.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΑΓΩΝΩΝ ΔΟΞΑΤΟΥ-ΠΕΤΡΟΥΣΑΣ

Αύριο Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011 στις 15:00 όλα τα βλέμματα της ποδοσφαιρόφιλης Δράμας θα είναι στραμμένα στο Δημοτικό Γήπεδο του Δοξάτου όπου δύο από τα μεγάλα φετινά φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, οι Φίλιπποι Δοξάτου και η Δόξα Πετρούσας, "διασταυρώνουν τα ξίφη τους"..



Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν σε αγώνα πρωταθλήματος μετά από αρκετό καιρό, αφού τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές περιόδους η Πετρούσα αγωνιζόταν στην Δ΄ Εθνική.

Υπήρχε όμως μια αναμέτρηση για το Κύπελλο Δράμας πριν από δύο χρόνια, συγκεκριμένα στις 25 Νοεμβρίου του 2009, στο γήπεδο Δοξάτου. Σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι, οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες με 1-1 στην κανονική διάρκεια( προηγήθηκε η Πετρούσα με τον Δ. Κότιο και ισοφάρισε ο Πετράς με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Σιαματά), το σκορ δεν άλλαξε στην παράταση και στην διαδικασία των πέναλτι οι Φίλιπποι πήραν την πρόκριση με 4-3 (συνολικό σκορ του αγώνα 5-4) με δύο αποκρούσεις του Παύλου αλλά και χαμένο πέναλτι από τον Πετρά. Στο βιντεάκι το πέναλτι που εκτέλεσε ο Γιώργος Λαζαρίδης και απέκρουσε ο Παύλου προκαλώντας ξέφρενους πανηγυρισμούς των παικτών αλλά και των οπαδών των Φιλίππων για την πρόκριση στους "4"..

Για το πρωτάθλημα οι δύο ομάδες συνατήθηκαν δύο φορές την περίοδο 2007-08. Στον πρώτο γύρο, στις 20 Οκτωβρίου 2007, οι Φίλιπποι απέσπασαν ισοπαλία μέσα στην Πετρούσα με σκορ 1-1(Χαρετίδης για το Δοξάτο και Μπάτζιος για την Πετρούσα τα γκολ) ενώ στον 2ο γύρο η Δόξα πήρε τη νίκη μέσα στο Δοξάτο με 2-1(Κατσιγιαννόπουλος το γκολ για τους Φιλίππους, Μπάτζιος και Υψηλός για την Πετρούσα). Εκείνη την περίοδο, οι Φίλιπποι στην Β' φάση αγωνίστηκαν στην 2η εξάδα ενώ η Πετρούσα στέφθηκε πρωταθλήτρια..

Την ίδια περίοδο οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και πάλι, στον αλησμόνητο τελικό του Κυπέλλου Δράμας της 26ης Μαρτίου 2008 που διεξήχθη στο γήπεδο του Νικοτσάρα, στον οποίο οι Φίλιπποι έφτασαν στην μεγαλύτερη επιτυχία της πρόσφατης ιστορίας τους [από τις αρχές της δεκαετίας του '70 όταν είχαν κατακτήσει το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας του νομού Δράμας και έχασαν την άνοδο στην Β' Εθνική(!) στους αγώνες μπαράζ με Ελευθερούπολη και Θύελλα Σερρών δεν είχαν πάρει ποτέ Κύπελλο ή πρωτάθλημα στην Α΄..] με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πέτρου Ακριτίδη(1-0 το αποτέλεσμα)..

Πέντε μήνες αργότερα, στις 30 Αυγούστου 2008, αντιμετώπισαν ξανά την πρωταθλήτρια εκείνης της περιόδου Πετρούσα, στο ίδιο γήπεδο, για το super cup, και κατέκτησαν και εκείνο το τρόπαιο με σκορ 3-2[Κώστας Νότας-Πάρης Αποστολίδης (2) τα γκολ για το Δοξάτο].

Η πιο πρόσφατη αναμέτρηση των δύο ομάδων ήταν ο φιλικός αγώνας της 17ης Αυγούστου 2011 στην Πετρούσα, όπου οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 3-1.

Δεν υπάρχουν σχόλια: