.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ-ΔΟΞΑΤΟ: 3-1 5η αγων. Α-1 Ε.Π.Σ.Δ. 11 ΟΚΤ 2008 ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ..

Η πρώτη ήττα για τους "Φιλίππους" στο φετινό πρωτάθλημα σημειώθηκε στην Καλλίφυτο.





 Με την ευκαιρία, να πω δυο λόγια περί έδρας στα τοπικά πρωταθλήματα του νομού της Δράμας.. Κι αυτό γιατί, για κάποιον που έχει καιρό να παρακολουθήσει τα τεκταινόμενα στο δραμινό ποδόσφαιρο, και που μαθαίνει όμως αποτελέσματα και γενικότερα την πορεία που πραγματοποιούν οι ομάδες, φαντάζομαι πως, βάσει των αποτελεσμάτων της τοπικής ομάδας, θα θεωρεί το γήπεδο της Καλλιφύτου ως μια δύσκολη έδρα.

 "Εκκλησία". Έτσι ονομάζω εγώ αυτή την έδρα. Ελάχιστος κόσμος, καθόλου εκδηλωτικός (παρά μόνο στα γκολ της ομάδας τους..), δεν ασχολούνται σχεδόν καθόλου με τους αντιπάλους και με τους διαιτητές, και γενικότερα μου δίνουν την εντύπωση οι φίλαθλοι της Καλλιφύτου (τις φορές που εγώ τουλάχιστον βρέθηκα στο γήπεδο -και είναι αρκετές..) πως περισσότερο "για να βγάλουν την υποχρέωση" που λέμε, πηγαίνουν στο γήπεδο, παρά για να συμπαρασταθούν θερμά στην ομάδα τους. Και εννοείται πως οι άνθρωποι, όσοι τέλος πάντων πηγαίνουν στο γήπεδο, ξέρουν μπάλα, χαίρονται όταν νικάει η ομάδα τους, στενοχωριούνται όταν χάνει, αλλά μέχρι εκεί! 


Καμια σχέση με πραγματικά "καυτές" έδρες, εκεί που ως απλός "φιλοξενούμενος" φίλαθλος το σκέφτεσαι ακόμη και να πανηγυρίσεις τα γκολ της ομάδας σου..

Έδρες πραγματικά δύσκολες, όπου οι οπαδοί της γηπεδούχου τα βάζουν από το πρώτο λεπτό με τον διαιτητή και τους βοηθούς του, εκεί που σε βίαια μαρκαρίσματα των παικτών της ομάδας τους επί των αντιπάλων βρίζουν χυδαία τον ποδοσφαιριστή που βρίσκεται στο χορτάρι θεωρώντας πως κάνει "θέατρο"(!), εκεί που μόνιμος "στόχος" είναι ο "φιλοξενούμενος" προπονητής, εκεί τέλος, που μετά τη λήξη του αγώνα πολιορκούν τα αποδυτήρια των "φιλοξενούμενων", γιατί κάποιος(ποιος ακριβώς ήταν αυτός, συνήθως, δεν ξέρει κανένας αλλά αυτό καμιά σημασία δεν έχει..) "προκάλεσε" με τη συμπεριφορά του, κι αν μπορέσουν, ρίχνουν και καμιά "ψιλή"... 

Κλείνω την παρένθεση περί "εδρών"..

 Πιστεύω λοιπόν πως ο αγώνας του Σαββάτου στην Καλλίφυτο είχε ως "πρωταγωνιστή" τον "Εθνικό Αστέρα" και ως "κομπάρσο" τους "Φιλίππους" και κανένα ρόλο δεν έπαιξε η "έδρα"..

Απλά, οι ποδοσφαιριστές του Δοξάτου βρέθηκαν σε κακή μέρα, αντίθετα με αυτούς της Καλλιφύτου, που "έτρωγαν σίδερα".. Με έξυπνη τακτική, με το μυαλό τους μέσα στο γήπεδο και όχι οπουδήποτε αλλού(Το δεύτερο γκολ οφείλεται καθαρά στην απερισκεψία των παικτών του Δοξάτου, ήταν για γέλια δηλαδή.. Κέρδισε η Καλλίφυτος ένα φάουλ στο χώρο του κέντρου και δεξιά με μέτωπο προς την εστία του Βογιατζή, κάποιοι παίκτες του Δοξάτου χαζολογάνε κοντά στην μπάλα αλλά όχι τόσο κοντά ώστε να εμποδίσουν την εκτέλεση του φάουλ και να προλάβουν να οργανώσουν την άμυνά τους, ο εκτελεστής του φάουλ πασσάρει στο δεξί εξτρέμ που ήταν ολομόναχος, αυτός σεντράρει συρτά προς τον σεντερ φορ, που επίσης ανενόχλητος, έστειλε από κοντα τη μπάλλα στα δίχτυα..) πήραν πανάξια μια νίκη που θα τους βοηθήσει σίγουρα στη συνέχεια..

 Όσο για το Δοξάτο, ελπίζω (αλλά και το πιστεύω για να πω την αλήθεια..) πως απλά ήταν μια κακή παρένθεση και θα "ξεχαστεί" αυτή η εμφάνιση πολύ γρήγορα και πως φέτος ίσως ήρθε η ώρα για την πολυπόθητη άνοδο.. 

Αλλά γι' αυτό άλλοι είναι οι γνωρίζοντες καλύτερα.. Τα γκολ για την Καλλίφυτο πέτυχαν οι Παπαδόπουλος στο 18' και ο Αμπεσλίδης(2) στο 73' και στο 78', ενώ για το Δοξάτο είχε ισοφαρίσει ο Χαρετίδης στο 35'.

Δεν θα αναφερθώ σε ευκαιρίες και φάσεις του αγώνα, απλά γιατί το κείμενο θα γίνει πολύ μεγάλο και κουραστικό..Εξάλλου, νομίζω πως έδωσα την εικόνα του αγώνα λίγο παραπάνω..

Μόνο να πω πως το Δοξάτο δεν είχε τη "μεγάλη φάση" που λέμε μπροστά στην εστία του Χατζηγιαννίδη, αντίθετα με την Καλλίφυτο που θα μπορούσε να σημειώσει και άλλα τέρματα, ειδικά στις "φαρμακερές" αντεπιθέσεις που εξαπέλυε στο β΄ ημίχρονο, όταν το Δοξάτο προσπαθούσε να πιέσει, αλλά με ανορθόδοξο τρόπο(πολύ "κουβάλημα" της μπάλας, λανθασμένες μεταβιβάσεις, ψηλές σέντρες που σχεδόν πάντα κατέληγαν στο κεφάλι του φοβερού Ταβλαρίδη, έλλειψη φαντασίας γενικότερα..)

Για το Δοξάτο αγωνίστηκαν οι: Βογιατζής, Καραγιαννίδης δεξί μπακ(58' Χιωτάκης), Χριστοφυλλάκης αριστερό μπακ, Πετράς στόπερ, Μόσχος λίμπερο, Λαζαρίδης και Ζάχαρης αμυντικά χαφ, Αποστολίδης(75' Ουζούνογλου) σε ρόλο επιτελικού μέσου πίσω από τους τρεις επιθετικούς, τον Νότα τον Φιλίππου και τον Χαρετίδη(68' Τουλούπης). Ουδείς διακριθέντας!


Για την Καλλίφυτο αγωνίστηκαν οι: Χατζηγιαννίδης, Καλκασόλα, Ταβλαρίδης, Καβατζικιώτης, Τοζακίδης, Θεοδοσιάδης(λ.τρ. 30' Αμπεσλίδης), Τοπχαναλής(87' Κων/νίδης), Βασιλειάδης, Ορφανίδης, Παπαδόπουλος(82' Τσιρομενίδης).

Να σημειώσω εδώ πως στην εκπομπή του κ. Καραγιαννίδη χθες την Δευτέρα είδα τις δηλώσεις του προπονητή του Δοξάτου κ. Ταβλαρίδη για τον συγκεκριμένο αγώνα. Μεταξύ των άλλων, δήλωσε πως η απουσία του νεαρού Ηλία Κωνσταντινίδη (είχε ένα τροχαίο ατύχημα, ευτυχώς όχι σοβαρό - ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΗΛΙΑ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕ ΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ !! -ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΦΤΑΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙΤΕ "ΠΑΠΑΚΙΑ", ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ, ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΚΑΘΕ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥΣ !) του άλλαξε τα σχέδια σχετικά με την τακτική που θα ακολουθούσε.. Το βιντεάκι είναι από το 1ο ημίχρονο..

Τα άλλα αποτελέσματα ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ-ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ 1-1 Ν. ΑΜΙΣΟΣ-ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ 4-0 ΚΥΡΓΙΑ-ΠΛΑΤΑΝΙΑ 1-0 ΑΚΡΙΤΑΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ-Ν.ΚΡΩΜΝΗ 3-3 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ 2-0 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 1. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 13 2. ΔΟΞΑΤΟ 12 3. Ν. ΑΜΙΣΟΣ 11 4. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ 10 5. ΚΥΡΓΙΑ 10 6. ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ 7 7. ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ 7 8. Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ 5 9. ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ 5 10. Ν. ΚΡΩΜΝΗ 4 11. ΠΛΑΤΑΝΙΑ Ο 12. ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ 0

Δεν υπάρχουν σχόλια: