.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΔΟΞΑ 2-0 ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

LIVE!!! ΚΕΡΚΥΡΑ-ΔΟΞΑ 2-0 ΤΕΛΙΚΟ!!!


Τετάρτη, 11 Ιανουάριος 2012 14:10

Πάει και αυτό...

Ένα πεντάλεπτο, το διάστημα από το 24’ μέχρι το 29’, ήταν όλο πρώτο ημίχρονο αλλά και το παιχνίδι στο δημοτικό στάδιο της Κέρκυρας. Μέσα στο διάστημα αυτό έγιναν όλα τα αξιόλογα στοιχεία του πρώτου σαρανταπεντάλεπτου όπου η ομάδα από το νησί των Φαιάκων εξασφάλησε και στην συνέχεια πήρε την πρόκριση, στην επόμενη φάση -των 8- του κυπέλλου Ελλάδας.



. Η Κέρκυρα με ένα στημένο άνοιξε το σκορ, ένα λεπτό αργότερα οι Αραβίδης έχασε μια απίστευτη ευκαιρία να ισοφαρίσει και να κρατήσει την Δόξα στην διεκδίκηση της πρόκρισης. Και αυτό που δεν πέτυχε η Δόξα το πέτυχαν οι γηπεδούχοι στο 28’ με ένα ξεγύμνωμα της αμυντικής διάταξης των «μαυραετών» και ένα εύκολο γκολ. Μετά το 2-0 η Κέρκυρα με την σιγουριά του σκορ κράτησε τον έλεγχο της αναμέτρησης που δεν είχε κάτι άλλο το αξιόλογο.



Χωρίς καμία φάση και σε αναγνωριστικούς ρυθμούς κύλησε το πρώτο τέταρτο με την Δόξα να μπαίνει πιο ορεξάτη αλλά στην συνέχεια και η Κέρκυρα βρήκε τα πατήματα της.



Ωστόσο στο 24’ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με πολύ καλά χτυπημένη εκτέλεση φάουλ από τον Γουστάβο έξω από την περιοχή του Σέρεμετ που πέρασε την μπάλα πάνω από τοίχος, στέλνοντας την σε ένα σημείο όπου ο τερματοφύλακας της Δόξας δεν είχε περιθώρια αντίδρασης.



Η Δόξα όμως μπορούσε να αντιδράσει και να ισοφαρίσει αν στην επόμενη φάση ο Αραβίδης μετά από διαγώνια πάσα του Βάντρσον βγήκε απέναντι από τον Αναστασόπουλο αλλά απέτυχε να τον πλασάρει στέλνοντας την άουτ.



Στο 28’ οι γηπεδούχοι ζευγάρωσαν τα τέρματα τους όταν μετά από βαθιά κάθετη πάσα από αριστερά του Γραμόζη ο Μάρτιν έγινε παραλήπτης της μπάλας από την δεξιά πλευρά και έβγαλε σέντρα για το κέντρο της άμυνας της Δόξας όπου ο Τσίγκας την πλάσαρε στα δίχτυα του Σέρεμετ κάνοντας το 2-0!!!



Διαδικαστικό το δεύτερο ημίχρονο



Στο δεύτερο ημίχρονο ο Κακατσαβάκης προσπάθησε να συμμαζέψει τα κενά της άμυνας. Έβγαλε τον ανέτοιμο Μπριλάκη και πέρασε τον νεαρό Στεργιανό. Η έμπνευση του Σερραίου τεχνικού ήταν μάλλον κίνηση απελπισίας με βάση το υλικό που είχε στην διάθεση του. Από την πλευρά τους οι Κερκυραίοι συνέχισαν να απειλούν. Ωστόσο όλο το δεύτερο μέρος είχε περισσότερο χαρακτήρα αγγαρείας αφού η Κέρκυρα δεν ήθελε και η Δόξα δεν μπορούσε. Το κομμάτι αυτό αλλά και συνολικά το παιχνίδι καθώς και η διοργάνωση του κυπέλλου ανήκουν στην ιστορία. Το μόνο που επιβεβαιώθηκε για πολλοστή φορά είναι ότι η Δόξα δεν έχει ένα παίκτη γκολτζή. Από την ώρα που δέχθηκε το πρώτο γκολ και μάλιστα τόσο γρήγορα και το δεύτερο όλα τελείωσαν πολύ σύντομα. Ο Κατσαβάκης προσπαθούσε να διορθώσει τα πίσω μήπως και γίνει κανένα ανέλπιστο και μπροστά. Μάταια βέβαια, όσο και αν ήθελε να κρατήσει κάποια θετική παρουσία στο κύπελλο, το όνειρο έσβησε -και αυτό- και μάλιστα νωρίς. Όσο και φαινόταν μια αγωνιστική προσπάθεια δεν υπήρχε ουσία και κυρίως αποτέλεσμα. Όμως και οι γηπεδούχοι που με τον Χάβι Γκαρθία έχουν βελτιωθεί σημαντικά, δεν έδειξαν να έχουν ιδιαίτερη διάθεση για το κάτι παραπάνω. Και σίγουρα δεν ένιωσαν να απειλούνται. Βέβαια σε αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι δεν υποτίμησαν τον αντίπαλο τους, όπως έκαναν ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ.



Λίγες οι φάσεις



-Ψάχνοντας τον αιφνιδιασμό και ένα τρίτο γκολ ο Ηλιάδης έπιασε ένα πολύ καλό σουτ έξω από την περιοχή αναγκάζοντας τον Σερεμέτ να κάνει μια πολύ εντυπωσιακή απόκρουση.



Στο 60' η Κέρκυρα που συνεχίζει να πιέζει κέρδισε φάουλ από δεξιά και στο δευτερο δοκάρι ο Τσίγκας υπό την πίεση του Στεργιανού έπιασε κακό σουτ που έφυγε ψηλά.



Στο 66' ο Γιάντσης μπήκε από δεξιά στην περιοχή της Δόξας αλλά το πλασέ του ήταν κακό και έτσι έκανε εύκολη την επέμβαση του Σέρεμετ.



Στο 69' ο Λεάντρο εκτελεί φάουλ έξω από την περιοχή στέλνοντας την μπάλα άουτ.



Στο 71' ο Αραβίδης βγάζει σέντρα από αριστερά και στο δεύτερο δοκάρι ο επερχόμενος Τοπούζης δεν καταφέρνει να βρει την μπάλα και να κάνει την ευκαιρία.



Στο 85' ο Αραβίδης εκτελεί κόρνερ από αριστερά και η μπάλα φτάνει στο κεφάλι του Τοπούζη που πιάνει μια άτσαλη σκαστή κεφαλιά που καταλήγει κόρνερ μετά από επέμβαση του Αναστασόπουλου. Το δευτερο κόρνερ που εκτελείται από την δεξιά πλευρά από τον Σοϊλέδη καταλήγει απευθείας στα χέρια του τερματοφύλακα των γηπεδούχων.



Στο 89' με το που μπήκε ο Μπάρκογλου σαν τρίτη αλλαγή λίγο έλλειψε να αιφνιδιάσει καθώς το σουτ του έφυγε λίγο άουτ.



ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Μποζαντίδης –Καρατζίκας)



Κίτρινες: Τριποτσέρης (17') Τοπούζης (74') Βαντρσον (80') / Σακελαρίου (80')



Οι δηλώσεις των προπονητών



Μάκης Κατσαβάκης: «Είχαμε πολλά προβλήματα. Είμαστε ταλαιπωρημένοι από την υπερπροσπάθεια που κάναμε στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Δεν είχαμε την φρεσκάδα που χρειαζόμασταν για να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα, όπως η Κέρκυρα».



Χάβι Γκράθια: Ικανοποιημένος από την νίκη με 2-0 επί της Δόξας Δράμας, όχι όμως και από την εμφάνιση της Κέρκυρας, έμεινε ο Χάβι Γκράθια. Ο προπονητής των Φαιάκων, σχολιάζοντας το παιχνίδι με τους «μαυραετούς» στη συνέντευξη Τύπου, δήλωσε: «Να συγχαρώ τη Δόξα, που παρά τα προβλήματα που έχει, είναι μις άκρως ανταγωνιστική ομάδα. Όσο για το σημερινό ματς, στο πρώτο ημίχρονο είχαμε την απαραίτητη ένταση, παρά τις δυσκολίες, κυρίως λόγω της ώρας. Μπορέσαμε να πετύχουμε δύο γκολ, αλλά πρέπει να σταθούμε στο γεγονός, ότι μετά το πρώτο μας τέρμα, ο αντίπαλος είχε ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Γι’ αυτό πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια ένταση στο παιχνίδι. Δεν κάναμε την καλύτερη δυνατή εμφάνιση. Δώσαμε ευκαιρίες σε παίκτες που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής, γιατί θέλαμε ν’ αποκτήσουν ρυθμό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ακολουθεί ένα δύσκολο παιχνίδι, γι’ αυτό καλώ τον κόσμο να μας στηρίξει την Κυριακή».



Οι συνθέσεις των ομάδων:



ΚΕΡΚΥΡΑ: (Χάβι Γκαρθία) Αναστασόπουλος Μαϊστόροβιτς Βενέτης Σακελαρίου Γραμόζης (88' Μπάρκογλου) Γουστάβο Ηλιάδης Αγρίτης (67' Γιάντσης) Καλατζής Μαρτίν (72' Χάμπλ) Τσίγκας



ΔΟΞΑ: (Κατσαβάκης) Σερεμέτ, Σικαλιάς Βέρτζος Μπριλάκης (46' Στεργιανός)Τριποτσέρης (84' Ρούτσης) Λίμα Λεάντρο Κουμπρόγλου(59' Τοπούζης) Σοϊλέδης Αραβίδης Βάντερσον


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΑΡΑΣ

ΠΗΓΗ: http://www.sportdrama.gr/index.php/doxa-dramas/10024-live-0-0-16-.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: