.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Ανοικτή προσκληση του Δημάρχου Δοξάτου που αφορά την Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης

Ανοικτή προσκληση του Δημάρχου Δοξάτου που αφορά την Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Καλαμπάκι 15/2/2011



ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ Αριθ.Πρωτ. 1867

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

Ταχ.Δ/νση: Καλαμπάκι 66031

Πληροφορίες: Ν.Τοπάλογλου

Τηλ. 2521352407

Φαξ. 2521352409





ΑΝΟΙΚΤΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ





Σύμφωνα με το άρθρο 76 του Ν.3852/10 ο Δήμος Δοξάτου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα προβεί στη συγκρότηση της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης, οργάνου με συμβουλευτικές αρμοδιότητες.

Προκειμένου να απαρτιστεί με μέλη η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης Δοξάτου, καλούνται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον εκπρόσωποι των φορέων της τοπικής κοινωνίας και δημότες και πιο συγκεκριμένα εμπορικοί και επαγγελματικοί σύλλογοι και οργανώσεις, επιστημονικοί σύλλογοι και φορείς, οργανώσεις εργαζομένων και εργοδοτών, εργαζόμενοι στο δήμο και τα νομικά του πρόσωπα, ενώσεις και σύλλογοι γονέων, αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς, εθελοντικές οργανώσεις και κινήσεις πολιτών, άλλες οργανώσεις και φορείς της κοινωνίας των πολιτών, εκπρόσωποι των τοπικών συμβουλίων νέων. Επιπλέον, στην επιτροπή διαβούλευσης συμμετέχουν σε αριθμό ίσο με το 1/3 των εκπροσώπων των φορέων δημότες. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι υπερβαίνουν τον προβλεπόμενο από το νόμο αριθμό, θα διενεργηθεί δημόσια κλήρωση στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά τη διαδικασία ορισμού της εν λόγω επιτροπής.


Η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης:

•Γνωμοδοτεί στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα δράσης του δήμου, το επιχειρησιακό πρόγραμμα και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου.
•Γνωμοδοτεί για θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος, που παραπέμπονται σε αυτή από το δημοτικό συμβούλιο ή τον δήμαρχο.
•Εξετάζει τα τοπικά προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του δήμου και διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών.
•Δύναται να διατυπώνει παρατηρήσεις επί του περιεχομένου των κανονιστικού χαρακτήρα αποφάσεων οι οποίες εκδίδονται σύμφωνα με το άρθρο 79 του Κ.Δ.Κ

Κατόπιν των ανωτέρω καλούνται φορείς όπως περιγράφονται ανωτέρω καθώς και δημότες που επιθυμούν τη συμμετοχή τους στην επιτροπή διαβούλευσης να εκφράσουν εγγράφως τη βούληση τους στο γραφείο του Δημοτικού Συμβουλίου στο Καλαμπάκι η ηλεκτρονικά στη διεύθυνση kalabaki@kalabaki.gr έως την 25η Φεβρουαρίου 2011. Όλες οι υποψηφιότητες πρέπει να περιλαμβάνουν απαραίτητα σύντομα στοιχεία βιογραφικού, καθώς και στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, διεύθυνση, e-mail). Πιστεύουμε πως η ανταπόκριση σας θα είναι θετική αφού ο ρόλος της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τη δυναμική του νέου μας Δήμου.



Ο Δήμαρχος Δοξάτου

Χατζηλαζάρου Αναστάσιος

ΠΗΓΗ: www.doxato.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: