.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ ΔΟΞΑΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΦΥΤΟ-ΠΟΛΛΑ "ΒΈΛΗ" ΣΤΗΝ "ΦΑΡΕΤΡΑ" ΤΟΥ κ. ΜΑΤΡΑΚΟΥΚΑ









Πραγματοποιώντας εμφάνιση ομάδας που είναι καθόλα έτοιμη να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, οι Φίλιπποι Δοξάτου ικανοποίησαν τους πιστούς φίλους τους που τους ακολούθησαν και στην Καλλίφυτο.

Πέρα όμως από την εμφάνιση της ομάδας, αυτό που μπορεί εύκολα να διαπιστώσει ακόμη και κάποιος ουδέτερος παρατηρητής, είναι το γεγονός της παρουσίας πολλών εναλλακτικών λύσεων σε κάθε θέση της ενδεκάδας, και όπως λένε πάντα οι γνώστες του ποδοσφαίρου, τον κόσμο στο γήπεδο μπορεί να τον φέρνουν οι σπουδαίοι και θεαματικοί παίκτες, αλλά τους τίτλους κερδίζει ο πάγκος!

Και φέτος, όλα δείχνουν πως ο κ. Θωμάς Ματρακούκας, ο κόουτς των Φιλίππων, θα έχει να διαχειρισθεί έμψυχο υλικό και από τον "πάγκο" ικανό να φτάσει σε τίτλους, ποδοσφαιριστές δηλαδή που θα κληθούν να αντικαταστήσουν κάποια στιγμή τους "βασικούς", και οι οποίοι "με κλειστά μάτια" θα μπορούσαν να είναι βασικοί σε οποιαδήποτε ομάδα της Α-1 της Ε.Π.Σ.Δράμας, τουλάχιστον!

Σχετικά με τον χθεσινό αγώνα τώρα, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, αλλά μετά από τα πρώτα λεπτά άρχισε να ξεχωρίζει το "αφεντικό" του αγώνα..

Όμορφοι συνδυασμοί, αυτοματισμοί, κίνηση χωρίς τη μπάλα, αλληλοκαλύψεις και αποτελεσματικότητα σε ένα ημίχρονο, απέναντι μάλιστα σε μια ομάδα που δικαίως θεωρείται, εδώ και πολλά χρόνια, αλλά και φέτος, μια από τις παραδοσιακές δυνάμεις του δραμινού ποδοσφαίρου..

Και λέγοντας για την Καλλίφυτο, άσχετα από το χθεσινό σκορ, διακινδυνεύω από τώρα μια πρόβλεψη: Πιστεύω πως θα είναι μια από τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν στο πρωτάθλημα..

Δεν ξέρω φυσικά πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει, αλλά με αυτό το έμψυχο υλικό, κι αν δεν συμβούν δραματικές εξελίξεις στον Εθνικό Αστέρα, θεωρώ πως  ακόμη και η κατάκτηση του πρωταθλήματος δεν θα είναι πολύ μακρινός στόχος..

Το σκορ άνοιξε στο 12ο λεπτό ο Βασιλακάκης με όμορφη ατομική προσπάθεια και με λίγη τύχη φυσικά, αφού η μπάλα, μετά το πλασέ του Δημήτρη, κόντραρε στο πόδι ενός αμυντικού και κατέληξε στα δίχτυα περνώντας σύριζα από το αριστερό δοκάρι..

Στο 31' ο Μπαρμπουτέλης με εξαιρετικό ευθύβολο σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 2-0, αφού προηγήθηκε όμορφος συνδυασμός..

Στο 38' ήταν η σειρά του Ιωαννίδη να χρισθεί σκόρερ κάνοντας το 3-0, και ο ίδιος παίκτης, στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου πέτυχε το δεύτερο ατομικό γκολ και το τέταρτο για την ομάδα του (βίντεο).

Να σημειώσω εδώ πως η σπουδαία εμφάνιση των Φιλίππων στο 1ο ημίχρονο εκνεύρισε κάποιους ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων που από ένα σημείο και μετά έγιναν αντιαθλητικοί, εκμεταλλευόμενοι και την ανοχή του διαιτητή του αγώνα κ. Πουλικίδη..

Ευτυχώς, δεν είχαμε κάποιο σοβαρό τραυματισμό..

Στο 2ο ημίχρονο και οι δύο προπονητές πραγματοποίησαν πολλές αλλαγές δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές που έχουν στις τάξεις τους και οι δύο ομάδες.

Η Καλλίφυτος μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, και όπως και στο 1ο ημίχρονο, πίεσε την άμυνα του Δοξάτου, κυρίως με τον έμπειρο Μπάμπη Μύγα (που έδειξε να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση..)  και έφτασε στην επίτευξη ενός τέρματος στα πρώτα λέπτα..

Στη συνέχεια, και για ένα τέταρτο περίπου, υπήρχαν στιγμές που "χανόταν" η μπάλα με τους ποδοσφαιριστές του Δοξάτου να συνεχίζουν, στην ουσία, αυτό που παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια: αδιάκοπο πρέσινγκ όταν έχει ο αντίπαλος τη μπάλα, πολλές κοντινές μεταβιβάσεις όταν υπάρχει κατοχή, κίνηση όλων χωρίς τη μπάλα, και ξαφνικές κάθετες ή διαγώνιες (συνήθως συρτές..) μπαλιές προς τους επιθετικούς , οι οποίες, όταν είναι εύστοχες, προκαλούν  "τρόμο" στις αντίπαλες άμυνες..

Φυσικά, πολλές φόρες κέρδισαν το αυθόρμητο χειροκρότημα των θεατών του αγώνα, χωρίς οι προσπάθειες να καταλήγουν πάντα σε γκολ, κάτι που δείχνει και το υψηλό επίπεδο πλέον όσων επιλέγουν να παρακολουθήσουν ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο καλοκαιριάτικα και με πολύ ζέστη...

Στο 76' ο Κώστας Νότας πέτυχε το πέμπτο και τελευταίο γκολ για την ομάδα του, αλλά και του αγώνα.

Όπως ανέφερα και νωρίτερα, πιστεύω πως ο συγκεκριμένος αγώνας και το βαρύ σκορ δεν δείχνουν την πραγματική εικόνα της ομάδας της Καλλιφύτου, που πάντως προσπάθησε φιλότιμα να αντισταθεί στις "ορέξεις" των φιλοξενούμενων και δημιούργησε  κάποιες ευκαιρίες ώστε να σημειώσει και άλλα τέρματα..

Το μόνο αρνητικό ήταν το αντιαθλητικό παιχνίδι κάποιων ποδοσφαιριστών της.

Λογικός είναι ο εκνευρισμός, αλλά απαράδεκτη η εφαρμογή του γνωστού "ρητού" στα μαρκαρίσματα που λέει " ή η μπάλα ή ο παίκτης - και οι δύο μαζί απαγορεύεται να περάσουν! " σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας!

Θα πρέπει και οι διαιτητές να προστατεύουν τους ποδοσφαιριστές κάνοντας χρήση των καρτών, ακόμη και των κόκκινων!

Πέρυσι σε φιλικό αγώνα είχε τραυματισθεί σοβαρά ο Δημήτρης Βασιλακάκης στερώντας την ομάδα του από τις πολύτιμες υπηρεσίες του για μεγάλο χρονικό διάστημα, γεγονός που ίσως να ήταν καθοριστικό και στην γενικότερη εξέλιξη του πρωταθλήματος όσον αφορά την κατάκτηση της πρώτης θέσης..

Για την ομάδα του Δοξάτου αγωνίστηκαν οι: Καραγιαννίδης Κώστας (86' Μυλόπουλος Ιορδάνης) - δεξί μπακ ο Καραγιαννίδης Γιώργος(πολύ καλός όταν πέρασε σέντερ μπακ) - αριστερό μπακ ο Μπαρμπουτέλης(46' Σερέτης)-Πετράς(88' Σαρηγιαννίδης)-Ελμπασίδης (πολύ καλός ο μικρός-πλούσια σωματικά προσόντα)(62' Ηλιάδης)-στο κέντρο ο Τουλούπης(57' Αποστολίδης), ο Ζάχαρης(83' Σιουμπάρας) και ο Ντίνας(46' Θεοφανίδης), αριστερός μεσοεπιθετικός ο Ψαράς(57' Κων/νίδης), στα δεξιά ο Ιωαννίδης(78' Μπλέτι) και στην κορυφή της επίθεσης ο Βασιλακάκης(57' Νότας).

Αξίζει να σημειωθεί πως για διάφορους λόγους δεν αγωνίσθηκαν στο χθεσινό παιχνίδι οι: Μόσχος, Τουρφαντίδης, Σιαματάς, Παναγιωτόπουλος ! (ζητώ συγνώμη αν ξεχνάω κάποιον....)

Δεν υπάρχουν σχόλια: