.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

ΟΙ ΔΡΑΜΙΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΚΟΥΔΕΣ

Το παρακάτω κείμενο του Δραμινού πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννη Ξανθόπουλου το διάβασα στην πολύ καλή ενημερωτική ιστοσελίδα www.godrama.gr, μου έκανε πολύ καλή εντύπωση και το μεταφέρω:


ΟΙ ΔΡΑΜΙΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΚΟΥΔΕΣ

01/11/2009






Γιάννης Ξανθόπουλος
Παρακολούθησα, απρόσκλητος η αλήθεια , το μεγαλύτερο μέρος της επίσκεψης του Υφυπουργού Υποδομών, (αρμοδίου για τα Δημόσια Έργα) , Γιάννη Μαγκριώτη στη Δράμα.
Παραβρέθηκα έτσι στο χώρο του «τελωνείου» Εξοχής, στην συνάντηση -ενημέρωση με τους αρμοδίους Διευθυντές των περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης, με τον πρόεδρο της «ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε» στο ξενοδοχείο ΚΟΥΡΟΣ και στην συνέντευξη τύπου του Υπουργού στον ίδιο χώρο.


Τα συμπεράσματα από την παραπάνω επίσκεψη:
1) Θα χρηματοδοτηθεί η παράκαμψη Νευροκοπίου, (μάλλον μόνο η κατασκευή της γέφυρας) και οι τμηματικές βελτιώσεις της εθνικής οδού Νευροκοπίου – Δράμας.
2)Ο δρόμος Δράμας – Αμφίπολης δεν έχει ενταχθεί σε κανένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα, βρίσκεται στο στάδιο των μελετών, εμπλέκονται 3 διαφορετικοί φορείς και θα γίνει προσπάθεια να αναλάβει το έργο, στην φάση της κατασκευής, (όταν βρεθούν χρήματα), η ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.
3) Για την Ε61 , τον αυτοκινητόδρομο δηλαδή που θα συνδέσει τα Διευρωπαικά δίκτυα και τις Σέρρες με το νέο λιμάνι της Καβάλας, θα γίνουν εντός των προσεχών μηνών οι προκαταρκτικές μελέτες για να αποφασιστεί πόσο κοντά θα περάσει ο άξονας αυτός από την Δράμα.

Ο κ. Υπουργός εξέφρασε την ελπίδα και την ευχή οι μελέτες να «ευνοήσουν» την Δράμα.

Άποψη μου, (την ίδια έχουν πολλοί παράγοντες της Δράμας, όπως σύσσωμη η Νομαρχιακή αντιπολίτευση, του κ. Κορυφίδη προεξέρχoντος ), είναι η οδός αυτή να περάσει ΜΕΣΑ από την Δράμα, ενώνοντας την, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, με την Ευρώπη, με την Εγνατία οδό , με την Καβάλα και με το λιμάνι της.
Και για να γίνει αυτό χρειάζεται ΜΌΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ανεξάρτητα τι θα πουν οι τεχνοοικονομικές μελέτες,

Η ανάπτυξη της Δράμας δεν είναι υπόθεση των τεxνοκρατών, αλλά της κυβέρνησης και των πολιτικών της .
Ήρθε η ώρα, που οι Δραμινοί και οι εκπρόσωποι μας να ΑΠΑΙΤΟΥΝ και να μην ΕΠΑΙΤΟΥΝ.
Η κατασκευή του άξονα Ε61 είναι μια μεγάλη ευκαιρία την οποία δεν πρέπει να χάσουμε. Εδώ να θυμίσω ότι προκειμένου να προστατευθούν, (καλώς), ορισμένες αρκούδες, άλλαξε η χάραξη της Εγνατίας οδού στην Πίνδο με επί πλέον κόστος δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν αξίζουν οι Δραμινοί του σήμερα και του αύριο την ίδια αντιμετώπιση;
Ή να το θέσω αλλιώς:
Σε πόσες αρκούδες αντιστοιχούν οι 110000 Δραμινοί;

Δεν υπάρχουν σχόλια: