.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΛΙΓΝΗΤΕΣ-ΟΧΙ ΛΕEΙ ΤΟ 62,9% ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010


Έρευνα κοινής γνώμης στο Νομό Δράμας σχετικά με την κατασκευή μονάδας καύσης λιγνίτη
Αρνητικό κλίμα αποτυπώνεται στην έρευνα κοινής γνώμης της METROSTAT RESEARCH όσον αφορά το πάντα επίκαιρο θέμα της κατασκευής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στο Νομό Δράμας με ορυκτά καύσιμα(λιγνίτη).

Το 62,9% των ερωτηθέντων είναι απόλυτα αρνητικό σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ το 17,5% κρατάει θετική στάση.Οι άνδρες φαίνεται να είναι πιο θετικοί (7%) από τις γυναίκες (2,1%), ενώ είναι και πιο ενημερωμένοι για το θέμα(το 53,9% των ανδρών δηλώνει πολύ και αρκετά ενημερωμένο).Πάντως εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως το 57,4% του συνόλου των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έχει ελλιπή ενημέρωση για το θέμα.

Μεταξύ αυτών που δηλώνουν πως γνωρίζουν πολύ το θέμα, σημαντικό είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία τους (82,6%) είναι απόλυτα αντίθετη με τη δημιουργία μονάδας καύσης λιγνίτη.

Στο ερώτημα αν πιστεύετε πως θα βοηθούσε η μονάδα καύσης λιγνίτη στη μείωση της ανεργίας στην περιοχή της Δράμας, το 25,2% αποφαίνεται ότι θα βοηθήσει πολύ , ενώ 15,4% έχει αντίθετη άποψη(δεν θα βοηθήσει καθόλου).Άτομα με ανώτερη μόρφωση μάλλον είναι συγκρατημένα αισιόδοξα και εκφράζουν τη ρεαλιστική άποψη πως θα βοηθήσει στη μείωση της ανεργίας αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό.

Η έρευνα διενεργήθηκε με τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε δείγμα 250 ατόμων (18 ετών και άνω ) στο Νομό Δράμας την περίοδο από 22 – 26 Απριλίου 2010.

Περισσότερες λεπτομέρειες(ταυτότητα έρευνας, ποιοτικά χαρακτηριστικά) στο δικτυακό τόπο της METROSTAT RESEARCH(www.metrostat.gr).

ΠΗΓΗ: www.metrostat.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: