.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

1200 ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΕΣ, ΒΙΑΣΜΟΙ, ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ,ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ - ΚΤΗΡΙΟ 5 ΕΚ. ΕΥΡΩ: ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ 2 ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ

Μεταφέρω από το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Mega, πριν από λίγο.
Ο υπουργός ανεμίζει τις φωτογραφίες του κτηρίου στο Καλαμπάκι.. Λίγο πριν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος είχε αναφερθεί στο θέμα του Δοξάτου λέγοντας πως οι κάτοικοι επέστρεψαν την τιμητική διάκριση που είχε απονεμηθεί στο Δοξάτο από το ελληνικό κράτος.



ΜΠΡΑΒΟ ΥΠΟΥΡΓΕ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!

ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ!

ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΥΣΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ "ΚΟΡΟΙΔΩΝ", ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΑΝΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ;

ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ !

ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ΚΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΙΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ, ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΘΗΚΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΠΟΛΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΕΨΕΛΝΑΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ...

ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΙΩΑΝΝΗ ;

Και μια παρακληση κ. υπουργέ:

ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΣ ΤΟΝ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΔΕΙΞΤΟΥ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΤΩΝ 5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΑΝΕΜΙΖΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΚΑΙ ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΝ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΚΥΡΗΧΘΗΚΕ ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ,
ΤΗΝ 30η ΙΟΥΝΙΟΥ 2006 ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΔΕ ΕΚΕΙ...

ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΠΩΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΤΗΡΙΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ. ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ, ΜΕ ΚΟΚΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΚΕΦΑΛΕΣ, ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΑΥΡΟΝΤΥΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.. ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΜΕ ΚΑΜΜΕΝΑ ΕΡΕΙΠΙΑ..

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΖΗΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΟΥ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΗΣΥΧΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΟΥ ΠΩΣ ΕΠΡΑΞΕΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ,

ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕ ΙΩΑΝΝΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά απόφαση ήταν του Ραγκούση. Είναι πιο λογικό την έδρα ενός Δήμου να την καθορίσει ο 2ος Παγκόσμιος πόλεμος ή η τρέχουσα πολιτικο-οικονομική κατάσταση.

Μη μπερδεύουμε τις τιμές και τις αξίες με τις δημοτικές επιλογές.

Ανώνυμος είπε...

Αντί άλλης απάντησης μεταφέρω εδώ τα κριτήρια όπως αυτά ορίζονται στο νομοσχεδιο "Καλλικράτης":

Στο πλαίσιο της Νέας Αρχιτεκτονικής επαναθεμελιώνεται η πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση με λιγότερους και ισχυρότερους Δήμους, ανεξαιρέτως σε όλη τη χώρα. Οι νέοι δήμοι καθίστανται έτσι ικανοί να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις, αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία και τις νέες μεθόδους διοίκησης ώστε να υποδεχθούν διευρυμένες αρμοδιότητες. Η συγκρότηση των δήμων σε πληθυσμιακά και χωρικά μεγαλύτερες γεωγραφικές μονάδες, διευκολύνει την ανάπτυξη ενός ισχυρότερου διοικητικού συστήματος, που ικανοποιεί δύο κυρίως στόχους: Οι δήμοι να αποτελέσουν έτσι ισχυρές μονάδες τοπικής ανάπτυξης και ταυτόχρονα να εξελίσσονται σε αποτελεσματικούς διαχειριστές υπηρεσιών, ιδίως στην καθημερινή ζωή των πολιτών και στην ποιότητά της. Σε αυτή τη λογική, η μείωση του αριθμού των Δήμων συμπεριλαμβάνει για πρώτη φορά και το σύνολο της Αττικής (σήμερα 102 δήμοι και 20 κοινότητες) και της Θεσσαλονίκης (45 δήμοι).


Για πρώτη φορά για το σκοπό αυτό υιοθετούνται ορθολογικά και αντικειμενικά κριτήρια για την οριοθέτηση των διοικητικών ορίων των νέων ΟΤΑ. Τα κριτήρια αυτά πηγάζουν από το Σύνταγμα το οποίο στο άρθρο 101 παρ.2 αναφέρει ότι: «Η διοικητική διαίρεση της Χώρας διαμορφώνεται με βάση τις γεωοικονομικές, κοινωνικές και συγκοινωνιακές συνθήκες». Τα κριτήρια αυτά θέτουν το γενικό πλαίσιο για την περαιτέρω εξειδίκευσή τους, ανταποκρίνονται, δε, παραλλήλως, και στο αντίστοιχο γενικό περίγραμμα, όπως αυτό καθορίσθηκε στο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ (Κυλλήνη, 2007).
Συγκεκριμένα ορίσθηκαν επτά κατηγορίες κριτηρίων:
α) Πληθυσμιακά (ο αριθμός των δημοτών, ο αριθμός των κατοίκων, η πληθυσμιακή πυκνότητα, η κατανομή των κατοικιών).
β) Κοινωνικά (το μέσο μέγεθος νοικοκυριού, οι μορφωτικοί δείκτες, το ποσοστό αλλοδαπών).
γ) Οικονομικά (η απασχόληση, η δομή της απασχόλησης, η εργασιακή κινητικότητα, το εισόδημα).
δ) Γεωγραφικά (το σχήμα, η προσβασιμότητα, τα δίκτυα υποδομών).
ε) Αναπτυξιακά (η δομή της τοπικής οικονομικής δραστηριότητας και γενικότερα της τοπικής ανάπτυξης, η ύπαρξη εκπαιδευτικών και ερευνητικών φορέων, η συμμετοχή σε Κοινοτικά και Εθνικά Προγράμματα).
στ) Πολιτιστικά, Ιστορικά και
ζ) Χωροταξικά κριτήρια, με τα οποία επιδιώκεται:
ι) Η γεωγραφική / χωρική ολοκλήρωση των διαφόρων κοινωνικών, διοικητικών και οικονομικών λειτουργιών, εξυπηρετήσεων και υποδομών που διασφαλίζουν συνθήκες βιωσιμότητας.
ιι) Η γεωγραφική κινητικότητα και τα χωρικά πεδία που αυτή διαμορφώνει σε ημερήσια βάση, σύμφωνα με την απασχόληση και σε συνδυασμό με τις λειτουργικές εξαρτήσεις και επιρροές μεταξύ των οικιστικών κέντρων.
ιιι) Η ταυτότητα του τόπου που αναφέρεται στο συμβολικό και στο σημειολογικό επίπεδο για την τοπική κοινωνία.
Πέραν των κριτηρίων αυτών, οι νέοι Δήμοι που προκύπτουν από τη νέα χάραξη, ταυτόχρονα με τα λειτουργικά και οικονομικά τους χαρακτηριστικά, συμβάλλουν στην ενδυνάμωση της συμμετοχής του πολίτη, των θεσμών και διαδικασιών τοπικής δημοκρατίας ακολουθώντας τη σημερινή πραγματικότητα επαφής του πολιτικού προσωπικού του ΟΤΑ με τον πολίτη. Η νέα, λοιπόν, διοικητική διαίρεση βασίζεται στην υπάρχουσα με στόχο την αναλογικότερη αντιπροσώπευση και κατ’ επέκταση την ενδυνάμωση του δημοκρατικού πολιτεύματος.