.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

ΦΙΛΙΠΠΟΙ: ΝΙΚΗ ΜΕ ΑΓΧΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΥΧΗ, ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ Α-1 Ε.Π.Σ.ΔΡΑΜΑΣ -ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

το Σάββατο 13 Σεπεμβρίου 2008 ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Α-1. Οι "Φίλιπποι" αγωνίστηκαν στην έδρα τους με τον "Ακρίτα" Κ. Νευροκοπίου, παρουσία όχι πολλών φιλάθλων, αφού την ίδια ώρα η Δόξα αγωνιζόταν στη Δράμα με τη Ζάκυνθο...





Να σημειώσω εδώ πως η Διοίκηση της Δόξας είχε ζητήσει από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δράμας να αναβληθούν οι αγώνες του Σαββάτου, αλλά το αίτημά της δεν έγινε δεκτό..

Κατά τα άλλα, όλοι οι μεγαλοπαράγοντες έχυναν "κροκοδείλια" δάκρυα για την κατάντια της Δόξας και τόνιζαν πως η Δόξα πρέπει να γίνει ξανά σπουδαία ομάδα για το καλό του δραμινού ποδοσφαίρου.

Τώρα που το διοικητικό καθεστώς άλλαξε, οι προοπτικές για τους "Μαυραετούς του Βορρά" φαίνονται πολύ καλές, η ομάδα παρουσιάζεται ως μία από τα φαβορί για την άνοδο, η "συμπαράσταση" από την Ε.Π.Σ.Δ. ήταν η "πρέπουσα".. Τέλος πάντων.. Απλά, να είμαστε βέβαιοι πως κατά τα πανηγύρια της ανόδου της Δόξας στην Β' Εθνική, κάποιοι θα φωτογραφίζονται με τις γραβάτες...

Κριτική του αγώνα:

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο χωρίς πολλές φάσεις. Το Δοξάτο είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, έχοντας και τον αέρα υπέρ του, αλλά ο "Ακρίτας" έδειξε από το ξεκίνημα πως δεν θα παραδινόταν αμαχητί, αφού ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις του, κυρίως με τους Παπάζη και Σπυρίδη.

Οι "Φίλιπποι" άνοιξαν το σκορ με τον νεαρό Κωνσταντινίδη (που ήταν σε πολύ καλή μέρα..) στο 30', όταν επιχείρησε ένα γέμισμα από δεξιά στην περιοχή του Ταγγαλίδη, η μπάλα πήρε μια παράξενη τροχιά και πήγε στην πάνω δεξιά γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει τερματοφύλακα του Κ. Νευροκοπίου.

Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο προπονητής του Δοξάτου κ. Ταβλαρίδης πραγματοποίησε εσωτερική αλλαγή περνώντας δεξί μπακ τον Ζάχαρη στη θέση του νεαρού Δελλιαρίδη, αφού έβλεπε πως είχε πολλά προβλήματα στην δεξιά του πτέρυγα, ενώ τον Δελλιαρίδη τον πέρασε στο κέντρο.

Στο 2ο ημίχρονο την θέση του Δελλιαρίδη πήρε ο Μόσχου που αγωνίστηκε αρχικά σαν "εξάρι", ενώ ο Ζάχαρης παρέμεινε δεξί μπακ.

Ο "Ακρίτας" μόλις στο 47' πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης με τον εξαιρετικό Σπυρίδη, που εκμεταλλεύτηκε αδράνεια της άμυνας.

Ο ίδιος παίκτης στο 60΄ έκανε το 1-2, ενώ η άμυνα των "Φιλίππων" πελαγοδρομούσε, αφού και η νέα εσωτερική αλλαγή(δεξί μπακ ο Μόσχου - "6άρι" ο Ζάχαρης) μάλλον μπέρδεψε περισσότερο την ομάδα.

Και στο 62' έγινε η φάση που, ουσιαστικά, έκρινε την έκβαση του αγώνα, με τον "Ακρίτα" να έχει δύο(!) δοκάρια(κάθετο και οριζόντιο..), ενώ και στην επαναφορά της μπάλας μετά το δεύτερο δοκάρι ο Σπυρίδης αστόχησε από πλεονεκτική θέση. 

Δύο τρία λεπτά μετά ο προπονητής του Κ. Νευροκοπίου πραγματοποίησε δύο αλλαγές μαζί, βγάζοντας από τον αγώνα τους έμπειρους Παπάζη και Ηλιάδη και περνώντας στις θέσεις τους δύο νεαρούς..

Στο 70΄ ο Χριστοφυλλάκης ισοφάρισε με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή. Ήδη είχαν περάσει στον αγώνα οι Χιωτάκης και Νότας Κώστας στις θέσεις των Αποστολίδη και Τουλούπη, ο Χιωτάκης έγινε δεξί μπακ, και το Δοξάτο ισορρόπησε τον αγώνα και είχε αρχίσει να πιέζει.

Στο 80' με αυτογκόλ του νεαρού Τσενεκλίδη(που είχε μπει στον αγώνα σαν αλλαγή..) έγινε το 3-2 για το Δοξάτο. Ένα σπάνιο γκολ, αφού όλοι όσοι ήταν στο γήπεδο έβλεπαν τη μπάλα να φεύγει από το πόδι του Τσενεκλίδη, που προσπάθησε να διώξει, να παίρνει πολλά "φάλτσα" και να περνάει σύριζα από το αριστερό δοκάρι της εστία του ανήμπορου να αντιδράσει και πάλι Ταγγαλίδη.

Μετά από λίγο βγήκε και ο Σπυρίδης, ο πιο δραστήριος παίκτης του "Ακρίτα"¨και το "κερασάκι στην τούρτα" έβαλε και πάλι ο Χριστοφυλλάκης κάνοντας στο 85' περίπου το 4-2, πάλι με πλασέ μέσα από την περιοχή, ένα γκολ όμως που ήταν "πάρε-βάλε" από τον Κώστα Νότα που έφυγε σαν βέλος από τον χώρο του κέντρου, μπήκε στην περιοχή κι ενώ θα μπορούσε να επιχειρήσει να σκοράρει ο ίδιος, έδωσε εξαιρετική "ασίστ" πάσα στον Μίλτο...

Γενικά ο αγώνας, εκτός από τα γκολ φυσικά, δεν είχε πολλές φάσεις. Οι ομάδες φάνηκαν κουρασμένες από την προετοιμασία, ενώ ακόμη και οι έμπειροι παίκτες που διαθέτουν οι δύο ομάδες υπέπεσαν σε "χαζά" λάθη..

Το Δοξάτο αγωνίστηκε με τους: Βογιατζή κάτω από τα δοκάρια (δεν ήταν και στην καλύτερή του μέρα, χωρίς πάντως να έχει ευθύνη για τα γκολ που δέχτηκε..), δεξί μπακ ο νεαρός Δελλιαρίδης(πλούσια σωματικά προσόντα, έτυχε απέναντι στον πολύ καλό Σπυρίδη, με το πέρασμα του χρόνου θα προσφέρει πολλά αφού δείχνει να ξέρει μπάλα..), αριστερό μπακ ο Χριστοφυλλάκης(εξαιρετικός στα επιθετικά του καθήκοντα, σκόραρε και τις δύο φορές με το δεξί πόδι(!), ενώ θέλει δουλειά ακόμη στον ανασταλτικό τομέα..), στο κέντρο της άμυνας οι Σιαματάς και Πετράς(και οι δύο με καλές αλλά και κακές στιγμές, έχοντας βέβαια να αντιμετωπίσουν δύο πολύ καλούς επιθετικούς, φάνηκαν κουρασμένοι από την προετοιμασία), αμυντικά χαφ οι Ζάχαρης και Λαζαρίδης(έτρεξαν πολύ, έκαναν παιχνίδι, αλλά κι αυτοί μπορούν να προσφέρουν πολλά περισσότερα), ο Τουλούπης σε ελεύθερο ρόλο στο κέντρο(τα πήγε αρκετά καλά, αλλά και αυτός ήταν σαφώς επηρεασμένος από την σκληρή προετοιμασία). Στο δεξί άκρο της επίθεσης ο Ηλίας Κωνσταντινίδης(σε πολύ καλή μέρα, πήρε πρωτοβουλίες, ήταν αρκετά κινητικός), στο αριστερό άκρο ο επίσης νεαρός Αποστολίδης(προσπάθησε αρκετά αλλά δεν του δόθηκαν ευκαιρίες ώστε να χριστεί και πάλι σκόρεr όπως στο Super Cup..) και στην κορυφή της επίθεσης ο Φιλίππου(ιδιαίτερα μαχητικός, σίγουρα με την εμπειρία του θα βοηθήσει πολύ την ομάδα στη συνέχεια, ενώ φαίνεται πως συνεργάζεται πολύ καλά με τον Νότα..). Ο Χιωτάκης μαχητικότατος όπως παλιά, ενώ βοήθησε αρκετά και στον επιθετικό τομέα. Ο Μόσχος χρήσιμος στο διάστημα που αγωνίστηκε, ενώ ο Νότας, όπως και στον αγώνα με την Πετρούσα, δείχνει πως φέτος έχει όρεξη για πολλά πράγματα. Η ενέργειά του στο τέταρτο γκολ έδειξε πως οι άμυνες φέτος θα "πονοκεφαλιάζουν" για να τον αντιμετωπίσουν...

Ο "Ακρίτας" έδειξε ένα καλογυμνασμένο σύνολο, και αν ήταν λίγο τυχερός στη φάση των δοκαριών, πολύ πιθανό να έφευγε με το "διπλό", αφού σε εκείνο το σημείο το σκορ θα γινόταν 1-3..

Προσωπικά, δεν κατάλαβα την σκοπιμότητα των αλλαγών που έκανε ο κ. Αμπρικίδης. Βέβαια, αυτός ξέρει καλύτερα τις ανάγκες της ομάδας του, αλλά είναι γεγονός πως μετά από την έξοδο των Παπάζη και Ηλιάδη, σε συνδυασμό με τις αλλαγές που έκανε ο κ. Ταβλαρίδης, τα πράγματα έγιναν πολύ καλύτερα για το Δοξάτο...

 Ο Ακρίτας Κ. Νευροκοπίου αγωνίστηκε με τους: Ταγγαλίδη, Βασιλειάδη Μ., Δέτσιο, Κατιρτζίδη, Τομπουλίδη Ι., Ηλιάδη(65΄Τσενεκλίδη), Κρίτογλου, Βασιλειάδη Αντ., Παπάζη(65΄Τσιτλακίδη), Σπυρίδη(80΄Κιοσέογλου) και Καρατζιά.

Τα άλλα αποτελέσματα

ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ-ΠΛΑΤΑΝΙΑ 2-1
ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ-ΑΚΡΙΤΑΣ Ν. ΚΡ. 3-0
ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ-ΚΥΡΓΙΑ 1-2
ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ-ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 0-2
Ν. ΑΜΙΣΟΣ-ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ 1-1

Βαθμολογία

1. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ 3
2. ΔΟΞΑΤΟ 3
3. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 3
4. ΚΥΡΓΙΑ 3
5. ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ 3
6. ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ 1
7. Ν. ΑΜΙΣΟΣ 1
8. ΠΛΑΤΑΝΙΑ Ο
9. ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ 0
10. ΑΚΡΙΤΑΣ Ν. ΚΡ. 0
11. ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ 0
12. Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ Ο

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

polu oraia perigrafi tou agona gia emas pou eimaste allou kai den mporoume na parakolouthoume tin omada tou xoriou mas.synexise file vasili!