.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

ΤΟ "ΔΩΡΟ" ΜΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΦΙΛΟΙ ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΟΙ..


Είναι πολύ όμορφο να γυρίζεις από τη δουλειά σου στις 3, ή στις 4 (κάποιες φορές και πιο αργά..) μετά τα μεσάνυχτα, και να βλέπεις στον υπολογιστή σου πως έχεις μήνυμα. Μήνυμα αγάπης, από φίλους ξενιτεμένους... Σε όλους εσάς, θα ήθελα να στείλω, εκτός από την αγάπη μου, και μια ασπρόμαυρη φωτογραφία, που είμαι βέβαιος πως θα φέρει στο μυαλό σας πολλές αναμνήσεις. Ποιός άραγε δεν έπαιξε χιονοπόλεμο κάτω από τις "κλαίουσες" ιτιές; Ποιός δεν έπαιξε μπάλα στα πλακάκια; Κρυφτό, κυνηγητό, κουτσό, "τσαταλίνα μανταλίνα" ή κατά την πιο επίσημη ονομασία "μακριά γαϊδούρα", και όλα τα άλλα παιχνίδια εκείνων των εποχών, όταν δεν υπήρχαν κινητά, playstation, internet cafe και τόσα πολλά φροντιστήρια όπως σήμερα; Και λίγο αργότερα, στην εφηβεία, ποιος δε θυμάται άραγε τις ατέλειωτες συζητήσεις που ξεκινούσαν από το α και έφταναν στο ω, στα παγκάκια γύρω από το συντριβάνι ή στα σκαλοπάτια της Δημαρχίας; Και φυσικά τα πρώτα σκιρτήματα, τα πρώτα ραντεβού, και για κάποιους(και κάποιες, εννοείται..) το πρώτο φιλί, στα όρθια, τις περισσότερες φορές, στο τοίχο της Δημαρχίας ( προς την πλευρά της Αστυνομίας) όπου οι πυκνοί θάμνοι εμπόδιζαν τη θέα στα αδιάκριτα βλέμματα.. Αλλά υπήρχε και η "οργάνωση" "αποστολών" από τους σχετικά μεγαλύτερους στα διπλανά χωριά, Άγιο Αθανάσιο, Φτελιά, Χωριστή, Καλαμπάκι, Κύργια, Αδριανή.. Και μετά η "επιστροφή", πάλι στο ίδιο μέρος και η "αναφορά" του καθενός για το τί έκανε με την κοπέλα για την οποία είχε πάει, διανθίζοντας την διήγησή του με μπόλικη "σάλτσα", ως άλλος Δον Κιχώτης...
Πάντως, αυτό που με χαροποιεί ιδιαίτερα, είναι πως βλέπω κάθε απόγευμα, στα πλακάκια της Δημαρχίας, πολλά παιδιά να παίζουν μπάλα.. Και ειδικά τώρα τον χειμώνα, ακόμη κι όταν έχει τσουχτερό κρύο ή ψιχαλίζει.. Όπως ακριβώς κάναμε κι εμείς οι μεγαλύτεροι κάποτε(και κάποιοι από εμάς, ίσως να μαλώνουν τώρα τα παιδιά τους που παίζουν εκεί, στα ίδια μέρη..)
Φίλε Παύλε από την Στουτγκάρδη, ευχαριστώ για τις ευχές σου! Εσύ τουλάχιστον θα δεις χιόνι φαντάζομαι από κοντά, και όχι από φωτογραφία όπως εμείς!!!

Η φωτογραφία έχει δημοσιευθεί στον "Ελεύθερο τύπο της Κυριακής" την 29 Δεκεμβρίου του 1991(!) στα πλαίσια ενός ρεπορτάζ για το Δοξάτο που περιέχει, κυρίως, μια συνέντευξη του τότε Δημάρχου Σταύρου Δαϊλάκη..

Δεν υπάρχουν σχόλια: