.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Φ.Γ.Σ. "ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ" ΔΟΞΑΤΟΥ - ΔΟΞΑ ΣΙΤΑΓΡΩΝ: 3-2 - 5η ΑΓ. - Α' Ε.Π.Σ.ΔΡΑΜΑΣ - 6 ΟΚΤ 2018



Πολύ σημαντική νίκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος πέτυχαν οι Φίλιπποι Δοξάτου το περασμένο Σάββατο επί της Δόξας Σιταγρών με σκορ 3-2 μέσα στο γήπεδο τους, παρουσία περίπου 70 θεατών.





Πέρα από την κατάκτηση των τριών βαθμών, μεγάλο ρόλο θα παίξει αυτή η νίκη στην ψυχολογία γενικά της ομάδας, αφού, έχοντας αποδυναμωθεί αρκετά σε σχέση με πέρυσι με την αποχώρηση των Ζάχαρη, Παντζαρίδη, Σερέτη, Χατζησαββίδη και Θεοφανίδη που πλέον έχει μεταναστεύσει στο εξωτερικό από τα μέσα περίπου της προηγούμενης περιόδου, υπήρχε η ανησυχία στους "κόλπους" των Φιλίππων αν οι νεαροί στην πλειοψηφία τους ποδοσφαιριστές που θα αντικαθιστούσαν τους αποχωρήσαντες θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες του πρωταθλήματος.

Με την πρώτη αγωνιστική να μην διεξάγεται και έχοντας "ρεπό" την 4η αγ., η ομάδα του κ. Όμπαση είχε δώσει δύο αγώνες μέχρι το περασμένο Σάββατο: Με την Προσοτσάνη εκτός ( έχασε με 3-0 ) και με τον Βώλακα εντός ( 0-0 ). Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη και τίποτε φυσικά δεν έχει κριθεί, ενδεχόμενη αποτυχία στον αγώνα με τους Σιταγρούς προφανώς και θα "βάραινε" το κλίμα στην ομάδα.

Η αλήθεια είναι πως το τελικό αποτέλεσμα μάλλον αδικεί τους φιλοξενούμενους, που στάθηκαν πολύ καλά και θα μπορούσαν να φύγουν τουλάχιστον με τον βαθμό της ισοπαλίας, από τη δύσκολη, πιστεύω, έδρα του Δοξάτου.

Με την ευκαιρία, μια μικρή παρένθεση: Την προηγούμενη βδομάδα, λόγω του ρεπό των Φιλίππων, παρακολούθησα τον αγώνα Ν. Αμισός - Δουμπέσας (2-0), στο γήπεδο της Ν. Αμισού. Πολύς κόσμος στο γήπεδο και από τις δύο ομάδες, πολλοί και οι "ουδέτεροι".. Ως ουδέτερος και εγώ και χωρίς άγχος για την εξέλιξη του αγώνα, είχα την ευκαιρία να παρατηρώ και το τι συνέβαινε εκτός αγωνιστικού χώρου. Αυτό που σημείωσα ήταν η μεγάλη ησυχία που επικρατούσε μεταξύ των φιλάθλων ! Θεωρώ πως από τους πλέον φανατικούς φιλάθλους που προσπαθούν να στηρίξουν με κάθε τρόπο την ομάδα τους ( και που καμια φορά, δυστυχώς, ξεφεύγουν από τα όρια..) είναι αυτοί των Φιλίππων, κι ας μην είναι τόσοι πολλοί, ανάλογα μάλιστα με το μέγεθος της κωμόπολης του Δοξάτου.

Επανέρχομαι στα του παιχνιδιού με τους Σιταγρούς.

Η πρώτη, πολύ καλή μάλιστα, στιγμή του αγώνα ανήκει στους γηπεδούχους. Στο 4ο λεπτό, εκμεταλλευόμενος ένα λάθος στο χώρο του κέντρου, ο Ηλίας Κωνσταντινίδης βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ, πλάσσαρε αλλά ο τερματοφύλακας κατάφερε και έδιωξε σε κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα, στο 6', οι φιλοξενούμενοι "απάντησαν" με τον Γιώργο Καραγιαννίδη να διώχνει τη μπάλα πάνω από τη γραμμή της εστίας σχεδόν, αποσοβώντας "βέβαιο" γκολ.. Όσο περνούσε η ώρα, οι Σιταγροί έδειχναν να "πατάνε" καλύτερα στον αγ. χώρο, χωρίς πάντως να γίνουν ιδιαίτερα επικίνδυνοι, ενώ από τη άλλη, οι ποδοσφαιριστές του κ. Όμπαση έμοιαζαν σαν "υπνωτισμένοι", με πολλές λάθος μεταβιβάσεις και αρκετές χαμένες "μονομαχίες" στον χώρο του κέντρου κυρίως.

Και φτάσαμε στο 20ο λεπτό, όταν οι φιλοξενούμενοι "άνοιξαν" το σκορ με τον Τρελλόπουλο. Ωραίο διαγώνιο σουτ από σχετικά κοντινή απόσταση.
Ο Boris Kondev αμέσως μετά τον αγώνα.

Η εικόνα των δύο ομάδων και μετά το γκολ δεν άλλαξε, και ο κ. Όμπασης αποφασίζει να "ρίξει" στον αγώνα τον Μπόρις στο 33'. Ο Βούλγαρος επιθετικός των Φιλίππων πετυχαίνει ένα εξαιρετικό σε εκτέλεση γκολ ( σουτ με τη μία που λέμε, και η μπάλα πήγε στο αριστερό "παραθυράκι" της εστίας ) στο 45', αφού προηγήθηκε ωραία σέντρα από τα αριστερά του Σιλλού. Δύο λεπτά νωρίτερα, οι φιλοξενούμενοι έχασαν μια αρκετά καλή ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, αλλά ο νεαρός Αφεντουλίδης έστειλε τη μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι, ενώ και στο 45+1' μια κεφαλιά παίκτη των Σιταγρών από καλή θέση έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

Με την έναρξη του Β' ημ., οι φιλοξενούμενοι, έχοντας "σύμμαχο" και τον αέρα,, μπήκαν πιο δυνατά και ευτύχησαν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα στο 52', αυτή τη φορά με τον νεαρό Αφεντουλίδη, ο οποίος σούταρε λίγο έξω από τη μεγ. περιοχή αφού υποδέχθηκε τη μπάλα μετά την απόκρουση των αμυντικών ( είχε προηγηθεί εκτέλεση κόρνερ), η μπάλα πέρασε ανάμεσα από πολλά πόδια και κατέληξε στα δίχτυα του Κ. Καραγιαννίδη που προσπάθησε να τη διώξει (πρέπει να την βρήκε και λίγο) δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο κ. Όμπασης αντικαθιστά τον Αποστολίδη με τον Δεληολάνη, οι Φίλιπποι άρχισαν να "παίρνουν μέτρα" στον αγ. χώρο, χωρίς πάντως να μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλες ανησυχίες στον αντίπαλο τερματοφύλακα, ενώ η Δόξα Σιταγρών σταδιακά "έδινε χώρο", προσπαθώντας να διαφυλάξει το σκορ.

Και φτάσαμε στο 79', όταν ο Δεληολάνης από κοντά "σπρώχνει" τη μπάλα στα δίχτυα
( διαμαρτυρήθηκαν οι φιλοξενούμενοι για οφσάιντ ), και η πολύτιμη νίκη ήρθε όταν ο Μπόρις στο 86' με κοντινό σουτ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, αφού υποδέχθηκε τη μπάλα μετά από σέντρα ακριβείας του Ηλία Κωνσταντινίδη από τα δεξιά.

Στο 89' στη θέση του Boris Kondev πέρασε ο Κοτζαμάνης, και δύο λεπτά αργότερα ο Παπαδόπουλος αντικατέστησε τον Τσίκι, αλλαγές σκοπιμότητας φυσικά, αφού οι φιλοξενούμενοι, όπως ήταν αναμενόμενο, προσπάθησαν όσο μπορούσαν να μεταφέρουν τη μπάλα προς την εστία του Κ. Καραγιαννίδη, και γύρω στο 90+5' ο διαιτητής σφύριξε για τελευταία φορά.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ ΑΝ.
Α' ΒΟΗΘΟΣ: ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΑΝΝΑ
Β' ΒΟΗΘΟΣ: ΚΕΣΑΠΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Για τους Φιλίππους αγωνίστηκαν οι: Κ. Καραγιαννίδης - Τσίκι ( 90+1' Παπαδόπουλος ) - Μόσχος - Χριστοφυλλάκης - Καρατζάς - Γ. Καραγιαννίδης - Σιλλός - Μ. Καρατζόγλου - Αποστολίδης ( 53' Δεληολάνης ) - Κωνσταντινίδης - Σεβδίλης ( 33' Kondev - 89' Κοτζαμάνης ).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 5ης ΑΓ.

ΔΟΞΑΤΟ - ΣΙΤΑΓΡΟΙ: 3-2
Κ. ΒΡΥΣΗ - ΠΕΤΡΟΥΣΑ: 1-4
ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ: 1-5
ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ - ΧΩΡΙΣΤΗ: 1-1
ΔΟΥΜΠΕΣΑΣ - ΠΑΝΔΡΑΜΑΙΚΟΣ: 0-6
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ - Ν. ΑΜΙΣΟΣ: 1-0
ΒΩΛΑΚΑΣ - ΚΑΛΑΜΩΝΑΣ: 4-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - 5η ΑΓ. *

1. ΠΑΝΔΡΑΜΑΙΚΟΣ   10
2. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ   10
3. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ   9  **
4. ΒΩΛΑΚΑΣ   8
5. Ν. ΑΜΙΣΟΣ   7
6. ΠΕΤΡΟΥΣΑ   6
7. ΚΥΡΓΙΑ   5 **
8. ΧΩΡΙΣΤΗ   5
9. ΔΟΞΑΤΟ   4 **
10. ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ   3 **
11. ΔΟΥΜΠΕΣΑΣ   3
12. Κ. ΒΡΥΣΗ   3
13. ΚΑΛΑΜΩΝΑΣ   3
14. ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ   1
15. ΣΙΤΑΓΡΟΙ   0

* Μετά από 4 αγωνιστικές αφού η 1η αγ. αναβλήθηκε.
** Έκαναν το ρεπό τους.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 4ης ΑΓ. (ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΕΙΧΑΝ ΡΕΠΟ)

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ - Κ. ΒΡΥΣΗ: 6-1
ΧΩΡΙΣΤΗ - ΠΕΤΡΟΥΣΑ: 1-1
ΣΙΤΑΓΡΟΙ - ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ: 0-2
ΠΑΝΔΡΑΜΑΙΚΟΣ - ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ: 7-0
Ν. ΑΜΙΣΟΣ - ΔΟΥΜΠΕΣΑΣ: 2-0
ΒΩΛΑΚΑΣ - ΚΥΡΓΙΑ: 1-1
ΚΑΛΑΜΩΝΑΣ - ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ: 2-4


Επόμενη αγωνιστική ( 6η )

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ - ΔΟΞΑΤΟ
ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ - Κ. ΒΡΥΣΗ
ΠΕΤΡΟΥΣΑ - ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ
ΧΩΡΙΣΤΗ - ΔΟΥΜΠΕΣΑΣ
ΣΙΤΑΓΡΟΙ - ΚΥΡΓΙΑ
ΠΑΝΔΡΑΜΑΙΚΟΣ - ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ
Ν. ΑΜΙΣΟΣ - ΒΩΛΑΚΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: