.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

29η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010 - ΔΟΞΑΤΟ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ











Παρουσία αρκετού κόσμου, καθώς και τριών Μητροπολιτών, των κ.κ. Βαρνάβα Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Αμβροσίου Καλαβρύτων και Παύλου Δράμας, πραγματοποιήθηκε σήμερα 29 Σεπτεμβρίου 2010 η εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για τους 350 Δοξατινούς εκτελεσθέντες από τον βουλγαρικό στρατό την 29η Σεπτεμβρίου 1941, ως αντίποινα για την δεύτερη σε όλη την Ευρώπη χρονολογικά αντιστασιακή ενέργεια ανταρτών κατά των κατακτητών, όπως τόνισε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Δοξάτου κ. Τάσος Χατζηλαζάρου.

Κατά την διάρκεια του Μνημοσύνου, ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης Δοξάτου ο Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλος.

* Από τους πολιτικούς της Δράμας το παρών έδωσαν μόνο ο κ. Κων/νος Καραβάς και ο κ. Αργύρης Πατακάκης.

* Κανένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεν παραβρέθηκε..

* Μόλις 50 περίπου κάτοικοι του Δοξάτου συμμετείχαν στην πομπή που ξεκίνησε στις 11 και μισή το πρωί από την εκκλησία και κατευθύνθηκε στα "Πευκάκια". Οι υπόλοιποι προτίμησαν τα Ι.Χ. τους καθώς και το λεωφορείο που ναύλωσε ο Δήμος και ξεκίνησε την ίδια ώρα από την εκκλησία...

* Άσχημη εντύπωση προκάλεσε στους παρευρισκόμενους η μη παρουσία Στρατιωτικής Μουσικής, καθώς και τιμητικού Αγήματος του Στρατού.

* Στην εκδήλωση συμμετείχε η Φιλαρμονική του Δήμου Δοξάτου.

* Εκτός από τα τοπικά κανάλια της Δράμας, την εκδήλωση κάλυψε η τηλεόραση 4Ε.

* Πανέμορφος ο χώρος του Μνημείου, με την αμέριστη φροντίδα του συλλόγου Πρωτοβουλίας και Κοινωνικής Παρέμβασης του Τοπικού Διαμερίσματος Δοξάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: