.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΟΞΑΤΟΥ-ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΤΟΥ Γ. ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Έντυπη Έκδοση
Ελευθεροτυπία, Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010
Ιστορία Δοξάτου
elet@enet.gr
*Το Δοξάτο με ιστορία 4.000 ετών (νεολιθική - χάλκινη εποχή).
Το Δοξάτο με ιστορία στους βυζαντινούς χρόνους. Το Δοξάτο μεγαλύτερο πνευματικό κέντρο της Ελλάδος στα 400 χρόνια της τουρκοκρατίας. Το Δοξάτο με τις 3 (τρεις) γενοκτονίες 1913 με 650 σφαγιασθέντες, πυρπόληση και καταστροφή σχεδόν όλων των κατοικιών. 1916-18 (Α' Παγκόσμιος Πόλεμος), 300 θύματα ομηρίας των κατοίκων. 1941, 350 εκτελεσθέντες σε μια βραδιά από τους Βούλγαρους.
Το Δοξάτο, για όλα τα παραπάνω: 1) Εγινε το 1949 τιμής ένεκεν "Δήμος Δοξάτου". 2) Τιμής ένεκεν χτίστηκε ένα Καλλιμάρμαρο μέγαρο Δημαρχείου. 3) Εδωσαν το όνομα "Δοξάτο" σε 2 φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού. 4) Πήρε σειρά μεταλλίων και τον Πολεμικό Σταυρό του κράτους. 5) Ανακηρύχθηκε επισήμως "μαρτυρική πόλη".
Αυτό λοιπόν το "Δοξάτο", αντί σεβασμού με τον "Καποδίστρια" (κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ) το υποβάθμισαν (λαμβάνοντας υπόψη κομματικά κριτήρια), βάζοντάς το με άλλα 3 χωριά και έδρα του δήμου σε έναν οικισμό των Κυργίων 50-60 σπιτιών πάνω σε ένα βουνό ονόματι Βαθύσπηλο, ενώ έπρεπε να μείνει εκτός "Καποδίστρια" ως ιστορικός δήμος, τιμής ένεκεν. Προσπάθειες των κατοίκων του Δοξάτου να βγάλουμε εκτός "Καποδίστρια" το Δοξάτο, με υπουργό τότε τον κ. Παυλόπουλο κ.λπ. έπεσαν πάνω σε γαλάζιους ιθύνοντες: ανιστόρητους, μικρόψυχους, ασεβείς και ανίκανους για μια απλή διόρθωση του κακού "Καποδίστρια", ενώ διαλαλούσαν καθημερινώς την "επανίδρυση" του κράτους. Και τώρα το τρίτο χτύπημα για το Δοξάτο, ο "Καλλικράτης" (κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ).
Δεν έφταναν 3 γενοκτονίες, ήρθαν και 2 καταστροφές!! Από τους στραβούς, ανάποδους, κακούς κομματικούς μηχανισμούς, τον "Καποδίστρια" και τον "Καλλικράτη", σε ρόλο 4ης και 5ης γενοκτονίας, για να αποτελειώσουν το θρυλικό και μαρτυρικό Δοξάτο».
Dr Γεώργιος Ε. Χατζηβασιλείου
νευρολόγος-ψυχίατρος διδάκτωρ του ΑΠΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια: