.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Μ. ΛΕΔΑΚΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟΝ «Π.Τ.»

ΠΗΓΗ: http://www.proinos-typos.gr/gr/pth/45-themaproinoutypou/7828-----------lr.html



Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Μ. ΛΕΔΑΚΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟΝ «Π.Τ.»


 Ledakis_copy_copykapnapopthiki
«Ερωτεύτηκα αυτό το κτήριο και έτυχε να είναι εδώ!»

«Στο ξενοδοχείο θα δουλεύουν μόνο Δραμινοί. – Ας μην βάζουν ρουσφέτια σε πολιτικούς, δεν έχω καμία σχέση με πολιτική!»



Του Θανάση Πολυμένη

ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ εικόνα από την μετατροπή της παλιάς Καπναποθήκης της Αυστροελληνικής σε ξενοδοχείο, είδαμε όλοι προ ημερών, όταν αποσύρθηκαν οι λινάτσες που περιέβαλαν το κτήριο. Η πρώτη εμφάνιση, αφήνει τις καλύτερες των εντυπώσεων. Η περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, αλλάζει όψη, και η περιοχή θα αναβαθμιστεί, όταν οι εργασίες του υπό κατασκευή ξενοδοχείου ολοκληρωθούν και λειτουργήσει το ερχόμενο καλοκαίρι του 2014.




Με την ευκαιρία αυτή, συναντηθήκαμε και μιλήσαμε με τον ιδιοκτήτη της καπναποθήκης της Αυστροελληνικής και μελλοντικά ξενοδοχείου, κ. Μανόλη Λεδάκη. Ένας άνθρωπος ευχάριστος για συζήτηση και με καλή διάθεση. Μας υποδέχθηκε με χιούμορ όταν συστηθήκαμε: «από τον Πρωινό Τύπο», λέγοντας: «και ο βραδινός τύπος πού είναι;» Πριν από την συζήτηση με τον κ. Λεδάκη, είχαμε την τύχη να ξεναγηθούμε στο εργοτάξιο στο εσωτερικό της καπναποθήκης καθώς αυτή μετατρέπεται σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων, όπου πέρα από τα δωμάτια και τις σουίτες, θα υπάρχει αίθουσα συνεδριάσεων με δυνατότητα πολλαπλών χρήσεων, καφετέριες, εστιατόριο, μπαρ, ειδικός χώρος προβολής για τα Δραμινά κρασιά, σπα, σάουνα, γυμναστήριο και πολλά άλλα. Η ξενάγηση έγινε από τον υπεύθυνο εργοταξιάρχη μηχανολόγο κ. Μάρκο Μυτιληνάκη, και πρέπει να πούμε ότι ήταν πέραν του δέοντος αναλυτική και περιεκτική.

Ποιο είναι το κόστος μιας τέτοιας επένδυσης κ. Λεδάκη;
Το κόστος της επένδυσης είναι γύρω στα 15 εκατομμύρια ευρώ. Αλλά απ’ ότι προβλέπουμε θα τα ξεπεράσει, διότι σε καθημερινή βάση δημιουργούνται νέες ανάγκες, που σημαίνει ότι το παλιό κτήριο δεν μπορεί να κοστολογηθεί ακριβώς, όσο ένα καινούριο. Υπάρχουν κάποιες εργασίες οι οποίες δεν είχαν προβλεφθεί καθόλου από την αρχή, και οι οποίες παρουσιάστηκαν στην πορεία. Εμείς όμως, επειδή είμαστε και κατασκευαστές δεν αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη τους και κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε για το κτήριο, ανεξαρτήτως κόστους. Αλλά και επειδή έχουμε μεράκι να το κάνουμε αυτό.

Μια τέτοια μεγάλη επένδυση για την πόλη μας, πώς αποφασίσατε να την κάνετε στη Δράμα;
Δεν είναι μεγάλη μόνο για τη Δράμα, αλλά για κάθε πόλη της Ελλάδας! Όταν ερωτευτείς δεν ψάχνεις τον τόπο που θα ερωτευτείς! Όταν ερωτευτείς μια ωραία γυναίκα, πας εκεί που είναι η γυναίκα και ερωτεύεσαι! Ερωτεύθηκα αυτό το κτήριο και έτυχε να είναι εδώ. Αν ήταν στην Βέροια, αν ήταν στην Καλαμάτα, αν ήταν στην Κρήτη… είναι το θέμα πώς ερωτεύεσαι κάτι. Στο λέω πολύ απλά: ήρθα στη Δράμα, ήπια ένα καφέ στο Ύδραμα και έγραφε μια πολλή μεγάλη ταμπέλα: ΠΩΛΕΙΤΑΙ. Και λέω δεν είναι δυνατόν, αυτό να πωλείται. Το 2006! Εντελώς τυχαία! Καμία σχέση δεν είχα με τη Δράμα. Δεν είχα… τώρα έχω!
Την πινακίδα την φυλάω ακόμα και θα την έχω στο αρχείο μου. Μια πινακίδα 1,5 Χ 2 μέτρα και έγραφε ΠΩΛΕΙΤΑΙ. Ρωτάω και μου λένε, τρία χρόνια είναι κρεμασμένη αυτή η πινακίδα. Μου άρεσε τόσο πολύ αυτό το ακίνητο, που το πήρα. Υπήρχαν βέβαια άλλες συνθήκες τότε, έτσι; Δεν υπήρχε αυτή η κρίση. Υπήρχαν πάρα πολλές δουλειές. Όπως πολλές δουλειές είχαμε κι εμείς άλλωστε είχαμε και έχουμε και άλλες δραστηριότητε, οπότε υπήρχε η άνεση να το πάρω το κτήριο, με την προοπτική να δούμε τι θα το κάνουμε.
Μπήκαμε στη διαδικασία αυτή, με τον αρχιτέκτονα Στυλιανίδη, επειδή είμαστε και προσωπικοί φίλοι. Ήρθαμε εδώ να το δει κι αυτός πριν κάνουμε το συμβόλαιο. Αυτός το ερωτεύτηκε πιο πολύ από εμένα. Και είπαμε τι θα το κάνουμε; Ξενοδοχείο! Ωραία… κι αρχίσαμε όλη τη διαδικασία. Μελέτες, αρχαιολογία κτλ.
Μας καθυστέρησε πάρα πολύ η Αρχαιολογία. Που αν δεν είχαμε τις καθυστερήσεις των υπηρεσιών, δεν θα μας έπιανε η κρίση. Θα είχε τελειώσει το ξενοδοχείο εδώ και τρία χρόνια. Αλλά λόγω της γραφειοκρατίας που επικρατεί στην Ελλάδα, μας έφερε πίσω. Έτσι όμως σε αποθαρρύνει… Έναν επενδυτή τον αποθαρρύνει αυτή η διαδικασία. Επειδή το είχα ρίξει λίγο στο χαλαρό τότε, είπαμε εντάξει, όποτε γίνει! Αργότερα μπήκαμε στη διαδικασία για τις άδειες, μπήκαμε στον Αναπτυξιακό νόμο και αρχίσαμε.

Είπατε ότι δεν ασχολείστε αποκλειστικά με ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Έχετε και άλλες επιχειρήσεις.
Έχουμε και άλλες επιχειρήσεις, τελείως διαφορετικών δραστηριοτήτων. Έχουμε άλλες τέσσερις εταιρείες, που η κάθε μια ασχολείται με διαφορετικό αντικείμενο. Και οι συνέταιροι όλοι είναι της οικογένειας.

Μια τέτοια επένδυση εδώ στη Δράμα, θα μπορέσει να βγάλει τα έξοδά της;
Κοιτάξτε να δείτε. Με το μάτι που το βλέπουν οι Δραμινοί, όχι. Με το μάτι το δικό μου, ναι! Άλλα τα μάτια του λαγού, κι άλλα της κουκουβάγιας όπως λένε! Εγώ επειδή έχω ταξιδέψει πάρα πολύ στον κόσμο, έχω άποψη για το τι μπορώ να κάνω. Και γι’ αυτό αυτές τις μέρες που είμαι εδώ, ήδη έχουν έρθει τέσσερις – πέντε tour operator που ασχολούνται με εναλλακτικό τουρισμό εισαγωγής. Δηλαδή εισαγόμενο τουρισμό εναλλακτικής μορφής. Αυτοί οι tour operator που ήρθαν, ασχολούνται μόνο με εναλλακτικό τουρισμό. Που σημαίνει ότι φέρνουν κόσμο από το εξωτερικό, από την Αμερική, τον Καναδά, από Αυστραλία, από Ευρώπη και επειδή η περιοχή σας έχει πάρα πολλές φυσικές ομορφιές, θα δουλέψει με εισαγόμενο τουρισμό.
Δεν περιμένουμε να επιβιώσει η επιχείρηση με τον περαστικό. Δεν υπάρχει περίπτωση. Άρα η Δράμα έχει να επωφεληθεί, διότι ο κόσμος που θα έρχεται δεν θα μένει μέσα στο ξενοδοχείο. Θα βγει στην πόλη, θα ψωνίσει, θα κάνει την βόλτα του… Στην αρχή με είδαν σαν αντίπαλο οι ξενοδόχοι, ότι θα τους πάρω τη δουλειά. Δεν πρόκειται να τους πάρω ούτε έναν πελάτη! Θα φέρω πελάτες… θα ωφεληθούν και οι ίδιοι. Απλώς, σιγά-σιγά, πρέπει και οι ίδιοι να το καταλαβαίνουν! Αν δεν το καταλάβουν, δικό τους πρόβλημα! Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανέναν, μα με κανέναν! Έχω μείνει σε όλα τα ξενοδοχεία της Δράμας και μένω και τώρα, για να έχω άποψη το πώς λειτουργούν τα ξενοδοχεία.
Αυτό που έχω παρατηρήσει όμως, είναι ότι δεν υπάρχει επαγγελματισμός των ξενοδοχείων εδώ. Δεν είναι ξενοδόχοι. Εμείς δεν θα παρέχουμε τέτοιες υπηρεσίες. Ούτε στο εκατομμύριο. Θα παρέχουμε υπηρεσίες πάνω των 5 αστέρων. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο Δραμινός δεν θα μπορεί να έρχεται. Κάναμε χώρους που είναι προσιτοί για όλους. Και κάνουμε και έναν ειδικό χώρο, όπου θα μπορεί να πίνει καφέ ο Δραμινός, με την άνεσή του, να χαλαρώσει, θα έχουμε ταβέρνα κτλ. Δεν θα είμαστε ακριβοί, στις παροχές θα είμαστε πολύ καλοί!
Οι παροχές θέλουν ευγένεια και είναι το άλφα και το ωμέγα. Θέλουν ευγένεια! Αυτό δεν το βλέπω παντού! Όχι ότι δεν υπάρχει. Η επιλογή των ατόμων θα γίνει με αυστηρά κριτήρια. Απαιτούμε να υπάρχει χαμόγελο και ευγένεια. Και θα προτιμήσω να είναι όλοι Δραμινοί. Αυτή τη στιγμή όλοι όσοι δουλεύουν στο εργοτάξιο, είναι Δραμινοί, εκτός από τον εργοταξιάρχη μηχανολόγο κ. Μάρκο Μυτιλινάκη και τον γιό μου, πολιτικό μηχανικό που κάνει το έργο.

Μιας και το συζητάμε αυτό κ. Λεδάκη. Πολλοί ενδιαφέρονται να δουλέψουν στο ξενοδοχείο σας στο μέλλον. Μπορεί κάποιος να φέρει ένα βιογραφικό;
Η εταιρεία δεν απαγορεύει σε κανέναν να φέρει βιογραφικό. Σίγουρα την επιλογή δεν θα την κάνω εγώ. Θα την κάνει ένας εξωτερικός συνεργάτης, σύμβουλος της εταιρείας στο κομμάτι τουρισμού. Ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία σε μεγάλα ξενοδοχεία και υψηλού επιπέδου τουρισμό. Αυτός θα κάνει τις επιλογές του προσωπικού. Άρα, καλά θα είναι να μην παίρνουν τηλέφωνο και να υποχρεώνονται και να πουλάνε εκδούλευση κάποιοι πολιτικοί, ελάτε, πάρτε, γιατί έχω κολλητό τον Λεδάκη! Κολλητός μπορεί να είναι ο Λεδάκης, αλλά ο Λεδάκης κάνει επιχείρηση, δεν κάνει ρουσφέτια. Δεν έχει καμία φιλοδοξία, ούτε πολιτική! Άρα μην κοροϊδεύουν κάποιοι κάποιους, ότι ξέρουν τον Λεδάκη και άρα έχει προσληφθεί. Να ξέρουν ότι στο θέμα προσωπικού δεν θα επέμβω στο ελάχιστο. Αυτό να το ξέρουν. Ας μην πηγαίνουν λοιπόν στους πολιτικούς προκειμένου να πάρουν υποσχέσεις ότι θα τακτοποιηθούν κτλ. Είναι τσάμπα ο κόπος και τσάμπα υποχρέωση!

Μιας και μιλάμε για πολιτική και πολιτικούς. Έχετε έρθει σε επαφή με τις τοπικές αρχές, με τους πολιτικούς μας;
Να το πιάσουμε από την αρχή. Με βουλευτή κανέναν. Και δεν θέλω να έχω επαφή με πολιτική, με την έννοια ότι ο καθένας κάνει τη δουλειά του. Εγώ δεν κάνω πολιτική, ούτε έκανα, ούτε θα κάνω, ούτε έχω χρησιμοποιήσει την πολιτική σε όλη μου την καριέρα. Δεν θέλω να έχω καμία σχέση με την πολιτική. Τελεία και παύλα. Όσο για το Δήμο, ήδη έχουμε κάποιες προστριβές, όσον αφορά το «Ύδραμα» που ξέρετε κι εσείς,  ότι μου έχουν καταπατήσει δύο σημεία του οικοπέδου μου. Εγώ δεν ξέρω τον ενοικιαστή, εμένα με ενδιαφέρει ο ιδιοκτήτης. Είναι ιδιοκτησία του Δήμου. Εγώ απευθύνομαι στο Δήμο. Από την προηγούμενη δημοτική αρχή είχα λάβει υποσχέσεις ότι θα τακτοποιηθεί το θέμα της καταπάτησης και των αυθαιρέτων, και δεν έγινε τίποτα. Με αυτή τη δημοτική αρχή μου υποσχέθηκαν ότι σύντομα θα γίνει το δικαστήριο και θα γίνει το ξήλωμα των αυθαιρέτων. Δεν μπορώ να έχω ένα ξενοδοχείο πεντάστερο και να υπάρχει αυτό το χάλι. Αυτή είναι η σχέση μου με τον Δήμο. Δεν έχω ζητήσει τίποτα από το Δήμο.

Θα είχατε να κάνετε κάποιες προτάσεις προς τους Δραμινούς για την ανάπτυξη του τουρισμού στη Δράμα;
Έχω κάνει διάφορες κινήσεις. Μέσα στο ξενοδοχείο θα υπάρχει μια κάβα κρασιών, στηρίζοντας τους οινοποιούς της Δράμας. Έχουμε έρθει σε συνεννόηση με τους οινοποιούς, ότι θα τους παρέχω έναν χώρο αρκετά μεγάλο, χωρίς ενοίκιο, το τονίζω αυτό. Θα γίνει μια κάβα για να προβάλλονται τα προϊόντα κρασιού της Δράμας. Το κρασί σας είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα, αλλά δεν έχει την απήχηση που έχει η Πελοπόννησος ή η Κρήτη. Ενώ έχετε καλύτερα κρασιά, δεν έχετε καλή προβολή. Η λογική μας είναι ότι, κάνοντας μια κάβα, θα μπορεί ο επισκέπτης του εξωτερικού να δοκιμάζει κρασί, να ελέγχει, θα μπορεί να κάνει εμπορικές συναλλαγές. Αισθητικά επίσης, θα είναι ένα βασικό στοιχείο παραγωγής κρασιού της Δράμας μέσα στο ξενοδοχείο. Θα υπάρχει επίσης ένας χώρος καπνού, για να θυμίζει ότι ο χώρος αυτός ήταν κάποτε καπναποθήκη.
Από εκεί και πέρα ακούω διάφορες προτάσεις, τι ενδιαφέροντα έχουν οι ντόπιοι. Όσο για τον οινοτουρισμό, είναι ένα βασικό σημείο, μέσω του οποίου μπορώ να οργανώνω εκδρομές και event, οπότε η παρουσία των οινοποιών θα είναι ένα δυνατό σημείο, χωρίς να έχουν κανένα, μα κανένα έξοδο για τις εταιρείες τους. Άρα μέσα από το ξενοδοχείο θα προβληθούν και αυτοί. Όποιοι θέλουν συμμετέχουν. Δεν παίρνουμε ούτε ένα ευρώ ενοίκιο, το ξεκαθαρίζω αυτό. Κανονικά για να μπεις σε έναν χώρο, πληρώνει με το τετραγωνικό. Εγώ δεν θα πάρω τίποτα. Και έχουν ενδιαφερθεί όλοι οι οινοποιοί για να πούμε την αλήθεια! Μέχρι στιγμής έχω συναντηθεί με πολλούς. Αυτή η ομάδα των ανθρώπων πρέπει να συνεργαστεί. Είναι κοινό συμφέρον για όλους. Και τους έχω κάνει και μια άλλη πρόταση, ανά μήνα να έχουν έναν δικό τους μάνατζερ, εκ περιτροπής. Για να μπορούν να κάνουν μάρκετινγκ.

Σας αντιμετώπισαν με κάποια κακεντρέχεια, ακούγονται διάφορα σχόλια αρνητικά. Πώς τα σχολιάζετε;
Κοιτάξτε, δεν υπάρχει πρόβλημα μ’ αυτά. Είπαν μάλιστα ότι βρήκα λίρες, ότι βρήκα το στεφάνι της βασίλισσας της Αυστρίας. Προχωράμε! Είτε αρνητικά λένε είτε θετικά, είναι διαφήμιση του ξενοδοχείου. Οπότε δεν με απασχολεί, δεν δίνω σημασία, δεν μπαίνω σε διαδικασία αντιπαράθεσης με κανέναν ποτέ, ότι και να λένε. Τα ακούω, γελάω, και πάμε παρακάτω;

Ποιο θα είναι το όνομα του ξενοδοχείου;
Είμαστε σε διάφορες επιλογές. Έχουμε βάλει κάποιους γλωσσολόγους να το δουν. Μας ενδιαφέρει να διαβάζεται στα ελληνικά αλλά να έχει κάποιο νόημα στα αγγλικά. Μπορεί να βγάλεις ένα όνομα ελληνικό, το οποίο μπορεί να μην διαβάζεται στα αγγλικά ή να μην έχει καλή μετάφραση. Θέλουμε να συνδυάσουμε και τα δύο. Να μπορεί να διαβάζεται εύκολα, να το θυμάται ο ξένος, και να έχει μια σημασία για την Ελλάδα. Ψάχνουμε μια λέξη η οποία να εκφράζει και τη Δράμα, να είναι εύκολη και να έχει νόημα για τα αγγλικά.





ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Xenagisi_01
Όλα τα ξύλα του κτηρίου έχουν μαρμαροβοληθεί με πούδρα μαρμάρου για να μην χαθούν τα νεύρα τους. Όλα τα ξύλα του κτηρίου είναι ηλικίας 100 ετών και σε ορισμένα σημεία έχουν ενισχυθεί με σιδερένιες λάμες. Πρόκειται να αντέξουν άλλα 200 χρόνια τουλάχιστον!

xenagisi_02
Στη στέγη του κτηρίου, φαίνονται στο πάτωμα οι μονώσεις. Εδώ θα είναι οι σοφίτες του ξενοδοχείου.
xanagisi_03
Μέρος της κεντρικής εισόδου του κτηρίου. Ο επισκέπτης θα μπορεί να βλέπει δύο επίπεδα και οι χώροι θα είναι χωρισμένοι με τζαμαρίες.


Ξενάγηση στον χώρο από τον Μάρκο Μυτιληνάκη
«Ένα κτήριο πολύ σκληρό για να πεθάνει»
MytilinakisΝα σημειώσουμε εδώ, ότι, η Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής ή Καπναποθήκη Σπήρερ, κατασκευάστηκε από τον μεγάλο αυστριακό αρχιτέκτονα Konrad Von Villas, και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της αρχιτεκτονικής ειδικής χρήσης και λειτουργίας.
Με περισσή ευγένεια, ο εργοταξιάρχης μηχανολόγος κ. Μάρκος Μυτιληνάκης, μας ξενάγησε στον χώρο του εργοταξίου εντός της καπναποθήκης και πώς αυτή βήμα-βήμα, μετατρέπεται σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο. Όπως λέει ο κ. Μυτιληνάκης, το κτήριο αυτό είναι ήδη 100 ετών, ενώ έχει ανακατασκευαστεί και ανακαινισθεί, ώστε να κρατήσει για άλλα 200 χρόνια, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό το κτήριο είναι  πολύ σκληρό για να πεθάνει»
Οι εξωτερικοί τοίχοι έχουν ενισχυθεί με ανθρακόνημα ώστε να έχει μεγάλη αντοχή στον χρόνο. Δεν έχει προστεθεί πουθενά τσιμέντο, και μάλιστα έχουν αφαιρεθεί όλοι οι σοβάδες στο εσωτερικό μέρος του κτηρίου για να φαίνεται παντού η πέτρα, όπως όταν κτίστηκε για πρώτη φορά. Όλες οι δοκοί του κτηρίου είναι από ξύλο, το οποίο σήμερα είναι ηλικίας 100 ετών, και θα αντέξει τουλάχιστον άλλα τόσα και πολλά περισσότερα. Όλα τα ξύλα εκτός από αυτά της στέγης, φτιάχτηκαν στην Αυστρία και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στη Δράμα από τον Konrad Von Villas. Όπως λέει ο κ. Μυτιληνάκης, για να γίνει σωστή δουλειά και για να μην χαθούν τα νεύρα του ξύλου, διάλεξαν πούδρα από μάρμαρο και μ’ αυτήν… μαρμαροβολήθηκαν όλα τα ξύλα.
Όλες οι δομές του κτηρίου ενισχύθηκαν με ειδικό ένεμα από φυσική υδραυλική άσβεστο λιωμένη, σε υδαρή μορφή ανάμεσα στους αρμούς της πέτρας. Η κεντρική είσοδος είναι από την κάτω πλευρά του κτηρίου από την πλευρά των πηγών μπροστά από το Ύδραμα. Καθώς θα εισέρχεται ο επισκέπτης, θα έχει τη δυνατότητα να κάνει έναν περίπατο από άκρη σ’ άκρη σ’ όλο το κτήριο, μέσα από μια στοά ειδικά διαμορφωμένη γι’ αυτόν τον λόγο. Εκεί, ο επισκέπτης, θα μπορεί να βλέπει στους εσωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου, καθώς θα υπάρχει παντού τζάμι ύψους 6 μέτρων, που θα επιτρέπει την ελεύθερη θέαση. Ο επισκέπτης θα μπορεί να βλέπει το μπαρ, την καφετέρια, τα μαγαζιά που θα υπάρχουν, το μπαρ για την κάβα των Δραμινών κρασιών καθώς και την αίθουσα συνεδρίων.
Φυσικά, όλα τα δωμάτια θα είναι μονωμένα με ειδικά επεξεργασμένα υλικά, που θα παρέχουν θερμομόνωση και ηχομόνωση. Στα δωμάτια του τελευταίου ορόφου θα υπάρχουν μικρές σοφίτες ειδικά διαμορφωμένες για τον κάθε επισκέπτη. Η θέα από τα δωμάτια, είναι οι πηγές της Αγίας Βαρβάρας μπροστά, και μέρος των σπιτιών της παλιάς πόλης που απέμειναν.
Είναι αδύνατον να μεταφερθεί εδώ με λέξεις η ξενάγηση που μας έκανε ο κ. Μυτιλινάκης. Στο εστιατόριο, θα υπάρχει ακόμα και ειδικός χώρος για κλειστές οικογενειακές συνεστιάσεις λίγων ατόμων, όπως για παράδειγμα αν θέλει να γιορτάσει κάτι μια οικογένεια, χωρίς ενοχλείται από κανέναν.
Η στέγη του κτηρίου αποτελείται από 25.000 κεραμίδια, τα οποία βγήκαν όλα, πλύθηκαν και αμμοβολήθηκαν. Μάλιστα περίπου 4.500 κομμάτια από αυτά που έσπασαν. Οι υπεύθυνοι έψαξαν σε όλη την περιοχή και βρήκαν ίδια ακριβώς κεραμίδια, τα οποία αντάλλαξαν με καινούρια. Έτσι συμπληρώθηκε ολόκληρη η στέγη, με τα ίδια ακριβώς κεραμίδια και μάλιστα της ίδιας ηλικίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: