.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ

τραγούδια του μετανάστη....
Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2010
Με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την υπογραφή της σύμβασης πρόσληψης εργαζομένων μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας, στα τέλη Μαρτίου του 1960, πραγματοποιήθηκαν τόσο στην Γερμανία αρκετές εκδηλώσεις με αποκορύφωση τον εορτασμό της επετείου στην παλιά Βουλή της Βόννης, καθώς και διάφορα αφιερώματα από την κρατική ελληνική τηλεόραση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογος Ομογενών και Μεταναστών από Γερμανία με έδρα στη Θεσσαλονίκη προγραμματίζει μια μουσική βραδιά - συναυλία, αφιερωμένη στα τραγούδια του Μετανάστη........

Στα τραγούδια που αγάπησε και τραγούδησε ο Έλληνας μετανάστης, τραγούδια με τα οποία, γλέντησε, χόρεψε αλλά και έκλαψε την πατρίδα του και την Ξενιτιά, τραγούδια όπως "Μιλώ για τα παιδιά μου", "Η φάμπρικα", "Της ξενιτιάς (Φεγγάρι μάγια μου 'κανες)", κ.α.

Επίσης, κατά την εκδήλωση θα αποδοθεί, με έναν ιδιαίτερο τρόπο, ένας φόρος τιμής στην Ελληνίδα μετανάστρια μάνα και την καθοριστική συμβολή της στην ζωή της ξενιτεμένης οικογένειας.

Η επετειακή αυτή εκδήλωση, έχει συνδιοργανωτές το Γερμανικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης και το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

Πηγή: http://aetoshal.blogspot.com/2010/09/blog-post_348.html

ΠΗΓΗ: www.dramina.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: