.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Τα επαναστατικά κινήματα στη Μακεδονία»


Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Τα επαναστατικά κινήματα στη Μακεδονία»

      Τα εγκαίνια της έκθεσης για τα επαναστατικά κινήματα στη Μακεδονία μέχρι την απελευθέρωση της  πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης  20 Μαρτίου 2013 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας. Η  έκθεση πραγματοποιείται  από το Δήμο Δράμας σε συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο, το 1ο Σύνταγμα Πυροβολικού μετά την έγκριση του ΓΕΣ και το Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων 100 Χρόνια Ελεύθερη Δράμα.
      Η έκθεση αποτελείται από 12 μεγάλους πίνακες στους οποίους αποτυπώνεται με κείμενα και φωτογραφίες της εποχής η ιστορία της απελευθέρωσης και ειδικότερα των κινημάτων από την κατάκτηση της Θεσσαλονίκης από τους Τούρκους  μέχρι και την περίοδο του 1912-13 που ξεκίνησαν οι απελευθερωτικοί αγώνες της Μακεδονίας με σημαίνων γεγονός για την πόλη μας την είσοδο του Ελληνικού Απελευθερωτικού Στρατού στη Δράμα την 1η Ιουλίου του 1913. Η έκθεση μεταφέρθηκε από το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης  και παρέχει στους επισκέπτες χρήσιμες πληροφορίες για την ιστορική εκείνη περίοδο.
      Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 31 Μαρτίου και  είναι ανοικτή όλες  τις ημέρες εκτός Δευτέρας από τις 08.30 μέχρι και τις 6 το απόγευμα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Δράμας.


                  
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΗΓΗ: http://www.dramanet.tv/news/?n=1114

Δεν υπάρχουν σχόλια: