.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Θέση μόνιμου υπαλλήλου για τον Κώστα Δουβαλίδη στον Δήμο Δράμας

Θέση μόνιμου υπαλλήλου
για τον Κώστα Δουβαλίδη στον Δήμο Δράμας
Εθιμοτυπική επίσκεψη Δουβαλίδη και εκπροσώπων
του ΣΚΑ Δράμας στον Δήμαρχο
 DSC02120
Της Σουζάνας Θεοδωρίδου
 
Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο, πραγματοποίησαν χθες το πρωί, ο πρωταθλητής Κώστας Δουβαλίδης, συνοδευόμενος από τον προπονητή του κ. Μπάμπη Σδρόλα, και εκπροσώπους του Συλλόγου Κλασικού Αθλητισμού Δράμας (ΣΚΑΔ).


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον κλασικό αθλητισμό και τις δυσκολίες του, στις ελλείπεις υποδομές που υπάρχουν γενικότερα στον αθλητισμό, καθώς και στην προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος, ώστε να καλύψει τυχόν κενά, με τις δυνατότητες που έχει.
Η σημαντικότερη δε είδηση της συνάντησης, ήρθε δια στόματος Δημάρχου, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την επίσκεψη και τις επιτυχίες τους, ανακοίνωσε και την πρόσληψη του Κώστα Δουβαλίδη, ως μόνιμου υπαλλήλου του Δήμου Δράμας. Όπως ανέφερε ο κ. Μαμσάκος, έχουν ήδη προκηρυχθεί δυο θέσεις στον Δήμο Δράμας για αθλητές υψηλού επιπέδου. Ο Κώστας Δουβαλίδης, είχε καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά το 2008, ενώ οι διαδικασίες έχουν ξεκινήσει και βρίσκονται σε εξέλιξη. «Θα ήθελα να τονίσω ιδιαίτερα κάτι. Δεν γίνεται λοιπόν, να κάνεις πρωταθλητισμό τόσο υψηλού επιπέδου και να σου «κλειδώνουν» την πόρτα πάρα πολλοί φορείς. Από την άλλη όμως, σε αυτό το νέο παιδί, υπάρχουν και κάποια έξοδα, τα οποία καλύπτουν αποκλειστικά και μόνο οι χορηγοί του. Σκεφτήκαμε πολύ σοβαρά εδώ στον Δήμο, για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε αυτό τον αθλητή, που κάνει υπερήφανους τους Δραμινούς αλλά και την χώρα του. Βρισκόμαστε ήδη, σε επικοινωνία με το Υπουργείο Αθλητισμού, καθώς έχουν προκηρυχθεί δυο θέσεις μόνιμου προσωπικού στον Δήμο Δράμας, για αθλητές υψηλού επιπέδου.
DSC02098 
Έτσι, κινήσαμε όλες τις διαδικασίες σε συνεργασία με τον αθλητή, τον προπονητή και τον ΣΚΑΔ, έτσι ώστε την μια θέση μόνιμου υπαλλήλου του Δήμου Δράμας, να την καταλάβει ο Κώστας Δουβαλίδης, για να του δώσουμε την ευκαιρία να αθληθεί απρόσκοπτα, λύνοντας τα προσωπικά του έξοδα, και δημιουργώντας πλέον στη ζωή του μια διαφορετική μέρα. Ήταν η ελάχιστη υποχρέωση που μπορούσε να κάνει ένας Δήμαρχος και μια δημοτική αρχή, για να στηρίξει αυτές τις προσπάθειες τόσων χρόνων αυτού του νέου παιδιού. Θεωρώ, ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα, και θα έρθει ο καιρός και ο χρόνος, που θα ορκίσουμε πλέον και ως μόνιμο υπάλληλο του Δήμου Δράμας, τον Κώστα Δουβαλίδη», περιέγραψε αναλυτικότερα ο κ. Μαμσάκος.
Στην χθεσινή συνάντηση, παίρνοντας αρχικά τον λόγο ο κ. Μαμσάκος, αφού ευχαρίστησε τον Δραμινό πρωταθλητή Κώστα Δουβαλίδη, τον προπονητή του κ. Μπάμπη Σδρόλα, καθώς και τον πρόεδρο του ΣΚΑ Δράμας κ. Γιάννη Γρηγοριάδη, αναφέρθηκε και στην Δραμινή Ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη, όπου την συνεχάρη για μια ακόμη φορά για τις διακρίσεις της, λέγοντας ότι: «θέλω να συγχαρώ για μια ακόμη φορά την Ολυμπιονίκη μας κα. Άννα Κορακάκη, καθώς και τους γονείς της, γιατί οι πρωταγωνιστές αυτού του άθλου, ήταν καθαρά η ίδια και η οικογένεια της. Πιστεύω ότι, το παράδειγμα της θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για πολλά νέα παιδιά ώστε να ασχοληθούν με την σκοποβολή».
Χρ. Μαμσάκος: «Η συμμετοχή και μόνο ενός νέου αθλητή σε τρεις Ολυμπιάδες, αποδεικνύει την μεγάλη αξία του...»
Εκτενέστερη αναφορά όμως έκανε ο Δήμαρχος Δράμας, για τον πρωταθλητή Κώστα Δουβαλίδη, ο οποίος την χθεσινή ημέρα είχε την τιμητική του. «Πρόκειται για ένα νέο παιδί, έναν θαυμάσιο χαρακτήρα, έναν σπουδαίο αθλητή, που παρόλα τα προβλήματα που πέρασε στην ζωή του, μας έχει κάνει υπερήφανους και ως χώρα και ως Δράμα.
Η συμμετοχή και μόνο ενός νέου αθλητή σε τρεις Ολυμπιάδες, αποδεικνύει την μεγάλη αξία του. Την αξία αυτού του παιδιού, που είναι γνωστή εδώ στην πατρίδα μας, αλλά και εδώ στην πόλη μας».
Κ. Δουβαλίδης: «Είναι η στιγμή επιβράβευσης της Δράμας, της πόλης μου…»
Ο πρωταθλητής Κώστας Δουβαλίδης, ο οποίος έφτασε μια ανάσα από την συμμετοχή του στην τελική κούρσα των 110 μ. εμπόδια, στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο της Βραζιλίας, αναφέρθηκε στην συμμετοχή του και στους ανθρώπους που έχει δίπλα του και τον στηρίζουν. «Είναι ιδιαίτερη χαρά να βρίσκομαι εδώ σήμερα. Είναι η στιγμή επιβράβευσης της Δράμας, της πόλης μου, στην οποία μεγάλωσα, ξεκίνησα να ζω και να αθλούμαι. Σαν Δραμινός αθλητής, έτσι θα συνεχίσω να βρίσκομαι εδώ, να συνεχίσουμε να προπονούμαστε για την επόμενη Ολυμπιάδα. Αν και είναι ένα δύσκολο κομμάτι και σίγουρα θα χρειαστώ την βοήθεια και την στήριξη του Δήμου, όπως κάνατε και τα προηγούμενα χρόνια, για να μπορέσουμε να βαδίσουμε μαζί στο κομμάτι των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Έχοντας ανθρώπους δίπλα μου, όπως είναι ο κ. Σδρόλας, ο κ. Κουρομιχαλάκης και ο κ. Γρηγοριάδης, πιστεύω ότι θα είναι μια τετραετία η οποία θα είναι πολύ δυνατή και θα περάσουμε πολλές ωραίες στιγμές. Παρόλο που ο δρόμος στον στίβο είναι δύσκολος, πιστεύω ότι με την στήριξη σας, θα είναι ωραίος αυτός ο δρόμος», υποστήριξε ο Κώστας Δουβαλίδης.
Μπ. Σδρόλας: «Για εμάς είναι τιμή και επιδίωξη μας να προπονούμαστε στη Δράμα…»
Ο προπονητής του Κώστα Δουβαλίδη, κ. Μπάμπης Σδρόλας επεσήμανε στις δηλώσεις του, τις συμμετοχές και τις διακρίσεις του Δραμινού πρωταθλητή στους αγώνες που συμμετείχε, καθώς και στην επίπονη προσπάθεια που καταβάλουν αμφότεροι ως ομάδα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Είναι μια ημέρα χαράς και τιμής για εμάς σήμερα να βρισκόμαστε εδώ για την συμμετοχή μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με έναν αθλητή υψηλού επιπέδου. Διότι με τα δεδομένα που έχουμε, το να συμμετέχει ένας αθλητής σε τρεις Ολυμπιάδες, και να είναι μέσα στους 12 – 15 καλύτερους αθλητές του κόσμου, είναι πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία.
Παράλληλα, θα ήθελα να συγχαρώ και την Άννα Κορακάκη, η οποία έφερε τα πρώτα Ολυμπιακά Μετάλλια στη Δράμα. Εύχομαι να είναι η απαρχή μιας καλής συνέχειας αυτοί οι δυο αθλητές, που πλέον είναι σε υψηλό επίπεδο, για να συνεχίσουν και να μεγαλώσουν σε όγκο και σε ποιότητα, τα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό».
Επιπλέον, ο κ. Σδρόλας σχολίασε την επιλογή του ίδιου και του αθλητή του, να ζουν και να προπονούνται στη Δράμα, καθώς οι υποδομές στις οποίες γίνεται η προπόνηση τους στις τοπικές εγκαταστάσεις, δεν είναι ιδανικές για πρωταθλητισμό. «Για εμάς είναι τιμή και επιδίωξη μας να είμαστε εδώ στη Δράμα όσο μπορούμε περισσότερο χρόνο, να κάνουμε προπόνηση και να γυμναζόμαστε, γιατί δυστυχώς ή ευτυχώς οι εγκαταστάσεις μας δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για αθλητισμό υψηλού επιπέδου. Έτσι, συχνά είμαστε αναγκασμένοι να ξενιτευόμαστε, για να μπορέσουμε να κάνουμε κάποια κομμάτια προπόνησης. Είναι μια επίπονη διαδικασία και για εμένα αλλά και για τον ίδιο τον αθλητή, η αλλαγή περιβάλλοντος και η προσαρμογή σε άλλες συνθήκες».
Στ. Κουρομιχαλάκης: «Είναι τιμή για τον Σύλλογο μας, που έχει στις τάξεις του τον Κώστα Δουβαλίδη…»
Από την πλευρά του ο κ. Στελιος Κουρομιχαλάκης, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του ΣΚΑ Δράμας, μίλησε για τις διακρίσεις του Κώστα Δουβαλίδη, αλλά και για τις επιτυχίες των αθλητών του Συλλόγου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Είναι τιμή για τον Σύλλογο μας, που έχει στις τάξεις του τον Κώστα Δουβαλίδη. Πιστεύω ότι είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις που κάνει γνωστό το όνομα της Δράμας σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Πιστεύω ότι εάν τακτοποιηθεί επαγγελματικά ο Κώστας, θα ανέβει και η επίδοση του και θα καταφέρει στην επόμενη Ολυμπιάδα, αυτό που προσπάθησε και δεν κατάφερε στις προηγούμενες συμμετοχές του.
Είμαστε ικανοποιημένοι από την βοήθεια που μας δίνει ο Δήμος, βέβαια εμείς ζητάμε περισσότερα. Γιατί ως Σύλλογος είμαστε ότι καλύτερο διαθέτει η Δράμα, ενώ στο σύνολο του διαθέτουμε 15 παιδιά υψηλού επιπέδου. Ήδη τρεις αθλητές του Συλλόγου μας, κατάφεραν και πρωταγωνίστησαν στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Παίδων στη Γιουγκοσλαβία, καθώς και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων».
Γ. Γρηγοριάδης: «Ο κλασικός αθλητισμός είναι μόνο θυσίες…»
Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΚΑ Δράμας κ. Γρηγοριάδης, μίλησε για τον Κώστα Δουβαλίδη, τις διακρίσεις που έχει επιτύχει μέχρι σήμερα, αλλά και τις δυσκολίες που έχει ο κλασικός αθλητισμός, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ο Κώστας είναι ένα παιδί με χαρακτήρα κόσμημα. Η παρουσία του, όπου και αν βρεθεί φωτίζει το μέρος το οποίο βρίσκεται. Σαν αθλητής, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Όπως ξέρει και ο Κώστας, ο κλασικός αθλητισμός είναι μόνο θυσίες. Κοντεύεις στην κορυφή και μπορεί να συμβεί κάτι και να σου στερήσει αυτό που δικαιούσαι με βάση την προσπάθεια και το ταλέντο που έχεις».
ΠΗΓΗ: http://www.proinos-typos.gr/gr/index.php?option=com_content&view=article&id=15168%3A2016-09-01-18-42-30&catid=45%3Athemaproinoutypou&Itemid=107&utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: