.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ - Α.Ε. ΚΥΡΓΙΩΝ 0-2 12η ΑΓ. Α' Ε.Π.Σ.ΔΡΑΜΑΣ 5 ΔΕΚ 2015



Την ήττα γνώρισαν οι Φίλιπποι Δοξάτου στην έδρα τους το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015 από την Α.Ε. Κυργίων με 0-2.

Δυσκόλεψαν πολύ τα πράγματα πλέον, και πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο "μισό" του πρωταθλήματος, η ομάδα του Δοξάτου θεωρείται "επίσημα" από τις ομάδες που θα "παλέψουν" για να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα με 4 αντιπάλους που, τουλάχιστον σε αυτό το χρονικό σημείο, μόνο "αδιάφοροι" δεν είναι (Πετρούσα εκτός, Σιταγροί εντός, Περιθώρι εκτός και με την έναρξη του 2ου γύρου οι Φίλιπποι υποδέχονται το Φωτολίβος..)




Περισσότερα όμως γενικά για το πρωτάθλημα και τη φετινή πορεία των Φιλίππων την Παρασκευή.

Σε έναν πολύ κακό αγώνα, με ελάχιστες φάσεις που αξίζουν ώστε να μπει κάποιος στον κόπο να τις καταγράψει, οι φιλοξενούμενοι πήραν τρεις βαθμούς "ξεκούραστους", αφού οι γηπεδούχοι έκαναν το χειρότερο παιχνίδι τους φέτος, μαζί ίσως με αυτό στο Προάστειο την 4η αγωνιστική..

Όχι ότι οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν κανένα φοβερό ποδόσφαιρο! Προφανώς ήρθαν για να "κλέψουν" ό, τι μπορούσαν από τον συγκεκριμένο αγώνα και όχι βέβαια για να προσφέρουν γκολ και θέαμα στους περίπου 80 θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο του Δοξάτου. Σκληροτράχηλη ομάδα η Α.Ε. Κυργίων, με ποδοσφαιριστές συγκεντρωμένους στο παιχνίδι, πρόσεξαν ιδιαίτερα την άμυνα τους, δεν παρασύρθηκαν από την κακή εμφάνιση των αντιπάλων τους ώστε να "ανέβουν" ψηλά και να "πάρουν μέτρα" στο γήπεδο που λέμε, έπαιξαν πολύ με γρήγορες αντεπιθέσεις και τα κατάφεραν μια χαρά, παίρνοντας τρεις πολύτιμους βαθμούς και χαροποιώντας τους αρκετούς οπαδούς τους που βρέθηκαν στο γήπεδο, αφού πάντα έχουν τη δική τους σημασία τα τοπικά "ντέρμπυ"..

Αντίθετα, έντονος προβληματισμός στην πλευρά των φίλων των Φιλίππων μετά την 5η (!) ήττα σε έξι εντός έδρας αγώνες ..

Οι κυριότερες φάσεις:

10':  Πρώτη "επίσκεψη" των γηπεδούχων με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία, με τον Χριστοφυλλάκη να πραγματοποιεί ωραία σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα να φτάνει στον Καρατζόγλου που ευρισκόμενος μέσα στην μεγάλη περιοχή και αρκετά πλάγια δεξιά προσπάθησε να βρει τον Κωνσταντινίδη με συρτή παράλληλη πάσα αλλά πρόλαβαν οι αμυντικοί και αποσόβησαν τον κίνδυνο.
11':  Σουτ του Μακρυγιάννη των φιλοξενούμενων από το ύψος της μεγ. περιοχής με τη μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι του Καραγιαννίδη και να καταλήγει άουτ.
14':  Πέναλτυ για το Δοξάτο που κέρδισε ο Ζάχαρης όταν ανατράπηκε μέσα στην περιοχή, το εκτέλεσε ο Κωνσταντινίδης στην αριστερή γωνία του τερματοφύλακα ο οποίος απέκρουσε τη μπάλα και χάθηκε η ευκαιρία να "ανοίξουν" το σκορ οι Φίλιπποι.
20': Πέναλτυ υπέρ των φιλοξενούμενων αυτή τη φορά κατελόγισε ο κ. Γεωργιτσόπουλος όταν η μπάλα βρήκε το χέρι του Χιωτάκη μετά από απόκρουση αμυντικού του Δοξάτου. Μια φάση που όπως φάνηκε στο βίντεο, ο Χιωτάκης μάλλον αιφνιδιάστηκε απ τη μπάλα παρά είχε πρόθεση να την κοντρολάρει, αλλά η απόφαση είναι του "ρέφερυ".. Το πεναλτυ εκτέλεσε ο Μακρυγιάννης εύστοχα και "έγραψε" το 0-1 για τους φιλοξενούμενους. 



Αυτές ήταν και οι "άξιες λόγου" φάσεις του 1ου ημιχρόνου..

Ελάχιστες οι φάσεις και στο 2ο ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να έχουν την πρώτη καλή στιγμή στο 47΄, όταν ο σεντερ φορ (επιτηρούμενος πάντως) βρέθηκε σε καλή θέση, στο ύψος περίπου της μεγ. περιοχής, επιχείρησε συρτό σουτ με τη μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κ. Καραγιαννίδη.
67': Κακό "διώξιμο" του Κ. Καραγιαννίδη και ενώ βρισκόταν εκτός εστίας, αλλά ο μέσος των Κυργίων στον οποίο πήγε η μπάλα δεν ήταν εύστοχος και το μακρινό σουτ προς την άδεια εστία που επιχείρησε κατέληξε άουτ.
69' Σουτ του Κωνσταντινίδη μέσα από την μεγ. περιοχή, πρόλαβαν οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων και έδιωξαν σε κόρνερ (κόρνερ που δεν προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία στον τερματοφύλακα της Α.Ε.Κ., όπως και τα υπόλοιπα κόρνερ και φάουλ που εκτέλεσαν οι ποδοσφαιριστές των Φιλίππων..).


72' : 0-2 με κεφαλιά του Πεντεζίδη. Προηγήθηκε κόρνερ που εκτελέστηκε με πάσα, από πλάγια "βγήκε" η σέντρα και ο υψηλόσωμος αμυντικός των Κυργίων, αφού είχε πάρει την κατάλληλη θέση μέσα στην περιοχή, με όμορφη "γυριστή" κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην απέναντι γωνία της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Κ. Καραγιαννίδη.

Κάπου εκεί τελείωσε ουσιαστικά ο αγώνας, χωρίς να δημιουργηθεί και από τις δύο ομάδες κάποια αξιόλογη φάση μέχρι το 90+5' περίπου που σφύριξε για τελευταία φορά ο κ. Γεωργιτσόπουλος. 

Για το Δοξάτο αγωνίστηκαν οι: Κ. Καραγιαννίδης - Χιωτάκης (58' Δεληολάνης) - Γ. Καραγιαννίδης (79' Σιουμπάρας) - Ν. Νότας - Ζάχαρης - Αυγητίδης - Χριστοφυλλάκης (42' Αποστολίδης) - Κωνσταντινίδης - Καρατζόγλου - Θεοφανίδης.

Στον πάγκο παρέμειναν οι: Μυλόπουλος - Χαρετίδης - Ελμπασίδης - Ανατολούς.

Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικης της Α' Ε.Π.Σ.ΔΡΑΜΑΣ.

ΔΟΞΑΤΟ-ΚΥΡΓΙΑ: 0-2
ΠΡΟΑΣΤΕΙΟ-ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ: 1-2
ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ-Κ. ΑΓΡΟΣ 1-0
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ-ΠΕΤΡΟΥΣΑ: 1-1
ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ-Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ: 2-0
ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ-ΣΙΤΑΓΡΟΙ: 0-2
ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ-ΧΩΡΙΣΤΗ: 2-1
ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ-ΠΕΡΙΘΩΡΙ: 4-3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΧΩΡΙΣΤΗ 29
2. ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ 28
3. ΣΙΤΑΓΡΟΙ 27
4. ΠΕΤΡΟΥΣΑ 25
5. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ 25
6. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ 19
7. ΑΓΙΟΣ 19
8. ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ 18
9. ΚΥΡΓΙΑ 18
10. ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ 16
11. ΔΟΞΑΤΟ 13
12. ΠΕΡΙΘΩΡΙ 10
13. ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ 9
14. Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ 9
15. Κ. ΑΓΡΟΣ 3
16. ΠΡΟΑΣΤΕΙΟ 1 *

Το Προάστειο έχει -3 από ποινές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: