομό, που δοκιμάζεται ιδιαίτερα αυτή την εποχή και έχει το θλιβερό προνόμιο να έρχεται πρώτος σε ανέργους στη χώρα;

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να ανακόψει την αθέμιτη πρωτοβουλία που ξεκίνησε η HELLEXPO και που είναι σε πλήρη αντίθεση με την περιφερειακή συνεργασία που όλοι οραματιζόμαστε;

Ποια μέτρα θα λάβει άμεσα για να προβάλλει και να διαφημίσει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της «Ονειρούπολης», ώστε να γίνει πραγματικότητα το όνειρο που στηρίζουν και για το οποίο εργάζονται όλοι οι κάτοικοι της πόλης της Δράμας, να γίνει δηλαδή η πόλη μας χριστουγεννιάτικος προορισμός όλης της Ελλάδας και όλων των Βαλκανικών χωρών;

Η ΕΡΩΤΩΣΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ


ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΧΑΡΑ


Από το Γραφείο Τύπου

Χαρά Κεφαλίδου
Βουλευτής Δράμας

Δεν υπάρχουν σχόλια: