.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Με διπλές προπονήσεις ξεκίνησε την προετοιμασία της η Δόξα του Κώστα Βασιλακάκη

Με διπλές προπονήσεις ξεκίνησε την προετοιμασία της η Δόξα του Κώστα Βασιλακάκη

PDFΕκτύπωσηE-mail

DSC 6814Συνεχίζονται οι ζυμώσεις για την αναζήτηση παικτών που θα ενισχύσουν το ρόστερ μαζί με την εξοικονόμηση οικονομικών πόρων

Με διπλές προπονήσεις μπήκε σε κανονικούς πλέον ρυθμούς προετοιμασίας η ομάδα της Δόξας. Για τον Κώστα Βασιλακάκη, όπως φαίνεται και πάλι, επαναλαμβάνεται το ίδιο δύσκολο έργο. Όπως και ο ίδιος είπε στην διάρκεια της τοποθέτησης του, στην χθεσινή συνέντευξη τύπου, «όταν είχα έρθει την προηγούμενη φορά … στα αποδυτήρια δεν υπήρχε ούτε μια τρύπια κάλτσα»!!! Βέβαια με τα λόγια αυτά ήθελε να περιγράψει την εικόνα της ομάδας, πριν από πέντε χρόνια, όταν ξεκινούσε η μεγάλη επιστροφή των «μαυραετών» στο ποδοσφαιρικό προσκήνιο των μεγάλων κατηγοριών και παράλληλα να τονίσει ότι δεν τον τρομάζει η όποια κατάσταση υπάρχει σήμερα.


Φυσικά το τότε με το τώρα δεν έχουν καμιά σχέση. Ωστόσο και πάλι η κατάσταση που βρήκε τον αναγκάζει να ξεκινήσει το στήσιμο μιας ομάδας ουσιαστικά από την αρχή. Δυστυχώς όμως κάποια από τα σημερινά δεδομένα αποτελούν πραγματική τροχοπέδη στο έργο του. Και πρώτα απ’ όλα το αγκάθι του οικονομικού.
Πρώτος πονοκέφαλος για την νέα διοίκηση είναι ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα πρέπει να καλυφθεί ένα ποσό της τάξης περίπου των 38 χιλιάδων που αφορά υποχρεώσεις του ξεκινήματος της ομάδας προς την διοργανώτρια αρχή και κάποιες ακόμη παρεμφερείς υποχρεώσεις.
DSC 6740Από εκεί και πέρα οι προπονήσεις της ομάδας ξεκίνησαν το μεσημέρι της Δευτέρας και θα συνεχιστούν, πρωί και απόγευμα, όλη την εβδομάδα. Στην πρώτη προπόνηση ο Κώστας Βασιλακάκης και ο βοηθός του Γιώργος Μάλλιος μαζί με τον νέο γυμναστή Γιάννη Γκιόκα και τον προπονητή των τερματοφυλάκων Πολυχρόνη Βεζυρίδη χώρισαν τους παίκτες σε δύο γκρουπ.
Στο ένα οι μικροί και όσοι έχουν κάνει προπονήσεις μέχρι τώρα και στο άλλο οι οκτώ που συμπληρώνουν μέχρι στιγμής το ρόστερ που είχε απομείνει από πέρσι. Πέρα από τους Περπερίδη Ρούτση Θεοδωρέλη Μένκα και Μιλένκοβιτς προστέθηκαν οι Μουρατίδης Διαμαντόπουλος και Γελαδάρης. Όλοι προσωπικές επιλογές του Βασιλακάκη που προσπαθεί πλέον να δημιουργήσει ένα κεντρικό κορμό και στην συνέχεια να συνεχίσει με κάποιες προσθήκες. Ο Μπάμπης Μουρατίδης συγκαταλέγεται –σαν Δοξατιανός- στους αμιγώς δραμινούς που φόρεσαν και στο παρελθόν τη ασπρόμαυρη φανέλα. Ο Διαμαντόπουλος είναι μια καλή επιθετική λύση ενώ ο «Μητσάρας» στα 39 έρχεται να βοηθήσει την ομάδα πρώτα απ’ όλα με την εμπειρία του, που στην δεδομένη στιγμή είναι πραγματικά πολύτιμη. Αυτοί οι οκτώ με τις οδηγίες των Μάλλιου και Γκιόκα, έκαναν τρεξίματα και ασκήσεις φυσικής κατάστασης καθώς για τους περισσότερους ουσιαστικά ήταν η πρώτη προπόνηση με ομάδα.
Φυσικά υπάρχει ακόμη τεράστια ανάγκη για ενίσχυση του ρόστερ με τουλάχιστον μια τετράδα έμπειρων και καλών παικτών που κυρίως στον μεσοεπιθετικό χώρο θα δυναμώσουν το έμψυχο υλικό της ομάδας. Εδώ όμως ξεπροβάλει απαγορευτικά για την όποια υπέρβαση αισιοδοξίας το πρόβλημα της έλλειψης ρευστού στο ταμείο της ΠΑΕ. Αναγκαστικά οι λύσεις και οι επιλογές περιορίζονται σημαντικά. Μια λύση θα μπορούσε να είναι η ανάληψη από κάποιον ή κάποιους χορηγούς της κάλυψης του κόστους ενός παίκτη ανά περίπτωση. Μια λύση που μπορούσε να δώσει μια διέξοδο στο θέμα.
Αλλά ακόμη και στην περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε αυτή τη στιγμή να βρει ανταπόκριση στο επιχειρηματικό κόσμο της πόλης, υπάρχουν άλλες λύσεις που με μια σωστή διαχείριση να φέρουν μια περισσότερο καλή ενίσχυση του ρόστερ. Με τον χρόνο που έχει κυλήσει σημαντικά να είναι ένας ακόμη εχθρός στην προσπάθεια των διοικούντων, η κατάσταση μόνο ρόδινη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Παίκτες φθηνοί και καλοί σίγουρα δεν υπάρχουν πλέον πολλοί. Με μια ομάδα που δεν έχει ήδη ένα βασικό κορμό και να χρειάζεται μόνο συμπληρωματικές κινήσεις, το έργο του Βασιλακάκη είναι ακόμη πιο δύσκολο.
DSC 6664Στο άλλο γκρουπ ο τεχνικός της Δόξας είδε από κοντά μια πρώτη εικόνα των δυνατοτήτων που έχουν οι νεαροί και οι εναπομείναντες του περσινού ρόστερ. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας λογικά θα είναι σε θέση να επιλέξει αυτούς που θα κρατήσει.
Από την πλευρά του ο Βεζυρίδης θα δουλέψει με τους Δαύκο, Μένκα και τον νεαρό Χαραλαμπίδη που θα προωθηθεί από την ομάδα των νέων.
Petalo ResortΠροετοιμασία στο Βώλακα
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι παίκτες της Δόξας θα συνεχίσουν τις διπλές προπονήσεις και την Δευτέρα θα μπουν στο δεύτερο και βασικό στάδιο της προετοιμασίας που θα γίνει και πάλι στο Βώλακα και στο ξενοδοχειακό συγκρότημα «Petalo Resort» του Δημήτρη Κιμτσάρη. Εκεί η ομάδα θα μείνει για δέκα μέρες και ίσως δώσει ένα φιλικό με την ομάδα των νέων του Παναθηναϊκού που ήδη βρίσκεται εκεί και θα παραμείνει μέχρι το τέλος του μήνα.
THEODORIDOYΚαι η Νατάσα είναι Δόξα !!!
Τα θέματα που πρέπει να τρέξει η νέα διοίκηση είναι πολλά. Και ένα πρώτο της μέλημα είναι να βρει χρήματα. Η ιδέα για μια συναυλία που θα φέρει έσοδα στο ταμείο της ομάδας μπήκε και πήρε σάρκα και οστά. Έτσι στις 14 Σεπτεμβρίου που είναι η μέρα της ονομαστικής εορτής του νέου προέδρου Σταύρου Δαϊλάκη, θα γίνει συναυλία στο γήπεδο της ομάδας με την Νατάσα Θεοδωρίδου και τον Κώστα Θεοδοσιάδη. Μαζί τους θα είναι δύο μεγάλα ποντιακά χορευτικά σχήματα της πόλης. Έτσι με γενική είσοδο στα δέκα ευρώ οι δραμινοί θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την δραμινή τραγουδίστρια και ένα εξαιρετικό πρόγραμμα ποντιακών τραγουδιών.
Συνεπώς στην λίστα των επιφανών δοξαίων, όπου σύμφωνα με τα λεγόμενα Δαϊλάκη, βρίσκονται ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής και ο αείμνηστος πρώην πρόεδρος της Κυπριακής δημοκρατίας Τάσος Παπαδόπουλος, συγκαταλέγεται πλέον και η Νατάσα Θεοδωρίδου. Η δραμινή στην καταγωγή ελληνίδα τραγουδίστρια, που αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Δράμα, είχε ένα κενό στο πρόγραμμα των συναυλιών της και προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει την ομάδα της πατρίδας της, σε μια εκδήλωση όπου όλοι οι δραμινοί πρέπει να δώσουν το παρών τους για να στηρίξουν έμπρακτα την ομάδα, στις δύσκολες στιγμές που διανύει.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΑΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: