.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

ΔΟΞΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-0 - ΨΥΧΗ ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ ΟΙ ΜΑΥΡΑΕΤΟΙ !

LIVE!!! ΔΟΞΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-0


Κυριακή, 08 Ιανουάριος 2012 19:30

Η πιο γλυκιά ισοπαλία !!!

Όταν παίζει ο πρωτοπόρος με τον ουραγό τα προγνωστικά πνίγουν τον τελευταίο της βαθμολογίας δίνοντας του ελάχιστες ελπίδες για ένα θετικό αποτέλεσμα.Η σημερινή Δόξα κόντρα στα προγνωστικά μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του Καυτανζογλείου και κοιτώντας στα μάτια τον αντίπαλο της που έκανε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις του έφυγε στο τέλος με το κεφάλι ψηλά παίρνοντας μια καθόλα δίκαιη ισοπαλία



Αν κάτι ήταν σίγουρα με το πλευρό της Δόξας, αυτό ήταν ο παράγων τύχη που της χάρισε αναμφίβολα ένα από τα γλυκά της χαμόγελα. Από την στιγμή που δεν καρποφόρησε ο αιφνιδιασμός στα 28’’, στον Ολυμπιακό οι παίκτες πίστευαν ότι με την φανέλα και μόνο και χωρίς να χρειαστεί κόπος, θα παίρνανε εύκολα την νίκη από την ομάδα που πριν λίγες εβδομάδες της «ρίξανε» έξι μέσα στην έδρα τους. Ωστόσο με την υπέρμετρη υπεροψία τους πλήρωσαν το τίμημα καθώς απέναντι τους στέκονταν μια αρμάδα τρεχαντήρια που χωρίς να έχουν την ποιότητα είχαν το πάθος που έλλειπε από τους «κόκκινους».



Ο Κατσαβάκης για δεύτερη φορά έχει μεγάλο μερίδιο από την νίκη γιατί στρατηγικά κέρδισε κατά κράτος τον Βαλβέρδε. Αυτό που πέτυχε ήταν να ρίξει τον αντίπαλο στην δική του παγίδα. Τον έφερε εκεί που ήθελε, δηλαδή στην ουσία να παίζει ο Ολυμπιακός το παιχνίδι που θα ήθελε η Δόξα. Ο Ολυμπιακός έχει ένα πολύ μεγάλο ατού . Τα άκρα του. Το παιχνίδι του ξεκινάει από τα αμυντικά μπακ που βγαίνουν μπροστά και φορτώνουν. Σήμερα ήταν ελάχιστες οι φορές που έγινε αυτό. Με συνεχόμενες βοήθειες των πλάγιων μπακ από τα χαφ οδήγησε τον Ολυμπιακό να παίζει στον άξονα. Εκεί υπήρχε μια τετράδα, οι δύο κεντρικοί μπακ (Τριποτσέρης –Βέρτζος) και οι δύο κεντρικοί –αμυντικοί χαφ(Αμπουμνπακαρί –Κατσικογιάννης) να είναι σε πολύ καλή μέρα. Πίσω τους με πολύ ηρεμία ο Σέρεμετ καθάριζε κυριολεκτικά ότι κίνδυνο πήγαινε να δημιουργηθεί. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι που δεν έβγαιναν φάσεις, ίσως μία να ήταν η μοιραία. Τέτοια φάση όμως δεν υπήρξε.



Το σημερινό σύστημα της Δόξας ήταν ένα πεντακάθαρο 4-5-1 αφού όλοι οι υπόλοιποι , πλην του Αραβίδη, έκαναν μόνο άμυνα. Η Δόξα έδειξε και πάλι την απίστευτη αφλογιστία που έχει μπροστά εξ αιτίας της απουσίας ενός ικανού σκόρερ. Τρεις βαθμοί μετά από τρεις ισοπαλίες σε αγώνες χωρίς ούτε μυρωδιά γκολ. Θα είναι τραγικό αν περάσει και αυτή η μεταγραφική περίοδος και να μην αποκτηθεί ένας γκολτζής….



Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός αφού έχασε την εύκολη επικράτηση με τον αιφνιδιασμό στο ξεκίνημα, έπρεπε να πάει σε ένα πλάνο αντιμετώπισης ενός αντίπαλου με άγνοια κινδύνου, που ουσιαστικά δεν είχε τίποτα να χάσει. Δηλαδή σε ένα παιχνίδι με χαρακτηριστικά όπως ζωντάνια πάθος δύναμη. Και από αυτά είχε ελάχιστα. Τα στατιστικά του πρώτου ημιχρόνου το δείχνουν καθαρά: τρεις τελικές ο καθένας, με καμιά προς την εστία. Έτσι για την ομάδα του Πειραιά χάθηκε ένα ολόκληρο ημίχρονο. Ο Βαλβέρδε την πήρε χαμπάρι και προσπαθούσε να αφυπνίσει τους παίκτες του, που ήταν σαν να συνέχιζαν από εκεί που σταμάτησαν, σ την προηγούμενη άσχημη εμφάνιση τους με τον Ατρόμητο. Μόνο που εκεί το γκολ του Μαρκάνο ήταν αρκετό για να σωθεί το τρίποντο, ενώ σήμερα …πήγε χαμένο!



Προσπάθεια για αιφνιδιασμό αλλά δεν…



Λίγο έλειψε στο 28 δευτερόλεπτο ο Ολυμπιακός να αιφνιδιάσει, με τον Μιραλάς να βγαίνει απέναντι στον Σέρεμετ, αλλά το πλασάρισμα του φεύγει πολύ λίγο έξω από το αριστερό οριζόντιο δοκάρι.



Αφού ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να αιφνιδιάσει στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, η Δόξα πήρε χώρους μέσα στον αγωνιστικό χώρο ακλουθώντας την τακτική του πρεσαρίσματος όσο γίνεται πιο ψηλά. Με σφιχτή και πολυπρόσωπη αμυντική διάταξη ψάχνει την αντεπίθεση. Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός υπολείπεται σε αποτέλεσμα στα τελειώματα των φάσεων. Οι πιο πολλές του προσπάθειες κόβονταν -σωστά- με τον καταλογισμό οφσάιντ από τον πρώτο βοηθό.



Στο 18' οι επιθετικοί του Ολυμπιακού άδειασαν με γιόμα την αμυντική διάταξη της Δόξας και ο Μιραλάς βγήκε και πάλι απέναντι στον Σέρεμετ αλλά ο Σλοβένος που είχε ήδη διαβάσει την φάση του "τσιμπάει" την μπάλα και χαλάει την προσπάθεια.



Στο 26' ο Στεργιανός τελειώνει την πρώτη καλή επιθετική προσπάθεια της Δόξας με ένα θρασύτατο -ποδοσφαιρικά- πολύ μακρινό σουτ που μπορεί να μην ανησύχησε τον Μέγιερι αλλά κατέληξε λίγο άουτ.



Στο 41' μπάσιμο από δεξιά με τον Αμπουμπακάρι και στην απομάκρυνση της μπάλας από την άμυνα του Ολυμπιακού αυτή φτάνει στον Λίμα που πιάνει ένα καλό μακρινό σουτ που φεύγει άουτ.



Το σφύριγμα της λήξης του ημιχρόνου είναι η αιτία να κοπεί μια πολύ καλή περίπτωση αντεπίθεσης για την Δόξα και να ακολουθήσουν δικαιολογημένες διαμαρτυρίες



Αιφνιδιασμός από την άλλη πλευρά , αλλά και πάλι δεν…



Όπως πήγε να αιφνιδιάσει στο ξεκίνημα ο Ολυμπιακός το ίδιο προσπάθησε να κάνει και η Δόξα. Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη παρουσία μέσα στην περιοχή του Μέγιερι και πριν συμπληρωθεί το δίλεπτο ο Αμπουμπακάρι από πολύ πλεονεκτική θέση πιάνει ένα πολύ κακό σουτ που φεύγει πολύ μακριά από τα αντίπαλα δοκάρια.



Στο 50’ ωραία προσπάθεια του Σοϊλέδη το σουτ θα κοντράρει στον Μαρκάνο και θα χαθεί η ευκαιρία για τη Δόξα.



Στο 53’ ο Γέστε εκτέλεσε το φάουλ ο Αβράαμ Παπαδόπουλος βγήκε πίσω από την άμυνα αλλά δεν έκανε καλό κοντρόλ και η μπάλα έφυγε άουτ.



Στο 59’ σε σέντρα του Μακούν, προ του Τζιμπούρ ο Βέρτζος με ωραίο τάκλιν, θα απομακρύνει την μπάλα.



Στο 60’ ήταν η μοιραία φάση για την ομάδα του Βαλβέρδε όταν σε σέντρα του Μιραλάς, η κεφαλιά του Τζιμπούρ βρήκε στο δοκάρι και στην επαναφορά το σουτ του Παπαδόπουλου κόπηκε από την εντυπωσιακή επέμβαση του Σέρεμετ, ενώ στην συνέχεια προσπαθεί και πάλι ο Τζιμπούρ με γυριστό σουτ, χωρίς όμως να τα καταφέρει.



Στο 65’ σέντρα του Τζιμπούρ, κεφαλιά του προωθημένου Τοροσίδη άουτ.



Στο 68’ μακρινό σουτ του Μιραλάς εύκολα μπλοκάρει την μπάλα ο Σέρεμετ.



Στο 74’ μετά από κόρνερ του Φετβατζίδη, την κεφαλιά του Τοροσίδη μπλοκάρει και πάλι ο Σέρεμετ.



Στο 76’ ο Αγγελούδης κάνει πάσα στον Τοπούζη το μακρινό σουτ του τελευταίου, εύκολα μπλοκάρει ο Μέγερι.



Πολύ καλή στιγμή για την Δόξα στο 79' όταν ο Αμπουμπακάρι αφού άδειασε τον Μόνχε βγάζει πολύ ωραία κάθετη πάσα στον Αραβίδη που από δεξιά μπαίνει μέσα στην περιοχή του Μέγιερι αλλά επιλέγει να πατήσει την μπάλα και να σουτάρει άστοχα παρότι είχε την επιλογή της πάσας στο αμαρκάριστο Τοπούζη. Να μπει και να φεύγουν τα καρδιονοσήματα για τον Πειραιά, σε φορτηγά πλοία!!!



Ατομικά…



Ο Σέρεμετ με την ηρεμία του ήταν εγγύηση κάτω από τα δοκάρια καθώς καθάριζε τις φάσεις εν τη γεννέσι. Βέρτζος και Τριοποτσέρης είναι και πάλι το κορυφαίο δίδυμο. Έδωσαν και πάλι την ψυχή τους. Ήταν παντού στην άμυνα και συντόνιζαν τα πάντα μέσα και γύρω από την περιοχή. Ο Στεργιανός είχε θάρρος, θράσος και καλά πατήματα αλλά και αδυναμίες απέναντι σε τόσο δύσκολους αντίπαλους. Δεύτερο συνεχόμενο καλό παιχνίδι για τον Σικαλιά στα αμυντικά καθήκοντα χωρίς όμως να κάνει ανεβάσματα. Ίσως να μην είχε κάποια τέτοια εντολή. Εξαιρετικός σαν χαφ ο Λίμα στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο σαν στόπερ έδωσε περισσότερη ηρεμία στην αμυντική διάταξη. Ο Αμπουμπακάρι έκανε το καλύτερο του παιχνίδι με την ασπρόμαυρη φανέλα με ατελείωτα τρεξίματα. Ο Ρούτσης ανταποκρίθηκε στο ρόλο που του δόθηκε και κράτησε πολλές μπάλες. Ο Κατσικογιάννης όπως και ο Σοϊλέδης, προερχόμενοι από το στρατόπεδο του Ολυμπιακού, έδειξαν να παίζουν το δικό τους προσωπικό στοίχημα με πολλά τρεξίματα πάθος και δύναμη. Ο Αραβίδης μόνος του μπροστά και ανάμεσα στους αντίπαλους αμυντικούς είχε σαν δουλειά να κρατήσει μπάλες και να ξεκουράζει τους πίσω και στο έργο αυτό πρόσφερε. Αν είχε καθαρό μυαλό και στην φάση του 79’ θα ήταν ο ήρωας της ημέρας…



Από τις αλλαγές ο Κουμπρόγλου βοήθησε με τα τρεξίματα του ενώ οι Τοπούζης και Αγγελούδης που αγωνιστήκαν λίγο και εξ ανάγκης δεν κρίνονται.



Αν και όπως ακούστηκε ο Ολυμπιακός έχει παράπονα για την διαιτησία του αθηναίου Παπαπέτρου (Βασιλειάδης-Τσολάκης) οι φιλοξενούμενοι πήραν σφυρίγματα και ανοχή. Κίτρινες είδαν οι: Αμπουμπακάρι (35’) Μέλμπεργκ (56’) Μαρκάνο(88’) Αγγελούδης (92’) Μανιάτης (93’)



ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: (Κατσαβάκης) Σέρεμετ, Τριποτσέρης, Βέρτζος, Ρούτσης, Αραβίδης, Λίμα Σάντος, Σικαλιάς, Κατσικογάννης(65’ Τοπούζης), Αμπουμπακάρι, Σοϊλέδης (61’ Αγγελούδης), Στεργιανός(46’ Κουμπρόγλου).



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: (Bαλβέρδε) Μέγερι, Μανιάτης, Μέλμπεργκ, Πάντελιτς (46’ Τζιμπούρ), Μιραλάς, Φουστέρ (46’ Γέστε), Φετφατζίδης, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Τοροσίδης, Μακούν (71’ Μόνχε)



Κατσαβάκης: «Είχαμε και τύχη»



Ο Μάκης Κατσαβάκης μιλώντας στην συνέντευξη τύπου, τόνισε πως η ομάδα του είχε τη βοήθεια του παράγοντα τύχη, που χρειάζεται για να πάρει αποτέλεσμα απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα, ενώ υποστήριξε πως ο βαθμός θα δώσει ψυχολογική τόνωση στους «μαυραετούς» για τη συνέχεια. «Δεν μπήκαμε καλά στο παιχνίδι, στην αρχή είχαμε αρκετά προβλήματα. Στο πρώτο λεπτό πήγαν να μας αιφνιδιάσουν, ξέραμε πως ο Ολυμπιακός κάπως έτσι θα αρχίσει το παιχνίδι. Σε αυτό το χρονικό σημείο δεν ήμασταν καλοί και σταθήκαμε τυχεροί, όμως είχαμε και τον παράγοντα τύχη που πρέπει να έχεις για να πάρεις αποτέλεσμα από μια μεγάλη ομάδα, όπως τον είχαμε και στο δεύτερο ημίχρονο σε δυο-τρεις περιπτώσεις. Κατά διαστήματα ισορροπήσαμε το παιχνίδι και ανεβάσαμε ψηλά την πίεση, αν ήμασταν προσεκτικοί σε κάποιες φάσεις θα μπορούσαμε να βάλουμε κι ένα γκολ», είπε αρχικά ο Μάκης Κατσαβάκης.



Στη συνέχεια δήλωσε: «Θέλω να πιστεύω πως ο βαθμός αυτός θα μας δώσει κουράγιο να συνεχίσουμε, θα πάρουμε και κάποια παιδιά στις μεταγραφές, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε».



Για τις αλλαγές που έκανε, τόνισε: «Οι αλλαγές που κάναμε, ήταν αναγκαστικές. Όπως ξέρετε στον πάγκο είχαμε 17 παίκτες, μείον τον Βάντρσον που υπήρχε συμφωνία να μην παίξει, μείον τον Μπριλάκη που το παιδί έχει να παίξει ενάμιση μήνα, αντιλαμβάνεστε πως είχαμε... γενική επιστράτευση».



Για τη φιλοσοφία που θα έχει η ομάδα στις μεταγραφές, είπε: «Στις μεταγραφές δεν αλλάζει κάτι. Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε. Πιστεύω πως αν πάρουμε τους παίκτες με τους οποίους συζητάμε, θα είμαστε πιο βελτιωμένοι και θα έχω κι εγώ επιλογές. Πάμε στην Κέρκυρα, έχουμε και παιχνίδι με τον ΟΦΗ οπότε χρειαζόμαστε λύσεις. Τώρα θα χάσουμε και τον Αραβίδη που έχει τρία ράμματα στο κεφάλι, άρα δεν θα παίξει».



Για το αν θα αποκτηθούν έμπειροι παίκτες, δήλωσε: «Γίνεται προσπάθεια και προς αυτή την κατεύθυνση θα πάρουμε κάποιο παιδί. Οι έμπειροι και δυνατοί παίκτες στοιχίζουν όπως ξέρετε. Θέλω να πιστεύω πως αυτοί που θα έρθουν θα βοηθήσουν την ομάδα».



Για την πορεία της ομάδας από εδώ και πέρα, σχολίασε: «Εμείς θέλουμε να αυξήσουμε τα ποσοστά αυτοπεποίθησης που έχουμε, να γίνουμε πολύ πιο δυνατή ομάδα και να αντιμετωπίσουμε πρόσωπο με πρόσωπο όλες τις ομάδες. Νομίζω πως αν γίνουν αυτά που θέλουμε θα βελτιωθούμε και θα καταφέρουμε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε».



Για το ότι παίρνει θετικά αποτελέσματα με τον Ολυμπιακό είπε: «Δεν το θέτω έτσι. Δεν εξετάζω εγώ αν ο αντίπαλος είναι ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός. Εμείς προσπαθούμε με τα παιδιά να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα ελέγχοντας τον αγώνα. Καλό είναι για εμένα. Μπορεί να υπήρξα παίκτης του Ολυμπιακού αλλά τώρα είμαι επαγγελματίας προπονητής. Λέω πως είναι καλό, από την άποψη ότι παίρνεις βαθμούς από μια μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός».



Για το αν θα γίνουν αλλαγές στο επόμενο παιχνίδι είπε: «Εκ των πραγμάτων θα γίνουν αλλαγές γιατί κάποια παιδιά δεν θα αντέξουν. Αν προλάβουμε να εκδώσουμε κάποια δελτία, θα είναι καλύτερα. Ήδη όπως σας είπα ο Αραβίδης δεν θα παίξει».



Για τον Ολυμπιακό σχολίασε: «Ο Ολυμπιακός κατά διαστήματα έπαιξε πολύ γρήγορα και δεν μπορούσαμε να τον μπλοκάρουμε στο ξεκίνημα. Αν μείνεις τυχερός σε αυτές τις περιπτώσεις μπορείς να αγχώσεις τον αντίπαλο. Για εμένα όμως ο Ολυμπιακός παραμένει το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου».



Για τους παίκτες που αποχωρούν δήλωσε: «Όσοι δεν πειθαρχούν και δεν μπαίνουν στη λογική που έχουμε χαράξει με τον πρόεδρο, δεν θα έχουν θέση στην ομάδα. Όποιος δεν ακούει τον προπονητή και δεν κάνει αυτά που θέλουμε, θα φεύγει».



Τέλος, για το αν θα έρθει κάποιος παίκτης δανεικός ανέφερε: «Δεν θα υπάρχει δανεισμός. Απόλυτα και κάθετα. Σήμερα είχαμε έναν καλό επιθετικό όπως είναι ο μικρός ο Βάντερσον και δεν μπορούσε να παίξει για αυτό το λόγο».



Αραβίδης: «Δεν απειληθήκαμε»



Σημαντικό χαρακτήρισε τον βαθμό που απέσπασε η Δόξα απέναντι στον Ολυμπιακό ο Χρήστος Αραβίδης. Αρχικά, ο Χρήστος Αραβίδης μίλησε για τον τραυματισμό του: «Αυτοί οι τραυματισμοί συμβαίνουν σε ένα αγώνα. Το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε ένα ακόμα βαθμό απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα, η οποία παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα και νομίζω ότι είχαμε τον έλεγχο στις φάσεις που δημιουργήθηκαν».



Τέλος, για την παρουσία του, δήλωσε: «Παιχνίδι με παιχνίδι ανεβαίνουμε και επιθετικά. Το κοιτάμε στις προπονήσεις. Ευτύχησα να έχω μια καλή εμφάνιση. Για να πετύχουμε τον στόχο μας θέλουμε καλές εμφανίσεις από όλους τους παίκτες».



Τριποτσέρης: «Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν»



Σίγουρος πως η ομάδα του θα παίξει στο 100% των δυνατοτήτων της σε όλα τα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν εμφανίστηκε ο Θοδωρής Τριποτσέρης. Ο αμυντικός της Δόξας τόνισε πως το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό για την ομάδα του, ενώ υποστήριξε πως οι «μαυραετοί» θα δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους για να πάρουν θετικά αποτελέσματα και στα υπόλοιπα ματς του πρωταθλήματος.



«Σίγουρα είναι ένα μεγάλο αποτέλεσμα για εμάς. Στην αρχή του αγώνα δεν μπήκαμε καλά όπως θα θέλαμε. Ο Ολυμπιακός έκανε ευκαιρίες και θα μπορούσε να πετύχει γκολ. Από εκεί και πέρα σταθήκαμε καλά, τα παιδιά δείξανε πολύ πάθος και πήραμε ένα θετικό αποτέλεσμα», είπε αρχικά ο Θοδωρής Τριποτσέρης.



Στη συνέχεια, υποστήριξε: «Σε δυο-τρεις φάσεις με τον Αραβίδη μπορούσαμε να βάλουμε ένα γκολ και να έχουμε άλλο αποτέλεσμα. Όπως είπαμε και μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ εμείς δεν θα χαριστούμε σε κανέναν. Θα παλέψουμε ως το τέλος για να σώσουμε την ομάδα».



Για το βεβαρημένο πρόγραμμα της Δόξας, σχολίασε: «Ξέραμε από την αρχή πως θα έχουμε δύσκολο πρόγραμμα, με αγώνες Τετάρτη-Κυριακή. Η Super League δεν έχει καμία σχέση με τη Football League. Παίζεις τη μία εβδομάδα με την ΑΕΚ, μετά με τον Ολυμπιακό, μετά με τον Παναθηναϊκό. Είμαστε νεαρά παιδιά, θέλουμε να διακριθούμε και παλεύουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».



Τέλος, για το πόσο έχει αλλάξει την ομάδα ο Μάκης Κατσαβάκης τόνισε: «Ο προπονητής πλέον είναι αρκετό καιρό μαζί μας, αφομοιώνουμε όσα μας λέει στις προπονήσεις και προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να τα εφαρμόσουμε στους αγώνες και να πάρουμε τα αποτελέσματα».



Βαλβέρδε: «Τα περιθώρια έχουν στενέψει»



Ο τεχνικός του Ολυμπιακού τόνισε πως η ομάδα του δεν έχει πλέον άλλα περιθώρια για απώλειες στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε τόνισε πως η ισοπαλία του Ολυμπιακού με τη Δόξα Δράμας στο «Καυτανζόγλειο»… πάγωσε τους «ερυθρόλευκους» και πως οι ποδοσφαιριστές του πρέπει να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει κανένας εύκολος αντίπαλος στο πρωτάθλημα. Παράλληλα, ο Ισπανός τεχνικός τόνισε πως η ομάδα του δεν έχει πλέον περιθώρια για απώλειες στο πρωτάθλημα.



«Η αλήθεια είναι πως έχουμε... παγώσει με το αποτέλεσμα! Πιστεύω ότι δεν κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Θα έπρεπε να είχαμε μεγαλύτερο βάθος στο παιχνίδι μας και περισσότερη δημιουργικότητα. Έπρεπε να ήμασταν πιο προσεκτικοί σε όλες τις γραμμές. Όσο περνούσε ο χρόνος τόσο πιο δύσκολο γινόταν το ματς για εμάς», είπε αρχικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού.



Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Στην αρχή πιστέψαμε πως θα ήταν εύκολο να πιέσουμε και να κάνουμε το γκολ. Όσο περνούσε η ώρα ο αντίπαλος κλεινόταν όλο και πιο πολύ πίσω και εμείς βγαίναμε όλο και πιο μπροστά. Δεν είχαμε το απαιτούμενο κενό στις γραμμές για να κάνουμε το παιχνίδι μας. Αν και είχαμε λίγες ευκαιρίες εμείς πιστέψαμε ότι θα τα καταφέρναμε αλλά φαινόταν πως ήταν δύσκολο από ένα σημείο και μετά».



Όσο για τη Δόξα Δράμας σχολίασε: «Η Δόξα έπαιξε πολύ καλά τον ρόλο της. Έκανε ένα παιχνίδι με μεγάλη πειθαρχία. Έτρεξε πολύ και γενικά έκανε αυτό που έπρεπε. Κλείστηκε πίσω και μετά έκανε αντεπιθέσεις. Υπ' αυτήν την έννοια έκανε ένα καλό ματς».



Ενώ σε ερώτηση για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, επισήμανε: «Για την συνέχεια του πρωταθλήματος υπογράμμισε: «Όταν περιμένεις να κερδίσεις βαθμούς σε ένα ματς και δεν τα καταφέρνεις τότε νιώθεις πίεση. Το ποδόσφαιρο είναι έτσι. Το πρωτάθλημα είναι έτσι. Αποδεικνύεται συνέχεια πως δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος και εύκολο ματς. Αν πιστέψαμε κάτι τέτοιο με την Δόξα κάναμε λάθος. Τα περιθώρια πλέον έχουν στενέψει. Πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ. Σήμερα κάναμε ένα βήμα πίσω. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί από εδώ και πέρα».



Πάει Ρέντη ο – νευριασμένος – Μαρινάκης



Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε σχετικό σχόλιο του Οn Sports.gr : «Έξαλλος με την εμφάνιση των παικτών του Ολυμπιακού απέναντι στη Δόξα Δράμας είναι ο πρόεδρος των «ερυθρόλευκων» που αναμένεται να στείλει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.



Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι εκνευρισμένος με τον τρόπο που αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός στη Θεσσαλονίκη απέναντι στους «μαυραετούς» και είναι αποφασισμένος να λάβει τα μέτρα του έτσι ώστε να καταλάβουν όλοι πως τα ψέματα έχουν τελειώσει! Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού ετοιμάζεται να δώσει το «παρών» στην αυριανή (09/01) προπόνηση της ομάδας στου Ρέντη, που θα γίνει στις 13:00 το μεσημέρι, έτσι ώστε να στείλει μήνυμα πως η ανοχή σε παρόμοιες εμφανίσεις έχει τελειώσει. Αυτό που θέλει να κάνει σαφές σε όλους ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ότι όλοι πρέπει να δίνουν το 100% για να κατακτηθεί το πρωτάθλημα και αναμένονται «γκάζια» προς τους ποδοσφαιριστές.



Εκτός πάντως από την… κατσάδα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν αποκλείεται να επιβάλει και βαρύ πρόστιμο στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού για την κάκιστη εμφάνιση της ομάδας στη Θεσσαλονίκη, αφού θέλει να γίνει απόλυτα σαφές ότι δεν υπάρχουν περιθώρια χαλάρωσης στη «μάχη» για τον τίτλο!



Μάλιστα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έλεγε στο περιβάλλον του πως «τα ψέματα πρέπει να τελειώσουν. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ποια φανέλα φοράνε. Είμαστε ο Ολυμπιακός και πρέπει να παίζουμε σαν Ολυμπιακός. Τέλος τα ψέματα», όντας φανερά εκνευρισμένος από την παρουσία της ομάδας του απέναντι στη Δόξα Δράμας».



841 εισιτήρια



Περίπου χίλια πεντακόσια άτομα στις παγωμένες κερκίδες του Καυτανζογλείου χωρίς ίχνος κόκκινου κασκολ!!! Τα δρακόντια αστυνομικά μέτρα απέτρεψαν κάθε περίπτωση επεισοδίων ενώ κάποια γαλλικά προς τους παίκτες του Ολυμπιακού που ακούστηκαν από κόσμο πίσω από τον ερυθρόλευκο πάγκο, αυτοί πολύ δύσκολα θα ήταν δραμινοί. Από τα 9.000 εισιτήρια που κυκλοφόρησαν κόπηκαν 841 και εισπράχθησαν 13.190 ευρώ.



Τα κορίτσια του Βόλει στην κερκίδα

Σε αυτούς που παρότρυναν την Δόξα πέρα από κάποιους οπαδούς της ομάδας ήταν και τα κορίτσια του γυναικείου Βόλευ του ΓΣ Δράμας που βρέθηκαν στην Θεσσαλονίκη για τον παιχνίδι με τον Επικούρο.







Τυπική η παρουσία του Βάντρσον



Σε δύο θέματα απάντησε ο Κατσαβάκης στην διάρκεια της συνέντευξης τύπου δίνοντας τις ανάλογες απαντήσεις. Το πρώτο ήταν ότι τελικά ο Βάντρσον ήταν μόνο για τους τύπους παρών στο παιχνίδι καθώς ο Ολυμπιακός –σε αντίθεση με αυτό που κυκλοφόρησε-απάντησε πως δεν επιτρέπει στον παίκτη του να αγωνιστεί. Μήπως κάτι ξέρανε για να φοβούνται;



(ναι …αστειευόμαστε…)



Το θέμα Κανακούδη



Το άλλο ήταν το θέμα του αποκλεισμού του Κανακούδη. «Όσοι δεν πειθαρχούν και δεν μπαίνουν στη λογική που έχουμε χαράξει με τον πρόεδρο, δεν θα έχουν θέση στην ομάδα. Όποιος δεν ακούει τον προπονητή και δεν κάνει αυτά που θέλουμε, θα φεύγει» δήλωσε σε σχετική ερώτηση ο Σερραίος τεχνικός.



Η sport Drama αποκαλύπτει το παρασκήνιο του απόφασης του αποκλεισμού του παίκτη. Στην διάρκεια της εβδομάδας, μετά και την παρά λίγο αποβολή του Αμπουμπακάρι, ο Κατσαβάκης κάλεσε τον Κανακούδη και τον Γκανέζο για να τους κάνει τις σχετικές συστάσεις. Οι κουβέντες του τεχνικού της Δόξας ήταν στην λογική του «δεν θα δεχτώ άλλες τέτοιες περιπτώσεις» με τα συνήθη σχόλια. Εκεί ο Γκανέζος την …κατάλαβε και έδωσε διαβεβαιώσεις ότι θα ακολουθήσει τα όσα του λέει ο προπονητής του ενώ αντίθετα ο Κανακούδης είπε την δική του άποψη που εκ των πραγμάτων φαίνεται πως δεν άρεσε στον προπονητή του. Αναπόφευκτα ο τελευταίος ενημέρωσε σχετικά τον πρόεδρο της ΠΑΕ και αφού θα πήρε την συγκατάθεση προχώρησε στον αποκλεισμό του παίκτη από την αποστολή. Βέβαια στο γήπεδο ο Κανακούδης έδωσε το παρών του περνώντας μάλιστα νωρίτερα και από τα αποδυτήρια.



Παπαδόπουλος και Τριανταφυλλίδης τα πρώτα αποκτήματα



Παρόντες στο γήπεδο ήταν επίσης και τα δύο πρώτα μεταγραφικά αποκτήματα της Δόξας. Ο μεσοεπιθετικός Αμβρόσιος Παπαδόπουλος από την ομάδα του Ορφέα Ελευθερούπολης και ο Νίκος Τριανταφυλλίδης από τον Πανθρακικό. Οι δύο ποδοσφαιριστές έμειναν μαζί στο ίδιο δωμάτιο στο ξενοδοχείο που κατέλυσε η αποστολή της Δόξας και στην συνέχεια φορώντας τις φόρμες της δραμινής ΠΑΕ παρακολούθησαν το παιχνίδι της νέας τους ομάδας από την Θύρα των επισήμων. Εκτός τραγικού απροόπτου υπογράφουν και οι δύο το πρωί της Δευτέρας.



ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΑΡΑΣ

ΠΗΓΗ: http://www.sportdrama.gr/index.php/doxa-dramas/9979-live-0-0-0.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: