.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Το ΓΕΣ ανέστειλε τη λειτουργία του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων στο Παρανέστι

Το ΓΕΣ ανέστειλε τη λειτουργία του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων στο Παρανέστι Δράμας .Πέμπτη, 07/04/2011 .Πέρυσι έλεγαν πως δεν θα το κλείσουν


Το ΓΕΣ ανέστειλε τη λειτουργία του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων στο Παρανέστι Δράμας. Η απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου σε ερώτηση του Βουλευτή κ. Τζίμα Μαργαρίτη που δόθηκε σήμερα είναι η παρακάτω: «Το ΓΕΣ έχει αποφασίσει την αναστολή λειτουργίας της 165 ΜΠΕΠ στο Παρανέστι Δράμας, ως Κέντρο Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων. Επίσης, αποφάσισε την κατάργηση αριθμού ΚΕΝ και μελετά την περαιτέρω μείωση αυτών και την ένταξή τους σε πολυδύναμα στρατόπεδα. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί στο πλαίσιο της μελλοντικής δομής δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς».

Για την αρνητική αυτή εξέλιξη ο κ. Τζίμας έκανε την παρακάτω δήλωση: «Ένα κέντρο εκπαιδεύσεως που με πολύ αγώνα ίδρυσε και λειτούργησε η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, αναστέλλει την λειτουργία του στο Παρανέστι. Ο κ. Βενιζέλος κρύβεται πίσω από την απόφαση του ΓΕΣ. Δεν έχει το θάρρος να πει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανέστειλε τη λειτουργία του ΚΕΝ Παρανεστίου.

Στην ουσία το έκλεισαν το κέντρο.

Έδωσαν ένα τελειωτικό χτύπημα στην ακριτική αυτή περιοχή.

Τι άλλο να περιμένει ο νομός μας από αυτή την απαράδεκτη και ανάλγητη κυβέρνηση που κάθε μέρα αφαιρεί και ένα κεκτημένο δικαίωμα των Δραμινών;

Είναι δε τόσο ασυνεπής ο κ. Βενιζέλος που πέρυσι τον Φεβρουάριο σε σχετική ερώτηση μου με διαβεβαίωνε πως δεν πρόκειται να κλείσει το Κέντρο Παρανεστίου».

Το κείμενο της ερώτησης του κ. Τζίμα προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ήταν το εξής και έγινε για δεύτερη φορά στις 21.3.11:

ΘΕΜΑ: «Λειτουργία Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο Παρανέστι Δράμας»

Επανέρχομαι στο ζήτημα λειτουργίας του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων στο Παρανέστι Δράμας.

Δημοσιεύματα του τύπου που αναφέρονται σε επανασχεδιασμό από την κυβέρνηση της χωροθέτησης των στρατοπέδων και κέντρων εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων της χώρας, έχουν προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους του νομού Δράμας και ιδιαίτερα του δήμου Παρανέστίου Δράμας.

Οι κάτοικοι φοβούνται ότι η κυβέρνηση προτίθεται να κλείσει το κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων στο Παρανέστι ή και άλλες στρατιωτικές μονάδες στο νομό Δράμας.

Σας κάνω γνωστό πως αυτό το κέντρο λειτούργησε από την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μετά από αίτημα των κατοίκων της περιοχής και τη σημαντική βοήθεια των αρχών στην εκτέλεση έργων υποδομής.

Επειδή πέραν των άλλων η λειτουργία του κέντρου εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων στο Παρανέστι συμβάλλει στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Επειδή η λειτουργία του κέντρου αυτού στο Παρανέστι κρίνεται απολύτως πετυχημένη και απαραίτητη.

Επειδή οι στρατιωτικές μονάδες σε ολόκληρο το νομό Δράμας που λειτουργούν χρειάζονται περαιτέρω ενίσχυση.

Επειδή η λειτουργία των στρατιωτικών αυτών μονάδων ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της ακριτικής περιοχής του Νομού Δράμας.

Επειδή τίποτα άλλο δεν έμεινε στην περιοχή Παρανεστίου που να δείχνει τη φροντίδα του Ελληνικού κράτους για την απομακρυσμένη αυτή περιοχή της Ελλάδος.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ο Υπουργός Άμυνας

1. Προτίθεται η κυβέρνηση να συνεχίσει τη λειτουργία του κέντρου εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων στο Παρανέστι;

2. Ποιος είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τις υπάρχουσες στρατιωτικές μονάδες στο νομό Δράμας;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μαργαρίτης Τζίμας

Η Απάντηση του κ. Βενιζέλου με ημερομηνία 5.4.11 είναι η εξής:

«Σε απάντηση της ερώτησης που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Μαργαρίτης Τζίμας προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα τη λειτουργία κέντρου εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στη Δράμα, σας γνωρίζω τα ακόλουθα σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη μου.

Το ΓΕΣ έχει αποφασίσει την αναστολή λει τουργίας της 165 ΜΠΕΠ στο Παρανέστι Δράμας ως Κ.Ε.Ν. Επίσης, αποφάσισε την κατάργηση αριθμού Κ.Ε.Ν και μελετά την περαιτέρω μείωση αυτών και την ένταξη τους σε πολυδύναμα στρατόπεδα. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί στο πλαίσιο της μελλοντικής δομής δυνάμεων του Σ.Ξ.

Ως προς το δεύτερο ερώτημα σημειώνεται ότι διαρκής επιδίωξη του ΓΕΣ τα τελευταία χρόνια αποτελεί η δημιουργία σύγχρονων πολυδύναμων στρατοπέδων και προχώρα στην επικαιροποίηση σχετικών μελετών για τη χωροταξική διάταξη των μονάδων του Σ.Ξ, χωρίς ωστόσο εώς σήμερα να έχει ληφθεί ιδιαίτερη απόφαση για τις μονάδες που σταθμεύουν στο Ν. Δραμας».

Από το Γραφείο Τύπου

ΠΗΓΗ: http://www.dramina.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6693:2011-04-07-07-47-37&catid=86:header&Itemid=126

Δεν υπάρχουν σχόλια: