.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΟΡΦΕΑΣ ΧΩΡΙΣΤΗΣ - ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ 5-2 - 22η ΑΓ. Α' Ε.Π.Σ.ΔΡΑΜΑΣ - 20 ΦΕΒ 2016





Για ένα ημίχρονο άντεξαν οι Φίλιπποι απέναντι στον διεκδικητή του τίτλου Ορφέα Χωριστής. Στο Α' ημίχρονο, η ομάδα του κ. Βασιλειάδη στάθηκε σαν "ίσος προς ίσο" απέναντι στην σπουδαία ομάδα του κ. Παπαδόπουλου, ικανοποιώντας τους πάνω από 40 φίλους τους που βρέθηκαν στο γήπεδο της γειτονικής Χωριστής (ο καιρός δεν βοήθησε στη μεγάλη προσέλευση φιλάθλων, γύρω στους 100 υπολογίζω τους θεατές, αν και ο υπολογισμός δεν είναι εύκολος στο συγκεκριμένο γήπεδο..).








Με το σκορ στο 1-1 πήγαν οι δύο ομάδες για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στο Β' ημίχρονο όμως, εμφανίστηκε για άλλη μια αγωνιστική, το μόνιμο πρόβλημα φέτος για τους φιλοξενούμενους: Η κούραση.. Και όταν κουράζεσαι και δεν έχεις "αναπνοές" απέναντι σε μια ομάδα όπως ο φετινός Ορφέας, πρέπει να έχεις πολύ τύχη για να μπορέσεις να φύγεις με κάτι θετικό. Και όπως έχω γράψει κι άλλες φορές, η Θεά Τύχη έχει γυρίσει για τα καλά την πλάτη στους Φιλίππους φέτος.

Φυσικά, η νίκη των γηπεδούχων είναι πέρα ως πέρα δίκαιη, και όσο κι αν ακούγεται λίγο παράξενο (αφού οι Φίλιπποι "είδαν στα μάτια" για ένα ολόκληρο ημίχρονο τον αντίπαλό τους) το σκορ μάλλον αδικεί τον Ορφέα, που θα μπορούσε να σκοράρει εύκολα σε άλλες τρεις, τουλάχιστον, περιπτώσεις ..





Οι κυριότερες φάσεις:
14' : Πρώτο καλό σουτ για τους γηπεδούχους από καλή θέση, με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.
17' : "Απαντάει" το Δοξάτο με σουτ του Κωνσταντινίδη από καλή θέση, με τον τερματοφύλακα του Ορφέα να μπλοκάρει τη μπάλα.
19' : 1-0. Μετά από κόρνερ, δημιουργείται "αναμπουμπούλα" μέσα στην περιοχή, ο Τσιάρας του Ορφέα σουτάρει, η μπάλα βρίσκει στο πόδι του Κ. Νότα και καταλήγει στα δίχτυα..
20' : Σουτ του Σαββίδη του Ορφέα, αποκρούει ο Παπαζούδης.
23' : Νέο σουτ του Κωνσταντινίδη των Φιλίππων, έδιωξε δύσκολα ο τερματοφύλακας του Ορφέα Παγκάκης.
27' : Κεφαλιά του Κ. Νότα από καλή θέση, με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ, μετά από σέντρα του Ν. Νότα.
29' : 1-1. Ό, τι δεν κατάφερε ο Κ. Νότας δύο λεπτά πριν, το κατάφερε θαυμάσια με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στην πάνω αριστερή γωνία του Παγκάκη, μετά από σέντρα του Χριστοφυλλάκη.
32' : Σουτ του Σαββίδη με τη μπάλα να φεύγει άουτ.
39' : Μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, όταν από πολύ καλή θέση, αν και λίγο πλάγια, το σουτ που επιχείρησε ο παίκτης του Ορφέα ήταν πολύ κακό, σε ουσιαστικά κενή εστία.



Β' ημίχρονο

48' : 2-1. Με σουτ από το ύψος περίπου της μεγ. περιοχής ο Σαββίδης κάνει 2 τα τέρματα της ομάδας του.
50' : Συρτή παράλληλη προς την εστία σέντρα του Ζάχαρη, με τον Κ. Νότα να μην προλαβαίνει για λίγο να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.
52' : Πολύ καλό σουτ του Ουζούνη του Ορφέα, με τη μπάλα να "γλύφει" σχεδόν το αριστερό δοκάρι.
53' : Ο 39χρονος και πρώτος σκόρερ μέχρι στιγμής του πρωταθλήματος Σάββας Σαββίδης πιάνει τη κεφαλιά μέσα απ' την μικρή (!) περιοχή και στέλνει τη μπάλα άουτ (είπαμε, όλα μπαίνουν και όλα χάνονται, ακόμη και από παικταράδες!)



56' : 3-1. Με σουτ από το ύψος του πέναλτυ ο Ουζούνης σκοράρει.
60' : Καλή προσπάθεια του Θεοφανίδη που μπήκε μέσα στη μεγ. περιοχή από δεξιά, σέντραρε συρτά, αλλά πρόλαβε αμυντικός των γηπεδούχων και έδιωξε σε κόρνερ.
63' : Καλή εκτέλεση φάουλ από τον Ουζούνη, λίγο πάνω απ' το οριζόντιο δοκάρι του Παπαζούδη.
68' : 3-2. Με ωραία προσπάθεια, αφού πετάχτηκε ανάμεσα από δύο αμυντικούς, ο Αποστολίδης με συρτό σουτ και από πλάγια στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.
79' : 4-2. Με προβολή από κοντά ο Βουτσινάς πετυχαίνει το τέταρτο γκολ για την ομάδα του και ουσιαστικά "τελειώνει" το παιχνίδι.
80' : 5-2. Το "κερασάκι στη τούρτα" απ' τον Σαββίδη, που έχοντας μόνο έναν αμυντικό στη πλάτη του, δεν δυσκολεύτηκε να τον αποφύγει και να "εκτελέσει" με συρτό σουτ τον Παπαζούδη, από το ημικύκλιο της μεγ. περιοχής.



Για το Δοξάτο αγωνίστηκαν οι: Παπαζούδης - Γ. Καραγιαννίδης - Χαρετίδης (61' Μόσχος) - Παντζαρίδης - Ν. Νότας - Αυγητίδης - Ζάχαρης - Θεοφανίδης - Κωνσταντινίδης (63' Δεληολάνης) - Χριστοφυλλάκης ( 55' Αποστολίδης) - Κ. Νότας.




ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 22ης ΑΓ. Α' Ε.Π.Σ.ΔΡΑΜΑΣ

ΧΩΡΙΣΤΗ-ΔΟΞΑΤΟ: 5-2
ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ-ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ: 3-1
ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ: 1-4
ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ-ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ: 1-1
ΠΕΡΙΘΩΡΙ-ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ: 2-2
ΣΙΤΑΓΡΟΙ-ΠΡΟΑΣΤΕΙΟ: 5-1
Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ-ΚΥΡΓΙΑ: 4-0
Κ. ΑΓΡΟΣ-ΠΕΤΡΟΥΣΑ: 1-4



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - 22η ΑΓ. Α' Ε.Π.Σ.ΔΡΑΜΑΣ

1. ΠΕΤΡΟΥΣΑ  55
2. ΧΩΡΙΣΤΗ  49
3. ΣΙΤΑΓΡΟΙ  47
4. ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ  43
5. ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ  41
6. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ  40
7. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ  38
8. ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  30
9. ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ  27
10. ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ  26
11. Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ  24
12. ΚΥΡΓΙΑ  19
13. ΔΟΞΑΤΟ  16
14. ΠΕΡΙΘΩΡΙ  16
15. Κ. ΑΓΡΟΣ  13
16. ΠΡΟΑΣΤΕΙΟ  7 *

* Το Προάστειο έχει -3 βαθμούς από ποινές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: